DosBoxPPC i i780

• 4 Odpowiedzi
  • 1285 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DosBoxPPC i i780
« dnia: Marzec 28, 2009, 17:30:01 »
jak w temacie. Mam pytanie czy komuś z Was udało się go w ogóle uruchomić, oraz prawidłowo skonfigurować dosbox.conf dla samsunga i780. Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam!

Odp: DosBoxPPC i i780
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 30, 2009, 03:29:10 »
po uruchomieniu dosboxa wyglada to jak kilka nalozonych na siebie ekranow na plaszczyznie malego paseczka... wynika to prawdopodobnie ze zlej rozdzielczosci (na 128 dpi i 96 dpi efekt jest ten sam) moze mieszanie w konfigu cos pomoze, nie probowalem... ale aplikacja sama w sobie dziala tylko na ekranie smietnik

jest jednak PocketDOS, ktory dziala ok, tyle ze z tego co czytalem jest wolniejszy od Dosboxa i bardziej wymagajacych gier nie odpali bez specjalnego plugina ktory spowalnia emulacje, do tego dochodzi rozdzielczosc jak np przy probie uruchomienia the settlers, gra nie miesci sie na ekranie... na pda z VGA dziala z tego co wiem   (PS. na emulatorze amigi rowniez settlersi nie pochodza)
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 03:43:14 wysłana przez natoor »

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 31, 2009, 23:57:42 »
a wiesz coś bliżej o tym co to za plugin? chodzi mi przede wszystkim o nazwę, no i o to czy jest do zainstalowania w wersji demo pocketdosu?

pozdrawiam i dzięki za odpowiedź!

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 01, 2009, 02:17:24 »

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 03, 2009, 18:40:04 »
ogormne dzięki, faktycznie emulacja ruszyła z kopyta, jednak mojego ukochanego fast trackera II nie udalo sie uruchomić :/ a u kolegi na asusie 520 mhz nie tylko działa, ale i działa bez najmniejszych opóźnień :(.. i to jest moje najwieksze zmartwienie, ale wiem, ze to juz pewnie kwestia kompatybilnosci/rozdzielczosci - wyskakuje mi fatal error: cannot read overplay file at 0000:33B9
dsj uruchomilem :D ale z kolei klawiatura nie chce chodzić, jednak o to już nie pytam, pokombinuję jakoś, bo to pewnie da się ustawić bez problemu.

daj w skrócie znać, jeśli coś jeszcze wiesz w tej kwestii, co mogłoby się przydać i dzięki za dotychczasowe odpowiedzi. Pozdrawiam.