Problemy "zielonego" użytkownika i780

• 15 Odpowiedzi
  • 1817 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemy "zielonego" użytkownika i780
« dnia: Listopad 02, 2008, 12:50:28 »
Witam.Z góry przepraszam jeżeli pytania które zadaje są już na forum,ja jednak szukałem i nie znalazłem.Może dlatego że moje problemy dla kogoś minimalnie znającego sie na tym tel będą śmieszne :)
A więc zaczne po kolei :
1.Czy da sie ustawić własny dzwięk sms'a?
2.Jak kasować liste połączeń (narazie potrafie tylko pojedyńczo,co długo trwa)
3.Jak ustawić szybkie wybieranie numerów
4.Jak poprawnie ustawić GPS,aby działała automapa(ta z playa).Ja ustawiłem w zewnętrznym GPS kolejno :
com 8 , com 9 bitrate 4800.W ustawieniach automapy mam auto com8.Cały czas szuka mi sygnału.
Z góry bardzo dziękuje za pomoc,sam pewnie sobie z tym telefonem nie poradze.
Pozdrawiam

*

Offline luc

• 17
    • [YT]
  • Sprzęt: Samsung i780
Odp: Problemy "zielonego" użytkownika i780
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 02, 2008, 13:00:12 »

4.Jak poprawnie ustawić GPS,aby działała automapa(ta z playa).Ja ustawiłem w zewnętrznym GPS kolejno :
com 8 , com 9 bitrate 4800.W ustawieniach automapy mam auto com8.Cały czas szuka mi sygnału.

Miałem podobny problem z Automapą - ustawienia niby dobre - ale nadal szuka sygnału - rozwiązanie (banalne) tkwiło w moim miejscu położenia - po wyjściu na zewnątrz budynku - GPS od razu znalazł sygnał :)

*

Offline bzul85

• **
  • 146
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 02, 2008, 13:44:56 »
1. zrob wav i wrzuc go do katalogu windows.

motorola d520> nokia 5110> nokia 6210> nokia 6310i> nec e616v> motorola a925> ngage> mda vario II> samsung d600>  i780 > i8000

*

Offline latonio

• *
  • 65
  • Sprzęt: B7350 Omnia Pro 4, Lark FB 35.8, Nokia Lumia 920
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 02, 2008, 16:33:01 »
Witam.Z góry przepraszam jeżeli pytania które zadaje są już na forum,ja jednak szukałem i nie znalazłem.Może dlatego że moje problemy dla kogoś minimalnie znającego sie na tym tel będą śmieszne :)
A więc zaczne po kolei :
1.Czy da sie ustawić własny dzwięk sms'a?
2.Jak kasować liste połączeń (narazie potrafie tylko pojedyńczo,co długo trwa)
3.Jak ustawić szybkie wybieranie numerów
Pozdrawiam

ad1. wrzucasz dźwięk do katalogu My Documents, wchodzisz w start/ustawienia/dźwięki i powiadomienia/powiadomienia, rozwijasz listę zdarzenia i zaznaczasz obsługa nowy sms i niżej z listy wybierasz żądany dźwięk. MP3 też chodzą.
ad3. zielona słuchawka/menu/szybkie wybieranie i tam przypisujesz kontakty do poszczególnych pozycji. Poz 1 jest zarezerwowana dla poczty głosowej.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 02, 2008, 17:12:33 »
Dzięki wielkie za szybką pomoc :)
Pozostała mi jeszcze niewiadoma,jak szybko usuwać całą liste połączeń,bo umiem usuwać tylko pojedyńczo - co trwa troche za długo.
Pozdrawiam

*

Offline luc

• 17
    • [YT]
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 02, 2008, 17:31:32 »
Dzięki wielkie za szybką pomoc :)
Pozostała mi jeszcze niewiadoma,jak szybko usuwać całą liste połączeń,bo umiem usuwać tylko pojedyńczo - co trwa troche za długo.
Pozdrawiam

Zielona słuchawka > Klaw.numeryczna > historia połączeń > menu > usun wszystkie połączenia

*

Offline deto

• 40
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 03, 2008, 13:29:13 »
dzwiek sms widze ze mozna tez wrzucic na karte pamieci bo z niej z czytuje tez pliki jak cos. I wtedy mozesz miec nawet mp3. Przynajmniej u mnie tak dziala .

Z automapa to mam tak ze jak pierwszy raz uruchamiam to szuka i czasem nawet 5-10 minut :( aloe jak juz zlapie to za kazdym nasteopnym razem jest szybko.

