Też się nad tym zastanawiam od dłuższego czasu. Oraz to
http://allegro.pl/item1019559382_krusell_hector_large_black_kabura_skora.htmlDla mnie na minus z tym futerałem Krusell Orbit to:
1 - To jest jednak nie do i780 tylko i907. Wiem, to jest praktycznie to samo ale na pewno nie pasują przyciski i wejścia.
2 - Kiepskie zdjęcia i do tej pory mimo szukania nie wiem jak w praktyce wgląda wkładanie, wyciąganie jak telefon jest przymocowany itp. Chociaż na moje pytania gość na aukcji w końcu dał zdjęcia i907 a nie jakiegoś innego fona

Na plus to cena która była dużo wyższa teraz jest akceptowalna. Było około 80-90zł

Z opisów głównie ciekawym rozwiązaniem jest ten klips systemu Multidapt
Z jednej strony telefon jest przy pasku ale w razie potrzeby mogę szybko go odpiąć i położyć w bezpiecznym miejscu inaczej telefon może źle skończyć. Ryzyko zawodowe

Ze względów na opisane zastrzeżenia w grę wchodzi też Hector jako klasyczny futerał na pasek. Jednak nigdy takiego futerału nie miałem i też mam wątpliwości. Chyba tutaj telefon jest mniej chroniony. Gdyby miał ten system Multidapt to brałbym raczej zaraz.
Telefony zawsze nosiłem w kieszeniach w etui typu BLUE LINE. Do tego telefonu jednak nie pasuje moim zdaniem.
Pogmatwane to wszystko, wiem