parę problemów z konfiguracją i780

• 5 Odpowiedzi
  • 1408 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline valdman

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC HD2
parę problemów z konfiguracją i780
« dnia: Październik 31, 2008, 19:19:44 »
Witam Was.
Od paru dni posiadam i780
trochę go przerobiłem i wygląda teraz tak,

potrzebuję trochę pomocy by skonfigurować oraz rozwiązać parę problemów z tym samsungiem.

1. wył. tel guzikiem power. po otrzymaniu sms'a tel się uaktywnia i już jest bez blokady, jak zrobić by tak nie robił.
2. by większość prg mogła poprawnie działać i obraz był w całej okazałości, a nie obcinany na górze i dole wymagana jest instalacja
   realvga, lecz wtedy przestają działac połączenia video. jest jakiś sposób na obejście tego?
3. słyszałem, że win6.1 ma wbudowane coś na styl realvga, czy to prawda?
4. znacie jakiś dobry budzik z ustawieniem dni, godzin, i swojego sygnału który poprawnie działa. te co testowałem to mają problem
   z  obsługą rozdz. 320x320. a systemowy budzik jakoś mi nie odpowiada.
5. znacie jakąś fajną skórkę na poprawienie wyglądu kalkulatora?
6. jak zrobić by po kliknięciu na zieloną słuchawkę pokazywał się obraz klawiatury tel. a nie lista kontaktów? czy macie jakieś inne skórki do klawiaturki telefonu?
7. jak wyłączyć dzwonek narastający, bardzo to irytujące biorąc pod uwagę, że i tak dzwonki są trochę ciche

z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2008, 19:23:18 wysłana przez valdman »
g500 > wizard > iphone 2g > i780 > htc touch > htc diamond > omnia > iphone 3g > Hero > HD2

*

Offline tjach

• *
  • 75
  • Sprzęt: Samsung i780
Odp: parę problemów z konfiguracją i780
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 31, 2008, 19:24:16 »
Ad 1:
Home Screen++, opcja automatycznej blokady telefonu po wyłączeniu ekranu.

Ad 2:
Tak, soft od xda developers. Win 6.1, nieoficjalny, po angielsku.

Ad 3
Sam Win 6.1 chyba nie. Ale patrz odp. na pyt. 2

Ad 4:
http://fizzsoftware.com/products/alarms/alarms.html
JID: tomasz.jach@jabster.pl

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 02, 2009, 03:47:20 »
Moje pytanie nie bedzie na temat, ale powiesz mi jak zrobiles korekcje wygladu bo mi jakos nie wychodzi.

*

Offline bzul85

• **
  • 146
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 02, 2009, 13:27:04 »
4. w sofcie z xda developers masz wgrany fajny budzik w ktorym mozesz sobie ustawic swoj dzwonek, dni i godziny w jakich ma dzwonic
7. Settings> Sound & Notifications > (zakladka) notifications > ring type > i masz do wyboru do koloru ;) osobiscie mam vibracje i dzwonek jednoczesnie

motorola d520> nokia 5110> nokia 6210> nokia 6310i> nec e616v> motorola a925> ngage> mda vario II> samsung d600>  i780 > i8000

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 26, 2009, 23:49:29 »
Mam problem z odbieraniem plikow przez Bluetooth:/ Nie mozna ustanowic polaczenia z moim i780, nie wiem czemu, w opcjach Bluetooth'a za duzego wyboru nie ma, wiec pytanie: czy ktos mial podobny problem, albo moze wie jak moj rozwiazac? Jesli chodzi o wyslanie to jest w porzadku..
I jeszcze przy okazji.. Nie moge wysylac mms'ow, odbierac jeszcze nie mialem okazji.. w kazdym razie, po tym jak zaznacze aby napisac mms nic sie nie dzieje.. jakby ignorowalo to polecenie. odnosnie tego tez bym prosl o pomoc:)

*

speede

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 27, 2009, 07:36:19 »
Mam problem z odbieraniem plikow przez Bluetooth:/ Nie mozna ustanowic polaczenia z moim i780, nie wiem czemu, w opcjach Bluetooth'a za duzego wyboru nie ma, wiec pytanie: czy ktos mial podobny problem, albo moze wie jak moj rozwiazac? Jesli chodzi o wyslanie to jest w porzadku..
I jeszcze przy okazji.. Nie moge wysylac mms'ow, odbierac jeszcze nie mialem okazji.. w kazdym razie, po tym jak zaznacze aby napisac mms nic sie nie dzieje.. jakby ignorowalo to polecenie. odnosnie tego tez bym prosl o pomoc:)

W ustawieniach na 3 karcie "connections" jest ikonka "beam" - wejdź i "zaptaszkuj" jedyną dostępną opcję.
Pozdr.