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 03, 2008, 14:41:37 »
Pozdrawiam
Jeżeli nie możesz złapać użyj funkcji xtra GPS: start>ustawienia>system>rozszerzony system GPS: "Włącz funkcję XTRA"-zaznaczone "włącz", "Pobieranie automatyczne"-zaznaczone "wyłącz". Poprosi o ponowne uruchomienie telefonu, potem wejdź tam jeszcze raz i kliknij w przycisk "Pobieranie danych XTRA". Jeżeli nie masz dostępu do sieci WiFi to połączy się przez GPRS i ściągnie małą paczyszkę z danymi o aktualnym rozmieszczeniu satelit na niebie. Po pomyślnym załadowaniu dostaniesz komunikat, że pobieranie i wprowadzane danych Xtra zakończono pomyślnie. Rozłącz się z netem odpal AMapę i wyjdź na otwartą przestrzeń, daj jej chwilę i powinna złapać fiksa. Aktualny stam GPS możesz śledzić z poziomu AM w menu GPS>informacje-wyświetla siłę sygnału, aktualne położenie i przepływ danych z satelit.
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2008, 14:43:18 wysłana przez tchorazy »

*

Offline pawwel

• **
  • 159
  • Sprzęt: i780
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 23, 2008, 23:03:46 »
Ja na początku przygody z i780 mam taki problem. Nie mogę znaleźć programu w stylu x-button z htc, który działałby z sprzętowym przyciskiem ok. Sprawdzalem magic button, ale nie dość, że tak średnio radził sobie z rozdzielczością, to jeszcze zamykanie X-em działało, gdy tapnęło się na niego, nie działało z przyciskiem ok na klawiaturze. Generalnie, gdyby taki program miał w sobie jakiegoś manadzera zadać (znowu tak jak to jest rozwiązane w htc) to byłbym szczęśliwy :E

EDIT: tMan działa bez problemu, nic nie krzaczy, ale nadal nie osiągnąłem tego co chciałem, czyli żeby sprzętowy klawisz ok zamykał, a nie minimalizował...
« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2008, 14:13:16 wysłana przez pawwel »

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 24, 2008, 11:21:27 »
Pytanie: w górnym pasku co jakiś czas pojawia się ikona roamingu - dlaczego i jak się jej pozbyć?

*

Offline bzul85

• **
  • 146
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 24, 2008, 15:54:23 »
jezeli nie sciagales simlocka a zakupiles karte x-sim to moze to byc przyczyna ... ja tak mialem ...

motorola d520> nokia 5110> nokia 6210> nokia 6310i> nec e616v> motorola a925> ngage> mda vario II> samsung d600>  i780 > i8000

*

Offline pal2303

• 30
  • Sprzęt: Samsungi: i780, Omnia, Omnia II; HTC Titan
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 29, 2008, 10:20:41 »
Ikona roamingu wynika z roamingu wewnętrznego Playa na nadajnikach Plusa a nie z xsima.

*

Offline hilix

• **
  • 164
    • portfolio
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 29, 2008, 11:22:33 »
Co do Automapy - jest wrażliwa na miejsca, z których ja uruchamiasz - tzn GPS :) Najlepiej uruchamiać nie w budynku, a w aucie na postoju (NIE w czasie jazdy!). Pierwsze uruchomienie u mnie trwa czasami nawet 20 min. zanim złapie satelity. Ale najczęściej zimny start jest parę minut.
Był MDA COMPACT II, MDA VARIO III, SAMSUNG i780 NAVI ed., iPhone 3Gs 32GB,HTC Desire, Samsung Galaxy S

« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 30, 2008, 08:29:48 »
pal2302: dzięki - jest to logiczne :ok:
Nowy problem z wczoraj: sms o ilości znaków 105 policzył jako dwa :shock: (z jedną polską czcionką "ę"), a że wysłałem takich 10 szt. to jestem delikatnie  :mad:. Miałem takie numery dwa lata wstecz z Symbianem, ale że w WM 6 jest tak samo  to nie wiedziałem. Wiedza kosztuje. Jak temu zaradzić? 

*

Offline kozlik

• 36
  • Sprzęt: i780 Play
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 30, 2008, 09:05:29 »
wchodzisz do obsługa wiadomości potem sms/mms rozwijasz menu potem narzedzia potem opcje naciskasz SMS/MMS i pojawi ci sie w razie potrzeby użyj formatu Unikode musisz to odchaczyc i wcisnac ok i to wszystko :)

« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 30, 2008, 13:04:31 »
wchodzisz do obsługa wiadomości potem sms/mms rozwijasz menu potem narzedzia potem opcje naciskasz SMS/MMS i pojawi ci sie w razie potrzeby użyj formatu Unikode musisz to odchaczyc i wcisnac ok i to wszystko :)
Hula, aż miło. Dzięki