WIFI

• 5 Odpowiedzi
  • 798 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WIFI
« dnia: Listopad 11, 2009, 22:40:44 »
Witam

Generalnie mam problem z łączeniem sie z netem przez wifi np w restauracjach, dostaje kod i w ogole nie chce sie polaczyc, u znajomych gdzie im samym internet przez wifi dziala, a ja i tak sie nie moge polaczyc pomimo wielokrotnych prob... proszę o jakąkolwiek pomoc, porade... moze czegos nie skonfigurowałem?

Pozdrawiam

*

Offline hubert

• **
  • 134
  • Sprzęt: Leo/Desire Z/Droid3/S3/Xperia Z/Z1/Z1 Compact
Odp: WIFI
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 12, 2009, 08:06:48 »
A wogóle udało Ci się do jakiejkolwiek sieci podłączyć? Bo może moduł wifi jest uszkodzony?
Spróbuj też pozmieniać ustawienia zabezpieczeń (menu bezprzew. -> konfiguracja wifi -> uwierzytelnianie/szyfr. danych)

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2009, 10:58:17 »
Hej, udalo mi sie polaczyc u mnie w domu z Neostrada... ale chyba po 40 probach, wczesniej nie chcialo zalapac

*

Offline hubert

• **
  • 134
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 12, 2009, 13:06:58 »
Z konfiguracją nie ma wielkiej filozofii,  sprawdź w konfiguracji połączenia:
Połączenie do: internet
Uwierzytalnianie (chyba najczęściej WPA-PSK ale różnie z tym bywa)
Szyfrowanie danych (AES)
Klucz sieciowy - uwaga na małe i wielkie litery
W zakładce Karty sieciowe - właściwości karty SAMSUNG 802.11 WIFI (powinna mieć zaznaczone używanie IP przypisanego przez serwer). Ja mam też zaznaczone przy tej karcie "karta sieciowa łączy się z: praca".

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 13, 2009, 19:24:40 »
wszystko poustawiałem identycznie jak Ty, próbowałem z roznymi typami polaczen i dalej tylko w domu mi sie laczy :/

*

Offline hubert

• **
  • 134
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 13, 2009, 22:32:34 »
to nie mam już pomysłu... :( może na tych innych sieciach jest włączone filtrowanie po MAC adresie albo co?