nowy ROM dla i 780 :) PDXIB1

• 154 Odpowiedzi
  • 41879 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
  • Sprzęt: HTC DIAMOND + IPHONE 2G + HTC G1   ... tyle podobieństw ile róznic :)
nowy ROM dla i 780 :) PDXIB1
« dnia: Kwiecień 05, 2009, 19:10:47 »
Jak w temacie   wersja  WWE  mam go od wczoraj  i i co mogę powiedzieć:    szybki  skubany jest,  gps  narazie  pobił mi rekord łapania fixa zarówno  na zimno jak i z  Xtra gps.  Co do zasięgu , mam plusową simdatę   w swoim i generlanie  czasme miałem porblem z 3 G   o H nie wspomne teraz tego nie widze  :):):):)

http://www.samsungmobile.com/support/i780/index.jsp

stad pobierac  mozna  upgrader  pod XP    jakby co :)

http://sg.samsungmobile.com/promotio...sitgbn=0000041

procedura instalacji jak w HL2  u mnei przeszło bez problemu ( ale mbeterie trza naładowac namax miłem 90 procent i juz mi wołałaze nie da rady.
 PS.    ten rom na bank bedzie   podstawą do nowego romu   ugotowanego przez kolegę   z xda :)

*

speede

Odp: nowy ROM dla i 780 :) PDXIB1
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 05, 2009, 21:02:57 »
Też go wczoraj trochę testowałem, ale ze względu na dpi wróciłem do RC4 Inertiax'a (eboot i phone zostawiłem :) ).
Po przywróceniu ustawień z backupu wszystko mi działało super, tylko manila była "przycięta" od dołu.
Też czekam na coś gotowanego, sam jakoś nie mogę zaskoczyć jak to się robi, poza tym czas...

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 05, 2009, 23:36:14 »
WWE to jak dobrze rozumiem wersja bez języka polskiego?  :]

James Lerk popraw drugi link bo nie działa...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2009, 23:38:12 wysłana przez DjDario »

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 06, 2009, 00:06:35 »
UUUU  pech  zablokowali juz ten link?

Dobra jak bede miałchwilkęwrzuce na rapida
w razie co mozna sciagac z tego pierwszego :
 po prostu  wybierz wersje singapore  i wpisz DXHL2 i dalej juz wiadomo  powinno bez porblemu z samsungowego serva pociagnac , nie bój nic singapore version tez eng:)

*

Offline hilix

• **
  • 164
    • portfolio
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 06, 2009, 10:41:53 »
Wlasnie sciagam(bez problemu z 1 linka - jako singapur) sobie nowy rom, mam pare dni DXHL2 z ktorego jestem bardzo zadowolony, no ale sciagam nowy i sie zobaczy co tam poprawili :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 06, 2009, 10:47:58 wysłana przez hilix »
Był MDA COMPACT II, MDA VARIO III, SAMSUNG i780 NAVI ed., iPhone 3Gs 32GB,HTC Desire, Samsung Galaxy S

*

Offline tranzystor

• 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 06, 2009, 11:28:23 »
Hm 

Takze zaciągnolem 
 Tylko   jak to wgrać  krzyczy  icorect software version  :|

pozdrawiam 

*

Offline hilix

• **
  • 164
    • portfolio
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 06, 2009, 12:50:18 »
Ja wgrywalem HL2 w oparciu o http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=125539.msg906051#msg906051, tutaj może być tak samo.
Był MDA COMPACT II, MDA VARIO III, SAMSUNG i780 NAVI ed., iPhone 3Gs 32GB,HTC Desire, Samsung Galaxy S

*

Offline tranzystor

• 500
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 06, 2009, 15:14:39 »
HEHEHE wszystko ladnie pieknie
tylko to jest upgrade w postaci aplikacji  wiec trzeba by  do niego "dopasowac" rom ktory zostal by  przepuszczony przef  ten upgrade , ewentualnie dysponowac samymi  plikami tak jak ma to miejscew przypadku   wczesniejszych wersji  :P

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 06, 2009, 15:48:17 »
niebardzo wiem o czym mowisz? co dopasowac ? to ze krzyczy incorrect software  wersion podczas sciągnia to jedyna rzecz tego typu którą ujrzysz . Poddczas uruchamiania exe juz u siebie zkompa to kompletne   cisza. Ten exe  to nic innego jak  skompilowany rom i pda i boot     w jednym pliku  bez koniecznosci  przeprowadzania skomplikowanej operacji flashu przez mirage itp. Co za problem wyciągnac sam rom z tego instalera?

