Problem z podświetleniem ekranu w i780

• 14 Odpowiedzi
  • 7044 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Porucznik Jaszczuk

• 25
  • i780 NAVI
  • Sprzęt: i780 NAVI (już ROM E1)
Problem z podświetleniem ekranu w i780
« dnia: Czerwiec 30, 2008, 16:05:01 »
Witam
Od niedawna jestem posiadaczem i780. Od dnia wczorajszego mam problem z podświetleniem ekranu ... ekran po odblokowaniu jest cały czarny. Czy któryś z kolegów spotkał sie z takim problemem, iż ekran nie jest podświetlany gdy telefon zostanie odblokowany ... natomiast gdy telefon jest zablokowany ekran jest podświetlany normalnie. Osobiście przypuszczam, iż przypadkowo nacisnąłem (noszenie telefonu w kieszeni bez pokrowca) jakąś bliżej mi nie znana kombinację klawiszy która spowodowała całkowite wyłączenie podświetlania ekranu. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej łamigłówki. Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Porucznik Jaszczuk
porucznik_jaszczuk@kn.pl
Porucznik Jaszczuk

Odp: Problem z podświetleniem ekranu w i780
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 30, 2008, 18:18:50 »
jest to blad softa... sprobuj hard reset.. moze pomoze jesli nie to serwis. nie jest to blad opcji tylko softa..

*

Offline tjach

• *
  • 75
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 30, 2008, 21:33:52 »
A mnie się udało bez resetów. Nawet nie wiedziałem, że to błąd softa.

Potrzebne jest trochę cierpliwości. Otóż jak telefon się rozświetli, to patrzysz gdzie jest kursor myszki. Odblokowujesz telefon i na chybił trafił sterujesz kursorem aby dostać się do ustawień podświetlenia (Menu start -> ustawienia -> karta system -> Podświetlenie -> karta Jasność) i tam zmieniasz wartość na jakąkolwiek. Wtedy podświetlenie wróci już (mam nadzieję) na stałe.

Jak napisałem wymaga cierpliwości - trafienie w jedną rzecz wymaga czasem kilku cykli blokada - bez blokady. Ale u mnie zadziałało.
JID: tomasz.jach@jabster.pl

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 30, 2008, 21:39:22 »
no mozna blokowac przeciez bedac w menu wiec metoda prob bledow i juz ;D

*

• 25
  • i780 NAVI
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 01, 2008, 08:58:05 »
Witam
Dziękuję za info. Niestety wielokrotne hard reset nic nie pomogły. Pozostaje "rzemiosło" na zasadzie prób i błędów. Napisałem w tej sprawie do SAMSUNGA ... w dniu wczorajszym i jak na razie brak jakiejkolwiek informacji. Trochę jestem załamany tym błędem softu.
Pozdrawiam

Napisane: Lipiec 01, 2008, 08:51:06
A mnie się udało bez resetów. Nawet nie wiedziałem, że to błąd softa.

Potrzebne jest trochę cierpliwości. Otóż jak telefon się rozświetli, to patrzysz gdzie jest kursor myszki. Odblokowujesz telefon i na chybił trafił sterujesz kursorem aby dostać się do ustawień podświetlenia (Menu start -> ustawienia -> karta system -> Podświetlenie -> karta Jasność) i tam zmieniasz wartość na jakąkolwiek. Wtedy podświetlenie wróci już (mam nadzieję) na stałe.

Jak napisałem wymaga cierpliwości - trafienie w jedną rzecz wymaga czasem kilku cykli blokada - bez blokady. Ale u mnie zadziałało.

Witaj
Zajęło mi to około 15 min ... ciężkiego "rzemiosła" artystycznego i wyrzuceniu z siebie kilku przekleństw w stronę SAMSUNG'a, ale zakończyo się sukcesem. Pięknie dziękuję za podpowiedź. Napiszę do SAMSUNG'a, kilka "ciepłych" słow pod adresem ich programistów i testerów.
Pozdrawiam serdecznie z Wrocławia
Porucznik Jaszczuk

*

Offline jotek

• 26
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 08, 2008, 21:05:28 »
Myslalem ze wszystko cacy ok problemow nie ma a tu nagle pewnego dnia podobny problem wygaszony wyswietlacz telefon dziala wyswietlacz zapala sie jedynie jak zablokuje klawiature chcialem zmienic jasnosc ale mialem dograna aplikacje na ekran today ktora bardzo to utrudniala zaslaniajac wszystko

ale znalazlem szybszy sposob Hard reset *2767*3855# ma wade jest to hard reset wiec wracamy do ustawien fabrycznych kasuke kontakty smsy itd itd. Jednak telefon jak nowo narodzony wszystko pieknie slicznei dziala :) bez oddawania do serwisu po wakacjach jednak i tak chyba sie skusze na oddanie go z prosba o wgranie softa e1 narazie potrzebna navi na wyjazd :D
SPV C600 --> Samsung i780 --> HTC Touch HD

