Niezbędne aplikacje i ustawienia na dobry początek?

• 45 Odpowiedzi
  • 17165 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
  • Sprzęt: Galaxy S  & Nokia E71
Niezbędne aplikacje i ustawienia na dobry początek?
« dnia: Marzec 31, 2009, 10:58:19 »
Jak wiecie od wczoraj "ujeżdżam" i780. Narazie z niezbędników wgrałem Total Commandera, RealVGA 96 DPI, AM i Pocket Weather. Windows Mobile nie jest mi tak dobrze znany jak rodzina Symbiana, dlatego mam kilka pytań (kolejne jakie mi się nasuną będę sukcesywnie tutaj dopisywać  :wink: ) Chcę poprostu skonfigurowac urządzenie "pod siebie", aby obsługiwało sie tak łatwo jak E71  :grin:

1. Otóż poszukuję takiego prostego Task Managera jak był w HTC. Pobrałem nawet cos takiego i zainstalowałem, po ponownym włączeniu systemu niestety nic sie nie pojawiło i folder Programy tez jest pusty.

2. Czy można przypisać któryś z klawiszy w ten sposób, że długie przytrzymanie powoduje od razu wejście w tryb pisania nowego SMS-a?

3. Czy i jak ustawia sie priorytety dostępu do sieci. Otóz wiekszosc czasu jestem w zasiegu WiFi, ale czasem widze że którys z programów (chyba XTRA GPS lub Pocket Weather) i tak łączy się normalnie poprzez sieć komórkową. Czy moze musze mieć stale WiFi w telefonie włączone online? Bo w Symbianie to akurat WiFi uruchamiało się tylko wtedy kiedy było to potrzebne - np. podczas aktualizacji RSS czy innych aplikacji działających w internecie.

4. Czy wbudowany czytnik RSS umożliwia wyświetlanie ostatnich newsów na pulpicie? Bo nie zauwazyłem takiej opcji, ale zawsze w razie czego mogę dograć jakis inny, polecony czytnik :)

narazie tyle...

*

Offline Pieka

• 1024
  • Fusionowy Anihilator
    • Polski Oficjalny Support PHP-Fusion
  • Sprzęt: iPhone 4S
Odp: Niezbędne aplikacje i ustawienia na dobry początek?
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2009, 11:36:55 »
Z racji, ze nie mam i780i moge wypowiadac sie tylko teoretycznie i ogolnikowo, ale zawsze to cos :)

1. TaskFacade
2. KeySwop
3. Priorytet ma WiFi, ale jesli nie ma zasiegu to nastepnym w kolejnosci jest GPRS/UMTS. Jesli nie chcesz aby dany program sie laczyl, musisz uzyc np. NoData.

Spis programow dla Twojego sprzetu: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=96699.0
Jestem jaki jestem :)

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 31, 2009, 11:51:26 »
najprostrzy task manager jest już wbudowany w domyślny rom w i780... wciskasz długo klawisz z ikoną windowsa i się włącza task menager :)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 31, 2009, 23:08:40 »
najprostrzy task manager jest już wbudowany w domyślny rom w i780... wciskasz długo klawisz z ikoną windowsa i się włącza task menager :)

Nie klawisz z ikona Windowsa a klawisz "ok"

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 01, 2009, 17:06:22 »

Dzięki, faktycznie nie zauważyłem tej funkcji a w sumie to mi wystarcza!

Narazie z programów doinstalowałem sobie Pocket Toolman oraz SPB Insight, który wyświetla mi newsy rss na pulpicie. Szukam nadal jakiegoś czytelnego i funkcjonalnego programu, który wyświetli mi na today'u np. bezpośredni kontakt do kilku osób oraz uruchomi przypisane funkcje np. Bluetooth czy szybkie dodawanie przypominajki (zadania do wykonania). Ogolnie softu jest cała masa ale niektóre aplikacje albo są zbyt zawiłe, albo działają dziwnie, bo naprzykład taki chwalony SPB Pocket Plus tak mi zaśmiecił cały pulpit że go od razu wywaliłem  :D A wiadomo ekran 320x320 to trzeba oszczędzac miejsca na nim...
Napisane: Kwiecień 01, 2009, 16:57:06
Priorytet ma WiFi, ale jesli nie ma zasiegu to nastepnym w kolejnosci jest GPRS/UMTS.

