blad skrotow

• 3 Odpowiedzi
  • 746 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

blad skrotow
« dnia: Wrzesień 19, 2009, 14:50:24 »
witam , kupilem wlasnie i780, (karta 8gb), zainstalowane juz apliakcje(opera, automapa itp), wszytko dzialalo, ale nagle :
-automapa wlacza sie tylkio do ekarnu z ostrzezeniem
-skroty niektorych programow sa niekatywne
-skrot do wiadomosci na qwertyiop  tez nie dziala ( blad podczas otwierania skrotu)
-czasami wogole nie da sie otworzyc folderu wiadomosci ( wtedy msuze wyciagnac i wlaozyc karte microsd)

jako ze wczesniej mielm i600 i inne htc'ki to razcej nic nie nagrzebalem w opcjach, jedynie dopasowalem pod siebie pewne paramety,  
ktos ma jakies pomysly? rozwiazania?;>

acha , soft reset nie pomaga,

ps.udalo mi uruchomic automape ale wyswietla sie tylko biale tlo, ale chodzi bo slychac dzwieki itp
ps1. tearz juz sam nie wiem jaka byla nazwa karty, ale tearz mam(mialem) storage card2 z programami i storage card pusta), zmienila ze storgae card to sa programy   (jak dam nazwe na :storage card 2 to sa smsy, ale inne bledy opisane wyzej dalej tez sa, nazwa na: storage card: wszytskie bledy razem z smsami)
ale bledy dalej sa;/
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2009, 15:26:15 wysłana przez dirtysouthpl »

*

koldasz

Odp: blad skrotow
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 22, 2009, 08:13:09 »
Toc to WM na wszystkie problemy (dziwne) to samo-hard reset(HR)   Hihi. Potem jak sie problem powtorzy to wgranie innego romu, jak nie pomoze to albo szukamy jaki program tak miesza albo do "zyda" albo na serwis.

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 22, 2009, 08:18:49 »
szkoda mi bylo hr robic :P, wiec zreinstalowalem automape , usunalem niedzialjace programy i poki co smiga wszytko, tylko mam dwie nazwy karty pamieci : storage card i storage card 2 :P

*

Offline _TB_TB_

• 791
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780 + 4GB microSDHC
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2009, 19:36:32 »
...
1) w opcjach wiadomości WYŁĄCZ przetrzymywanie załączników na karcie pamięci
2) skasuj katalog \storage card, następnie wyciągnij i włóż kartę pamięci
3) "skrot do wiadomosci na qwertyiop  tez nie dziala ( blad podczas otwierania skrotu)" - przeniosłeś gdzieś domyślny skrót do Messaging (plik Messaging.lnk or sth...); w edytorze resejstru znajdź HKLM\Software\Microsoft\Shell\Keys\40C1\ , edytuj wartość domyślną podając nową lokalizację pliku Messaging.lnk. Na wszelki wypadek ustaw dokładnie tak samo wartość ResetCmd
4) "skroty niektorych programow sa niekatywne" -> vide pkt 1 i 2