Problem: Budzik i sms

• 12 Odpowiedzi
  • 1666 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem: Budzik i sms
« dnia: Marzec 22, 2010, 11:56:34 »
Witam serdecznie,
Przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytania, jednak jeżeli odpowiedzi na nie już się pojawiły to przepraszam. Posiadam Samsung i780 i mam 2 problemy:

1. Kiedy przychodzi sms, dźwięk ustawiony przeze mnie (mp3) gra przez cały czas nawet po kliknięciu w daną wiadomość. Po przeczytaniu wiadomości zarówno wibracja telefonu i dźwięk smsa nie przestają działać. Dopiero po resecie telefonu wszystko wraca do normy. Nie wiem jak sobie z tym poradzić.

2. Za cholerę nie mogę znaleźć ustawień dźwięku dla budzika. Te dźwięki które są wgrane w telefonie to jakaś paranoja, jakby takie coś miało budzić każdego z nas to ludzie by się chyba powybijali ;) ;) Słyszałem, że jako dźwięk budzika można ustawić jedynie pliki *.wav. Ale może jednak ktoś zna jakiś programik, który dobrze zastępuje wbudowany w telefonie budzik i można ustawić tam mp3?

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,
lukasollo.

*

Offline iniemamocny

• **
  • 119
    • microservice
  • Sprzęt: dell axim x51v; Samsung i750
Odp: Problem: Budzik i sms
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2010, 12:01:07 »
Co do aplikacji budzika, to przynajmniej w romie cbhe1 z wm 6.0 jest fabryczna samsungowa aplikacja Alarmy, która umożliwia nie tylko ustawienie więcej niż 3 alarmy, ale także wybór dźwięków mp3.

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2010, 13:38:40 »
co do dzwonka, pozostaje tylko sobie "obciąć" mp3 aby nie grało za długo :/

co do alarmu, jeśli wrzucisz mp3 w katalog
a) Windows
b) Moje Dokumenty
c) Moje dźwięki dzwonków

to powinien pojawić się na liście do wyboru
Niestety nie kojarzę który to jest katalog w chwili obecnej
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline >>Devasto>>

• 543
  • Sprzęt: I9000, Nexus7 3G
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2010, 14:00:35 »
co do dzwonka, pozostaje tylko sobie "obciąć" mp3 aby nie grało za długo :/

co do alarmu, jeśli wrzucisz mp3 w katalog
a) Windows
b) Moje Dokumenty
c) Moje dźwięki dzwonków

to powinien pojawić się na liście do wyboru
Niestety nie kojarzę który to jest katalog w chwili obecnej

Bierzesz dzwonek w mp3, wrzucasz w //Windows i powinien być widoczny
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2010, 14:02:32 wysłana przez >>Devasto>> »
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

*

Offline iniemamocny

• **
  • 119
    • microservice
  • Sprzęt: dell axim x51v; Samsung i750
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 22, 2010, 14:04:25 »
Nie w WM6 i nie w aplikacji budzik microsoftu.

*

Offline Ptasior

• *
  • 94
  • Sprzęt: SE X1
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 22, 2010, 14:35:29 »
wrzucasz w katalog Windows ale nie utwór w .mp3 tylko zapisz go jako wava i będzie śmigać

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 22, 2010, 16:44:33 »
Ok, problem z dźwiękiem smsa rozwiązany, faktycznie trzeba bylo krotki dzwiek dac, ale niestety budzik w wave tez nie chodzi, zrobilem juz 5 sekundowy kawalek, zajmujacy 200 kb i caly czas kiedy ustawiam muzyczke budzika na ten swoj plik to przeskakuje mi na plik o nazwie "deafult" a to jest jakies pierdnięcie a nie budzik.

*

Offline edmun

• 933
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 22, 2010, 18:37:09 »
jeśli Wav to chyba tam musi być 22Khz... kurcze nie mogę sobie przypomnieć wymagań tego dźwięku
HTC ONE S
Alhambra TDI

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 22, 2010, 19:17:42 »
No prosze, udalo sie, ustawilem 22 khz, zrobilem 30 sekund utworku, plik zajmuje ok 3 mb i oto mam normalny budzik, co prawda w kiepskiej jakosci, ale nie ma juz pierdnięć tylko jest normalna muzyka. Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc i pozdrawiam użytkowników i780 bo jeżeli chodzi o telefon i nawigację to jest świetny ale jeżeli chodzi o jego funkcje to już niestety nie jest z nim tak dobrze   B)   B)

*

Offline >>Devasto>>

• 543
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 22, 2010, 21:29:29 »
Co do budzika, to mogę ci polecić program G-Alarm.
http://www.ageye.de/index.php?s=galarm/screenshots
Jest świetny, ma masę opcji i fajne bajery, typu konieczność rozwiązania prostego zadania matematycznego, lub przejścia "labiryntu", aby włączyć drzemkę. Nieźle rozbudza ;). Oczywiście można tego nie używać  :ok:
« Ostatnia zmiana: Marzec 22, 2010, 21:34:53 wysłana przez >>Devasto>> »
Pozdr. Dev
Były MDA I, Dell X51v, MDA Pro, Palm TX, Samsung I600, Eclicto, Samsung I780, I5700, jest , I9000, PSP, ASUS eee 901, Kindle 3, Nexus7 3G

*

Offline edmun

• 933
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 23, 2010, 01:18:20 »
dla mnie byłby to już chyba hardcore z rana. i tak już ledwo żyję i widzę na oczy a oczka się same zamykają któryś dzień z rzędu.

co ciekawe - nie wiem nawet co się dzieje z moim telefonem. wiem że gdzieś tam sobie leży albo lata po kieszeni, ale już go dawno nie odblokowywałem
HTC ONE S
Alhambra TDI

*

Offline >>Devasto>>

• 543
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 23, 2010, 09:42:54 »
wiem że gdzieś tam sobie leży albo lata po kieszeni...

Musisz mieć w takim razie ooooogrooomne kieszenie, skoro i780 ci po nich lata ;)
Pozdr. Dev

*

rafali780

« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 27, 2010, 22:31:25 »
heja,

zainstalowalem sobie g-alarm no i byly bledy. po zakonczeniu instalacji pokazal sie blad instalacji, a po chwili pojawil sie panel jezyka itd. wiec myslalem ze wszystko ok... ale jednak nie. Co dziwne ekran podswietlal sie na czarno! normalnie nie widzialem tego, jednak jak zapadl mrok to sie niezle zdziwilem. pozniej jak sie ekran wzbudzal to ekran sie zalaczal, po czym gasl i na nowo sie wzbudzal. co oczywiscie mnie denerwowalo.

zeby zycie nie bylo tak mile przy deinstalacji znowu pokazal sie blad. a do tego normalny budzik przestal dzialac, wiec na problemy tylko HR lub backup.

czy przyczyna bledow moze byc net framework 3.5? jak ktos sie na tym zna to prosze o rade

pozdrawiam,
rafal