Pocket Mechanic 2.93 - problem z wyświetlaniem na ekranie.

• 4 Odpowiedzi
  • 1372 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline legómina

• *
  • 51
  • Sprzęt: Samsung i780, WM6
Pocket Mechanic 2.93 - problem z wyświetlaniem na ekranie.
« dnia: Kwiecień 29, 2008, 00:54:19 »
Witajcie!

Zainstalowałem sobie Pocket Mechanica aby móc oczyścić Pocket'a ze zbędnych śmieci. Niestety mam problem, ponieważ program tak jakby źle się skaluje do wielkości ekranu i wygląda to tak jakby dolna belka (ta na której jest m.in przycisk z klawiaturą software'ową) przesłaniała część aplikacji. Przez to nie mogę wcisnąć żadnego przycisku znajdującego się na dole każdego okna.
Czy można jakoś tymczasowo wyłączyć tą dolną belkę? Czy jest może jakieś inne rozwiązanie problemu ze złym skalowaniem się tego programu? Czy tutaj może okazać się pomocny programik realVGA, a jeśli nie to do czego on właściwie służy?

pozdrawiam

Odp: Pocket Mechanic 2.93 - problem z wyświetlaniem na ekranie.
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 09, 2008, 18:01:27 »
realvga pomaga. WIdac przyciski, tylko u mnie nie są opisane (nie wiem czemu). A realVGA sluzy do zwiększenia rozdzielczości ekranów. Wiecej sie mieści, niestety kosztem mniejszych czcionek ikonek itp. Coś za coś.
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2008, 18:04:04 wysłana przez Arkadiuszz1 »

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 09, 2008, 18:42:27 »
ten realvga to jak zainstalujes to dziala caly czas? w sensie z kazda aplikacja? czy jak? w menu tez? np w grach powoduje pwnei spadek plynnosci bo wiecej pixeli wiec wiecej do przeliczania... testowal ktos? jak masz to zaisnatlwoane to zrobi pare screenow w menu i w jakis programach jak google maps czy inne... please :)

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 09, 2008, 23:09:10 »
Dziala cały czas. Po co robic problemy ze screenami. Poprostu zainstaluj realvga dociagnij jeszcze paczke 96dpi i tez zainstaluj. Potestuj i sprawdz. Telefonowi nic nie bedzie. ABy przywrocic poprzednie ustawienia wystarczy wejsc w realVGA i wlaczyc 120dpi nastepnie mozesz odinstalowac. Goole, tomtomy, same dostosowuja sie do ekranu. Gier nie posiadam.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 15, 2008, 21:34:12 »
Arkadiuszz1 niestety u mnie nie działa realVGA,zainstalowałem go w pamieci fona doinstalowałem 96dpi,i nic się nie zmieniło zarówno ikony jak i programy wyświetlają się jak przedtem.Co jest nie tak?