przesuwanie ekranu po dotknieciu

• 3 Odpowiedzi
  • 684 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pawianmalpa

• *
  • 59
  • Sprzęt: a920 --> mda compact --> htc tytn --> htc universal --> htc kaiser --> samsung i600 --> asus p506 --> samsung i780
przesuwanie ekranu po dotknieciu
« dnia: Kwiecień 22, 2009, 20:38:51 »
witam,
nie wiem czy ja mam tylko taki fart, czy jest to jakas wlaczona funkcja w samsungu. Otoz zwykle klikniecie w ekran dzila jak scroll down, dopiero po kliknieciu i przytrzymaniu ekrsn normalnie reaguje. Ogolnie nic wielkiego sie nie dziej bo dotykowo uzywam ekranu raczej sporadycznie, ale czasem sie to przydaje.
drugie pytanie, to czy istnieje opcja scrollowania.. suwak u mnie odpowiada tylko za glosnosc i zmiane obiektywu. Z gory dzieki za wszelkie info
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2009, 00:28:22 wysłana przez pawianmalpa »

Odp: przesuwanie ekranu po dotknieciu
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2009, 09:14:16 »
Witam,

niedawno zauważyłem na swoim telefonie podobne zachowania - również po dotknięciu ekranu rysikiem włączał się scroll down. Okazało się, że to przez aktywną opcję "inteligentne przewijanie" w Spb Pocket Plus. Poradziłem sobie tak:

- przytrzymanie rysika w prawym górnym rogu
- wejście w "opcje"
- odznaczenie "inteligentnego przewijania"

Pozdr

*

Offline czn

• 25
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 23, 2009, 09:18:54 »
też miałem takie dolegliwości. Dodatkowo uruchamiał mi się "drugi przycisk myszki" - czyli po dotknięciu w ekran otwierało mi się menu kontekstowe - tak jak przy dłuższym przytrzymaniu.

wgrałem angielskiego WM 6.1, objawy znikęły a sprzęt lata jak marzenie :-)

*

Offline pawianmalpa

• *
  • 59
  • Sprzęt: a920 --> mda compact --> htc tytn --> htc universal --> htc kaiser --> samsung i600 --> asus p506 --> samsung i780
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 23, 2009, 18:37:32 »
rzeczywiscie, to bylo to "inteligentne" przewijanie.
Wielkie dzięki.