*

Offline tranzystor

• 500
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 06, 2009, 16:43:07 »
hheheh
witam 
wlasnie u mnie po sciagnieciu i uruchomieniu  krzyczy  incorect software  ver.   i nie jest to bynajmniej komunikat na stronie lecz z  programu   do updatu  softu   pochodzacego z  linka   z tego tematu  :| 
moj soft to CBHE1

*

Offline hilix

• **
  • 164
    • portfolio
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 06, 2009, 17:19:10 »
To samo mialem jak isntalowałem DXHL2 na PL rom oryginalny. Tez tak krzyczal. Ale wystarczylo zmienic w hex edytorze wartosc tak jak jest to opisane http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=125539.msg906051#msg906051 i juz po problemie. Nie wiem czy ten sam manewr bedzie mozliwy z najnowszym romem, a jak nie to przeciez mozna najpierw zainstalowac DXHL2 z opisu wlasnei w tamtym poscie a na tego DXHL2 juz bez problemu da sie zainstalowac najnowszy ROM samsunga.

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 06, 2009, 19:45:50 »
jelei masz rom wyzszy od HE1  czyli HH1 HL1  HH5 itp nie ujrzysz tego komunikatu

*

Offline ed3master

• 11
  • Sprzęt: O2 WM 6.5
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 07, 2009, 11:45:18 »
Jeżeli ktoś się boi o swoją gwarancję
w GDAŃSKU roma można wrzucić za 60zł
w serwisie na ul. Wały Jagiellońskie
trwa to podobno 1 dzień
Świerze info właśnie tam dzwoniłem
w Verze wgrywają za 80 zeta
dodatkowo tel idzie przez warszawę
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2009, 14:03:43 wysłana przez ed3master »
..::FRYZJER::..
Nokia 7650>SE P800>Nokia 9300>Samsung i780>Omnia II

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 07, 2009, 13:37:34 »
Jeżeli ktoś się boi o swoją gwarancję
w GDAŃSKU roma można wrzucić za 60zł
w serwisie:

Bimit-Bis
ul. Wały Jagiellońskie 24 Gdańsk
58 320-35-88
trwa to podobno 1 dzień

Świerze info właśnie tam dzwoniłem
w Verze wgrywają za 80 zeta
dodatkowo tel idzie przez warszawę

ja pierdykam    OT czy jak ? pseudo reklama  czy nabijanie statystyk?  Przeciez tylko totalny analfabeta komputerowy zapłaci pieniadze za wgranie firmowego romu  do i780  kiedy na forum i necie masz stosy wszystkich romow operatorów, a samo zflaszowanie tego modelu jest  prostsze od zakładani konta  email na wp. pl :)

aby wyjsć na przeciw takim reklamom to ja  ja to zrobie  potrzebującemu klubowiczowi ZA DARMO !!! jezlei sie sam obawia albo cośw ten deseń. Jak popsuje ( a to nie mozliwe raczej)  oddaje jeden z moich i780  w zamian czyli na czysto.  I naprawde  dajmy spokoj z takimi postami. potem kazdy potrzebujacy zainteresowany musi przedzierac sie przez gąszcz informacji  al'a MONTY PHYTON     czyli " ateraz z całkiem innej beczki ":)

*

Offline ed3master

• 11
  • Sprzęt: O2 WM 6.5
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 07, 2009, 13:56:47 »
sorry świeży jestem w te klocki  :-|
założyłem sobie taki scenariusz jak mi by poszedł wyświetlacz,
a miałbym inny ROM niż oryginalny  to czy z gwarancją by nie było problemu,
sprzęt kupiłem w lutym także trochę jej jeszcze mam
..::FRYZJER::..
Nokia 7650>SE P800>Nokia 9300>Samsung i780>Omnia II

