problem z zestawem głosnomówiącym w citroenie c4

• 5 Odpowiedzi
  • 7701 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z zestawem głosnomówiącym w citroenie c4
« dnia: Listopad 23, 2008, 23:38:36 »
witam
mam problem jestem fanem pocket-ów
jestem wlacicielem citroena c4 z fabrycznym zestawem głosnomowiacym bluetooth i wczesniej mialem spv m650
WM 5 i telefon łaczyl sie bez problemu z zestawem, obecnie zakupilem sobie Samsunga i780 z WM6
i telefon sie laczy ale przy odbieraniu i dzwonieniu do kogos jest opoznienie 5 sekund na palaczeniu telefonu
fizycznie juz powinienem rozmawiac ale ktos mnie slyszy dopiero za 5  sekund
nie wiem czyn jest to spowodowane sprawdzalem HTC TyTN II i tez jest ten problem , moze WM6 , bo na innych telefonach WM 5 czy zwyklych nie ma problemu
moze wie ktos jak problem rozwiazac

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2008, 00:01:16 wysłana przez oizo0 »

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
Odp: problem z zestawem głosnomówiącym w citroenie c4
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 23, 2008, 23:46:12 »
witam
mam problem jestem fanem pocketów
jestem wlacicielem citroena c4 z fabrycznym zestawem głosnomowiacym bluetooth i wczesniej mialem spv m650
WM 5 i telefon łaczyl sie bez problemu z zestawem, obecnie zakupilem sobie Samsunga i780 z WM6
i telefon sie laczy ale przy odbieraniu i dzwonienu do kogos jest opuznienie 5 sekund na palaczeniu telefonu
fizycznie juz powinienem rozmawiac ale ktos mnie slyszy dopiero za 5  sekund
nie wiem czyn jest to spowodowane sprawdzalem HTC TyTN II i tez jest ten problem , moze WM6 , bo na innych telefonach WM 5 czy zwyklych nie ma problemu
moze wie ktos jak problem rozwiazac

pozdrawiam

Citroen C5 + zestaw oryginalny + Kaiser = bez problemow, sprawdzone i przetestowane.
pozdrawiam
Jachu

*

Offline niezmierny

• *
  • 76
  • Sprzęt: SGH-I780 [PDXIB1]
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 24, 2008, 21:13:15 »
Proponuję się skontaktować z ASO Citroena - może trzeba aktualizować oprogramowanie modułu Bluetooth w zestawie głośnomówiącym, aby dodać pełnowartościową obsługę nowych modeli telefonów.

Mam podobne zjawisko na zestawie głośnomówiącym Siemens HKW-600, ale ta cisza trwa jakieś 2 - 3 sekund i już do tego przywykłem - odbieram, czekam chwilkę i dopiero zaczynam się odzywać ;)

*

Offline quarter

• **
  • 114
  • Sprzęt: Psion Series 3C -> Palm IIIe -> Palm V -> Palm m500 -> Asus A620 -> SPV m3000 -> HTC Touch -> SGH-i780
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 24, 2008, 23:27:57 »
W C4 Picasso objaw jest identyczny, sprawdzałem z i780, ale też z HTC Touch, ze zwykłym Samsungiem (E250 bodajże) i z Plusfonem.
ASO Citroena nie traktuje tego jako błąd w oprogramowaniu samochodu i nic nie zrobią. Ani w Polsce, ani we Francji.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 25, 2008, 17:34:59 »
poszperalem troch po necie na temat tego zestawu w citroenie
i jest to dziwne bo niektorzy pisza ze np. nokia e51 sie laczy bez problemu inni zas ze jest problem z tym telefonem moze wina jest softu na konkretnych modelach telefonu a nie samego modelu

Napisane: Listopad 25, 2008, 17:22:45
a moze zamiast laczyc sie z ustawienia telefonu w  WM6 jest jakis program na WM6 do laczenia sie z zestawem głośnomówiacym bluetooth
moze znacie taki program to by sie sprawdzilo w praniu jak to jest
Napisane: Listopad 25, 2008, 17:29:01
znalazlem w necie gdzies liste telefonow ktore w 100% lacza sie z citroenem
i jesta HTC touch i samsung e 250 wiec dziwne ze tobie sie nie lacza
i utwierdzam sie w przekonaniu ze to wina softu a nie modelu telefonu

*

Offline quarter

• **
  • 114
  • Sprzęt: Psion Series 3C -> Palm IIIe -> Palm V -> Palm m500 -> Asus A620 -> SPV m3000 -> HTC Touch -> SGH-i780
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 04, 2008, 00:01:08 »
Bo to wina softu w samochodzie a nie w telefonie.
Po prostu ten typ tak ma  :(