Problem z zakupem słuchawek dousznych/dokanałowych

• 5 Odpowiedzi
  • 772 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z zakupem słuchawek dousznych/dokanałowych
« dnia: Czerwiec 15, 2010, 20:06:04 »
Witam!
Ostatnio po intensywnej exploatacji padły moje oryginalne słuchaweczki do i780.
Szukałem mnóstwo forów itp itd ale nikt nigdzie nie mógł odpowiedzieć na moje pytanie:
"Jakie słuchawki kupić by były: przewodowe, o dobrej jakości wykonania, dobrym dźwięku oraz były douszne/dokanałowe"
Mam nadzieję, iż znajdziecie odpowiedź na moje pytanie bo potrzebuje podczas wyjazdu na wakacje.
Czekam na posty! :mrgreen:

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
Odp: Problem z zakupem słuchawek dousznych/dokanałowych
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 15, 2010, 20:32:03 »
polecam ci oryginały od omnii ewentualnie masz tam przejściówkę do której podepniesz sobie dowolne słuchawki z mini jackiem
i8000+i600=i8600 :D

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 15, 2010, 20:37:59 »
A podałbyś jakiś link do tych stronek ze słuchawkami do Omni?
Tylko żadne na allegro itp

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2010, 21:06:46 wysłana przez folekkutno »
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline ujm

• *
  • 56
  • Sprzęt: Samsung Spica. Wcześniej: i780, Hermes, BA
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 19, 2010, 11:58:50 »
Jeśl mogą być na JACK 3,5mm to powinny wystarczyć Creative EP-630. Mają przyjemny dzwięk. Tylko kupuj w dobrym sklepie bo na allegro lub innych tego typu miejscach jest b. dużo podrabianych i trudno wyczuć co kupujesz. Ja kupiłem w MM i nie żałuję. Lepsze słuchawki nie wiem czy coś pomogą bo i780 to nie jest sprzęt stricte do słuchania muzyki. Ale daje radę  :ok:

*

Offline OlafRagnarson

• **
  • 120
  • Oddaje Tobie co kryje w sobie
  • Sprzęt: i780
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 19, 2010, 22:45:35 »
Też polecam EP-630. Raz miałem oryginały kupione okazyjnie za 45zł ale je uszkodziłem.

Potem kupiłem 2 pary po 30zł na allegro też nie dały rady pakowane były w sztywną folię z nadrukiem Creative.

Teraz od ponad dwóch lat używam też niby tych właśnie słuchawek tyle że kupionych jako totalny OEM w woreczkach strunowych po 14zł. Kupiłem od razu 4 sztuki - 1 używam 2 poszły jako prezent 3 i 4  leża grzecznie i czekają na swoją kolej.

Różnicy w sumie w jakości dźwięku wielkiej nie odnotowałem a słucham co dzień po kilka godzin. Za to jeśli chodzi o użytkowanie te najtańsze żyją zdecydowanie najdłużej.

Więc nie zawsze tanie znaczy totalnie złe.

Myślę że tek czy inaczej to najrozsądniejszy wybór. Gdybym rozwalił wszystkie zakup byłby podobny.