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 07, 2009, 14:54:37 »
jak zbijesz wyswitlacz  to i tak na kawaleczkach będziesz widzial co sie dzieje   ale fundamentalna sprawa to tak ze jak zbijesz wyswietlacz to zapomnij o gwarancyjnej naprawie , bo to mechaniczna sprawa, zalejesz to samo
( chociaz nie wiem jak bo  jak widzsz jest to solidna konstrukcja , hmm co jeszcze mozesz zrobic  by martwic sie o utratę gwarancji  ??? gwarancja obejmuje  wady sprzetu nie wynikające z nieodpowidniego użytkowania . w extremalnym przypadku, mozesz miec przepiecie czy jak ale to raczej  wymiana płyty  gł  wiec  tez nie  jestem pewien ze sa w stanie sprawdzic

*

Offline hilix

• **
  • 164
    • portfolio
« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 07, 2009, 15:49:32 »
Zgadzam się, że wgranie ROMu jest bardzo proste. Jeżeli coś pójdzie nie tak i coś padnie w szajsungu to można zawsze wrócić do wersji oryginalnej ROMu.
Gorzej jak tak padnie, że już się nie wgra... Ale nie słyszałem jeszcze o takim przypadku. Podejrzewam, że wgrywanie w takim "serwisie" też kasuje gwarancje - więc nie ma sensu płacić za to tyle kasy.

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 08, 2009, 10:18:58 »
Ja dzisiaj mam zamiar wgrać sobie ten ROM, bo mój obecny BKHE1 coś zaczął fikać i wyłącza mi ekran wbrew mojej woli. Musze tylko zmienić wpis bo krzyczy incorrect software wersion przy próbie instalacji.

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 08, 2009, 14:30:54 »
Panowie mam  taki problem. Update ruszył, pasek postępu wskazywał 100% gdy na końcu wyświetlił się komunikat jak na screenie. Teraz nie moge ponowić aktualizacji bo updater krzyczy że telefon nie jest podpięty. Dodam że na ekranie Samsunga widnieje tylko napis SAMSUNG i
[bootimage downloading] [PDA Image downloading]  [Phone Image downloading] i sprzęt na tym etapie "wisi". Co teraz robić?  :wink:

Aktualizacja:
OK niepotrzebna panika. Wcisnąłem rysikiem klawisz resetu i telefon się samoczynnie obudził z działającym Win Mobile 6.1 na pokładzie :)
Warto było zmienić, teraz wszystko szybko działa i podoba mi się nawet ten Today Samsunga. Teraz czekam na WM 6.5 z działającym Touch padem i robie kolejny update  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2009, 14:40:59 wysłana przez DjDario »

*

Offline kilof

• 17
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 08, 2009, 14:45:18 »
Tak tylko na wszelki wypadek spytam.
Mam w Orange. Nie bedzie problemow z upgradem? ew cos tam trzeba zmienic, zeby nie wywalalo incorrect?

Dzis zrobie.

*

Offline tranzystor

• 500
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 08, 2009, 15:01:42 »
Witam  

Ja z kolei   od  kilku  dni w wolnej  chwili probuje   wgrac  wm6.1  na soft CBHE1 i jak  narazie lipa, korzystajac nawet z aplikacji do wgrywania romow  (Mirage_LV_v1.8.rar)
konczy sie na tym ze jak podaje  plik "bin" samego PDA to za chiny nie chce mi wfrac tego   wyswietla komunikat ze nie znaleziono  pda  :|

jakis  off topic  by sie przydal z  gotowymi linkami  bo wszedzie niby  opisane jest   ale jak co do czego  to "kupy" sie nie  klei  - kazdy pisze cos  o zmianie   wpisu  ale nie napisal gdzie   czy w aplikacji fleszujacej  czy moze w pliku bin  :(
ehh  
pozdrawiam  

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 08, 2009, 15:17:11 »
Witam  

Ja z kolei   od  kilku  dni w wolnej  chwili probuje   wgrac  wm6.1  na soft CBHE1 i jak  narazie lipa, korzystajac nawet z aplikacji do wgrywania romow  (Mirage_LV_v1.8.rar)
konczy sie na tym ze jak podaje  plik "bin" samego PDA to za chiny nie chce mi wfrac tego   wyswietla komunikat ze nie znaleziono  pda  :|

jakis  off topic  by sie przydal z  gotowymi linkami  bo wszedzie niby  opisane jest   ale jak co do czego  to "kupy" sie nie  klei  - kazdy pisze cos  o zmianie   wpisu  ale nie napisal gdzie   czy w aplikacji fleszujacej  czy moze w pliku bin  :(
ehh  
pozdrawiam  

szanowny kolego na tym forum było to juz wielokrotnie  opisywane  HOW TOo  wgrac wm 6.1 na  HE1 , przy okazji zmiany na niebrandowany rom bodajrze.  A gotowe linki do czego ? Ale  jak to bywa  i w takim przypadku trzeba  pomoc.

