Znalazłem przez przypadek. Aby ekran Today nie wysypywał się trzeba zmienić wartość rejestru z 128 na 96 podaję ścieżkę do rejestru.
HKCU\Software\Microsoft\Today\DPI="wartość do podmiany".
I naprawdę pomaga.
Ja w swoim rejestrze nie miałem w ogóle takiej wartości w tym kluczu. Mam tylko "Skin" i "Restriction". Po dodaniu "DPI" jako wartość stringa niezależnie co wpisałem czy 96, czy 128 Today chodził z prędkością ślimaka i był do tego cały czarny. Dodanie DPI jako wartość Dword niczego nie zmieniła. Co i gdzie zatem ustawić, żeby ikonki w Today były wyświetlane poprawnie?
Również mam problem z
msimpl.96.dll. Coś mi się widzi, że rom Play-a nie miał tego pliku. I dlatego też nie działa klawiatura ekranowa - po kliknięcie miejsca gdzie do tej pory się znajdowała ikonka pojawia się wyjątek krytyczny w aplikacji device.exe.
Czy ktoś może udostępnić gdzieś plik
msimpl.96.dll? Może wystarczy go wrzucić gdzies do katalogu Windows..?
Pozdrawiam!
Grzegorz
Edit: Z niedogodności 96 DPI - poza brakiem klawiatury ekranowej odnotowałem również nieładne ikonki z Menadżera zadań, oraz "miganie" ekranu - szczególnie kiedy jest cały biały. Taki jakby Interlace.. Też macie coś takiego? Miganie jeszcze jest do wytrzymania, bo prawie w ogóle niezauważalne, ale ikony w Menadżerze zadań to mogłyby się zmienić - i przy okazji więcej ich by się mieściło w linii!