*

• 25
  • i780 NAVI
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 13, 2008, 23:42:00 »
Myslalem ze wszystko cacy ok problemow nie ma a tu nagle pewnego dnia podobny problem wygaszony wyswietlacz telefon dziala wyswietlacz zapala sie jedynie jak zablokuje klawiature chcialem zmienic jasnosc ale mialem dograna aplikacje na ekran today ktora bardzo to utrudniala zaslaniajac wszystko

ale znalazlem szybszy sposob Hard reset *2767*3855# ma wade jest to hard reset wiec wracamy do ustawien fabrycznych kasuke kontakty smsy itd itd. Jednak telefon jak nowo narodzony wszystko pieknie slicznei dziala :) bez oddawania do serwisu po wakacjach jednak i tak chyba sie skusze na oddanie go z prosba o wgranie softa e1 narazie potrzebna navi na wyjazd :D

Witaj
Czy serwis Samsunga faktycznie posiada już wersję e1??? do v. NAVI i niebrandowaną???
Pozdrawiam
Porucznik Jaszczuk

*

Offline m_vb

• **
  • 105
  • Sprzęt: Sensation
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 14, 2008, 10:02:48 »
Witaj
Czy serwis Samsunga faktycznie posiada już wersję e1??? do v. NAVI i niebrandowaną???
Pozdrawiam

Tak posiada, tylko udaj się do dobrego serwisu lub wgraj samemu :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2008, 10:05:00 wysłana przez M_VB »

*

• 25
  • i780 NAVI
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 14, 2008, 22:02:21 »
Witaj
Pozdrawiam

Witaj
Ok ... będę atakował SAMSUNGA z tym problemem. Dziękuję za info.
Pozdrawiam
Porucznik Jaszczuk

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 15, 2008, 06:32:51 »
Witaj
Pozdrawiam

Witaj
Ok ... będę atakował SAMSUNGA z tym problemem. Dziękuję za info.
Pozdrawiam

ja poprosze linka do tego romu;)

*

Offline m_vb

• **
  • 105
  • Sprzęt: Sensation
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 15, 2008, 09:36:01 »

*

• 25
  • i780 NAVI
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 16, 2008, 15:10:34 »
http://rapidshare.com/files/128715511/MirageCBHE1.rar
W 100% oficjalny :)
Witam
Czy jesli sam dokonam aktualizacji ROMU na v. E1, to czy będę miał problemy z zachowaniem gwarancji??? Czy któryś z kolegów spotkał się z tego typu problemem w SAMSUNGU???
Czy moge prosić o zweryfikowanie podanego linka do wersji E1???
Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2008, 15:13:30 wysłana przez Porucznik Jaszczuk »
Porucznik Jaszczuk

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 16, 2008, 15:31:17 »
ja zbrikowałem mojego i600 przy flashowaniu z 5.0 do 6.0, nie wgrało się radio. miałem go tydzień, w orange, z simlockiem.
skierowali mnie do serwisu w Warszawie, na tyłach hotelu forum.
tam przyjęli na gwarancji, po 3 dniach oddali naprawiony, brandowany i bez simlocka :-).

nawet nie zapytali, co się stało.

tak więc jest spora szansa, ze nie będą wnikać, czy był flashowany, po prostu naprawią.

Pozdrawiam,
T.

*

• 25
  • i780 NAVI
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 16, 2008, 22:11:21 »
ja zbrikowałem mojego i600 przy flashowaniu z 5.0 do 6.0, nie wgrało się radio. miałem go tydzień, w orange, z simlockiem.
skierowali mnie do serwisu w Warszawie, na tyłach hotelu forum.
tam przyjęli na gwarancji, po 3 dniach oddali naprawiony, brandowany i bez simlocka :-).

nawet nie zapytali, co się stało.

tak więc jest spora szansa, ze nie będą wnikać, czy był flashowany, po prostu naprawią.

Pozdrawiam,
T.

Witam
Chyba jednak zaryzykuje i sam sfleszuję ROM w moim telefonie.
Pozdrawiam serdecznie z Wrocławia
Porucznik Jaszczuk

*

Offline ToKe

• *
  • 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 30, 2008, 13:10:14 »
Niestety mam podobny problem z podświetleniem. Chyba to jest blad softu w i780.
Siostrzenica nacisnela przy zablokowanym klawiaturze jakas kombinacje klawiszy i niestety podswietlanie dziala tylko jak sie zablokuje klawiature.
Sprobuje to naprawic metoda prob i bledow albo pozostaje hard reset :-(
-----------------

Udało sie bez hard resetu.Swoja droga jezeli blokada klawiatury dziala to nic takiego nie powinno sie zdarzyc.

Na przyszlosc producentom sugeruje skorzystac z pomocy "małych testerów"
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2008, 13:14:09 wysłana przez ToKe »