Witam szanownych użytkowników.
Na ten moment, jestem użytkownikiem telefonu HTC s710, opartym na WinMobile bezdotykowym.
Zastanawiałem się nad przejściem na jakiś szybszy sprzęt z pełną klawiaturą, mam jednak pare wątpliwości:
1. Czy można obsługiwać telefon bez rysika? Np za pomocą tylko dotyku albo tylko klawiatury - chodzi mi tu o takie czyności jak: nowy sms, nowe spotkanie w kalendarzu, telefon do kogoś z listy.
2. Da się na nim zainstalować SPB Mobile Shell? Na 128 DPI
3. Czym tak właściwie różni się rom 96 DPI od 128 DPI? Bede raczej zmieniał na rom z XDA-Developers, WM 6.1.
4. Czy jesli bede używał AutoMapy, to da się z niej korzystać "chodząc"? tzn jeśli zgubie się gdzies w mieście, czy Automapa mnie wyprowadzi/odnajdzie jak nie jestem na drodze. Jeśli nie Automapa, to czy jest jakiś inny program, dla "spacerowiczów"?
5. Czy telefon sprawdza się jako mp3player? można jakoś przerzucać utwory z kieszeni? W s710 można było przez dżinsy wykryć d-pad, a tutaj takiego nie ma.
6. Czy ten touchpad da rade zastąpić rysik? Jak się ogólnie spisuje?
7. WinMobile jest dosyć pamięciożerny i wymaga mocnego hardwearu - czy i780 daje rade działać płynnie?
Jak sobie coś jeszcze przypomnę, to napisze

.