problem z edycja rejestru :(

• 7 Odpowiedzi
  • 1135 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z edycja rejestru :(
« dnia: Wrzesień 18, 2010, 07:36:17 »
Tak dokładnie to mam problem z niewyświetlającymi się kontaktami z karty sim, no ale znalazłem tutaj jak to naprawić zmieniając wpis w rejestrze z 0 na 1 jednak nie mogę tej zmiany zapisać.
Próbowałem zarówno przez PHM Registry Editor jak i przez Total Commandera i nic ;/. Wprowadzam zmianę i po chwili już jest dalej po staremu :(.
Soft mam w wersji i780PDXHL2 no i win6.1. Nie miałem z nim do tej pory żadnych problemów tylko po prostu jak to win zaśmiecił się już tak bardzo iż wymagał hardresetu i to był koniec moich kontaktów z sim :(. Przegrałem sobie je co prawda do pamięci telefonu ale życie już mnie nauczyło że lepiej abym miał kontakty na karcie sim no i teraz mam problem z ich widocznością.

*

Offline jr

• 449
  • Sprzęt: HTC Wizard / i780 PXIHH5 96dpi / ZTE BLADE
Odp: problem z edycja rejestru :(
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 18, 2010, 10:05:15 »
HTC SIM Manager, to aplikacja do przeglądania, edycji, przenoszenia kontaktów z sim do tel, komunikacji głos/sms. Nie zmienia rejestru i kontakty nie są widoczne w dialpadzie.

Znalazłem jeszcze coś takiego Sim hide show
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 18, 2010, 10:10:39 wysłana przez jr »

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 18, 2010, 10:33:21 »
HTC SIM Manager, to aplikacja do przeglądania, edycji, przenoszenia kontaktów z sim do tel, komunikacji głos/sms. Nie zmienia rejestru i kontakty nie są widoczne w dialpadzie.

Znalazłem jeszcze coś takiego Sim hide show
dzięki za chęci ale nie działa :(

*

koldasz

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 18, 2010, 19:50:29 »
Tak dokładnie to mam problem z niewyświetlającymi się kontaktami z karty sim, no ale znalazłem tutaj jak to naprawić zmieniając wpis w rejestrze z 0 na 1 jednak nie mogę tej zmiany zapisać.
Próbowałem zarówno przez PHM Registry Editor jak i przez Total Commandera i nic ;/. Wprowadzam zmianę i po chwili już jest dalej po staremu :(.
Soft mam w wersji i780PDXHL2 no i win6.1. Nie miałem z nim do tej pory żadnych problemów tylko po prostu jak to win zaśmiecił się już tak bardzo iż wymagał hardresetu i to był koniec moich kontaktów z sim :(. Przegrałem sobie je co prawda do pamięci telefonu ale życie już mnie nauczyło że lepiej abym miał kontakty na karcie sim no i teraz mam problem z ich widocznością.

Odczekał kolega np. kilka minut i SR potem. Czy od razu kolega sprawdzał.Niektóre zmiany w rejestrze "zapisują" się po jakimś czasie.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 19, 2010, 12:10:12 »
Odczekał kolega np. kilka minut i SR potem. Czy od razu kolega sprawdzał.Niektóre zmiany w rejestrze "zapisują" się po jakimś czasie.
Jesli wprowadze zmiane w PHMRegistryEditor i ja zaakceptuje to widze w podgladzie klucza iz jest tak jak ustawilem czyli 1 ale jak tylko przejde do innego klucza i wroce do tego zmienianego to od razu mam w nim 0 jakbym go wcale nie zmienil, zupenie jabym nie mial jakis uprawnien do edycji rejestru
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2010, 13:21:11 wysłana przez smallen »

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 19, 2010, 12:54:58 »
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 20, 2010, 08:49:00 »
wydaje mi się iż problem nie jest z samym rejestrem a z właśnie wpisem dotyczącym kontaktów na SIM, bo mogę zmienić np wpisy dotyczące bluetootha a ten jeden jest nie do zmiany  :-|

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 20, 2010, 17:44:56 »
Wogóle czemu siedzisz na PDXHL?? Przesiądź się na PDXIB1 - najnowszy.
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw