Witam,
Zapewne podobne pytania się pojawiały, ale szukałem i nie za bardzo znalazłem. Bardzo więc proszę o pomoc

1. Łączenie z GPRS/EDGE/3G - powiedzmy że łączę się za pomocą Opery z Netem, wyłączam Opere, jednak połączenie samo się nie rozłącza - można to jakoś zmienić? Aby Net się rozłączał po jakimś czasie niekatwyności.
Od razu dołączam tutaj pytanie o to jak zmienić to, by łączenie z Net'em nie odbywało się automatycznie? Ostatnio nawet nie zauważyłem jak połączyło mnie z Net'em i byłem połączony przez ponad 40 minut. Czy nie ma jakiś ustawień, by każde połączenie było poprzedzone zapytaniem mnie czy chcę takiego połączenia?
2. Mam Automapę 5.5.3, od razu preinstalowaną na karcie, jednak problemy mam podobne jak inni użytkownicy z GPS (Szukam sygnału...). Ustawienia GPS mam takie jak wszyscy tutaj polecają. Nie wgrywałem jednak Hotfixa, ponieważ dotyczy on chyba starszych Automap, a nie takiej wersji jak ja posiadam? Ale może się mylę? Można jakoś wgrać samego Hotfixa do mapy zainstalowanej już na karcie ?