Czysto ładnie i przejrzyscie myślę. w razie co to zawsze mozesz sie odezawc na PW lub gg 5852188  z reguły staram sie zawsze pomoć w miarę mozliwosci, a poniewaz moja praca zawodowa wymaga siedzienia przy  komp. parenaście h na dobę więc   nie powinno byc porblemu z komunikacją .
ps.   może jak sie uda Tobie przebrnąc przez twoj porblem to skusisz sie na OT  dotyczacy how to?  ( to tak na marginesie tylko :))
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 11, 2009, 21:32:11 wysłana przez marcinl »

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 08, 2009, 15:20:20 »
myślę że fajnie może było by zrobić FAQ & spis linków do romów. jeśli się nikt tym nie zajmnie to pewnie w wolnycz czasie przedrę przez forum i skrobne :)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 08, 2009, 15:57:54 »
bedzie potrzeba materiałów to pisac mam tego troche   i romow itp  rzeczy oraz  narzędzi freeware jakzę przydtatnyvch do obłsugi właśnie tego modelu (  cżesc w nich macie w romie z xda  )

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 08, 2009, 17:11:45 »
Tak tylko na wszelki wypadek spytam.
Mam w Orange. Nie bedzie problemow z upgradem? ew cos tam trzeba zmienic, zeby nie wywalalo incorrect?

Dzis zrobie.

Ja tez mam w Orange i aktualizacja poszła bez problemów - całość zajęła mi max. 10 min. A żeby nie było komunikatu incorret software wersion to zrobiłem hex edytorem zmianę i780DXHE1 na i780BKHE1 i tyle ( jest to opisane tutaj http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=125539.msg906051#msg906051 )

Nie bać się tylko aktualizować!  :grin: ja pewnie dziś lub jutro protestuje jeszcze aktualizacje do WM 6.5  :mrgreen:

« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 08, 2009, 21:53:34 »

Mam pytanie mam soft niebrandowany wm 6.0 i780CBHE1 I CALY CZAS INCORRECT SOFTWARE WERSION  i nie wiem dlaczego moze ktos inny ma pomysl\
oczywiscie zmienione na     i780CBHE1
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 08, 2009, 21:57:23 wysłana przez Vermer »

*

Offline czn

• 25
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 08, 2009, 22:16:57 »
Vermer, w złym miejscu zrobiłeś podmiankę. Swoją wersję ROMu trzeba podmienić na samym końcu updatera.

Przy okazji, podczas upgradowania ROMu miałem małe niepowodzenie. Aktualizacja zakończyła się niepowodzeniem w punkcie ładowania softu phone. Po zrestartowaniu telefon odpalił bez problemu w win 6.1 - a więc nowy pda i stary phone. Więc postanowiłem ponownie zupgradować. Uruchamiam updater i komunikat: incorrect software version. A więc przywróciłem oryginalną wersję upgradera (bez żadnej podmianki) i poszło gładko od początku do końca. Upgrade robiłem na Viście.

*

Offline kilof

• 17
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 09, 2009, 08:19:59 »
no i zrobilem

z orginalnego Orange HE1 PL
za namowa kolegi Jamesa zgodnie z opisem na smartmobile.pl - http://smartmobile.pl/jak-sflashowac-samsunga-i780#more-404 czyli:
mirage do HH1
a pozniej oficjalnym do HL2
no i znowu oryginalnym do IB1

trwało by to jakies 20 min moze, ale zle sciagnolem pierwszy rom i brakowalo 5 mb
na szczescie emergency mode dzialal i po wykryciu bledu dalej juz poszlo dobrze

nie ma sie czego bac

dzieki James

*

Offline tranzystor

• 500
« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 09, 2009, 12:18:19 »
witam 

Dokladnie ja tak tez  zrobilem  upgrade softu  (PDA) do wersji HL2  a pozniej  normalnie update  juz  calym softem   :D

po co podmieniac 10min  straty to w sumie nie roznica  :P

« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 09, 2009, 12:59:44 »
to ja jescze raz lopatologicznie zapytam mozna przejsc prosto z i780CBHE1?