OK rozumiem, ale czy ta zasada obowiązuje także wtedy gdy WiFi w telefonie jest wyłączone? Bo w Symbianie mimo wyłączonego WiFi programy "aktywowały" ten moduł na czas przesyłu danych, a jak jest w WinMobile?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 02, 2009, 09:22:26 wysłana przez DjDario »

*

Offline eldresso

• **
  • 150
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 01, 2009, 17:31:11 »
Po co usuwałeś SPB Pocket Plus? Wystarczyło usunąć zbędne zakładki/ikony i wszystko jest czytelne. Ja zostawiłem sobie jedną zakładkę (wtedy znika ikona od niej, czyli więcej miejsca na pulpicie) dodałem skróty które potrzebuję i nic nie mam zaśmiecone. Aby usunąć zakładkę/ikonę wystarczy najechać na nią kursorem i dłużej przytrzymać Samsungowy touchpad.
Program ma jeszcze kilka zalet typu zamykanie aplikacji x'em (nie minimalizowanie jak to się dzieje normalnie), uruchamia smart scrolling itp

Jeszcze jedno - na i780 poprawnie działa wersja 4.1.0 beta
tu masz linka - http://www.mediafire.com/?xmknkdyinmo
SE P990i, SGH-i780, Kaiser, Desire, Desire Z - MIUI 2.2.3

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 01, 2009, 18:14:57 »
Piekne dzięki, chyba zbyt pochopnie postapiłem z ta aplikacją. Podoba mi się też coś w takim stylu - czyli taki pasek z funkcjami:

PS. Chyba mój i780 zaczyna być zasmieciony, bo stale instaluje jakieś programy i nagle zauważyłem, że zmieniła się samoczynnie? nazwa karty pamięci na "KartaPamięci2" i teraz musze niektóre programy jeszcze raz przeinstalowac bo nie chcą się uruchamiać  :grin:

Przy okazji nowe pytania:

4. Jak można wywalić program skoro nie ma go w zakładce Usuń Programy, a taka "pusta ikonka" z tego programu widnieje w Start > Programy (po jej kliknięciu nic sie nie uruchamia) 

5. Czy istnieje jakiś dobry program na WM (typu CellTrack na Symbiana) do monitorowania sieci GSM? Fajnie jakby współpracował z danymi ze strony btsearch.pl

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 01, 2009, 22:06:42 wysłana przez DjDario »

*

Offline copymaker

• 1253
  • PW to nie helpdesk :)
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 01, 2009, 22:35:35 »
ad4) w exploratorze plików wejdź w windows/menu start/programy/i skasuj tę ikonkę/skrót
SPV M3000-->Loox N560-->MDA Vario II-->HTC TyTN II-->HTC TouchDual-->TyTNII-->Touch Pro-->Samsung Omnia 8GB-->Touch HD-->G1-->SPVM5000-->SGH i780->Iphone 3G 16 GB->HTC Hero--> HTC Touch HD->Iphone 3GS->Vario IV->G2->HD2->BB9700->IP3Gs 32GB->Desire

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 02, 2009, 09:35:19 »
ad4) w exploratorze plików wejdź w windows/menu start/programy/i skasuj tę ikonkę/skrót

Już kumam zasadę, udało się :)

Wchodząc w ustawienia "Dzisiaj" w zakładce "Elementy" pojawia się opcja " Czas oczekiwania ekranu Dzisiaj" i można tam wskazać liczbę godzin. Nie bardzo rozumiem do czego służy regulacja tego czasu?  :wink:

*

Offline Randall_Memphis

• 15
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 02, 2009, 14:11:26 »
ile godzin wczesniej ma wyswietlac zadania.

*

Offline Brzydki

• 11
  • Sprzęt: HTC Desire HD :F
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 02, 2009, 14:40:45 »
Spadaj zawsze głową w dół

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 02, 2009, 16:31:42 »
Ten program to IBE.Bar.Lite_v2.0trial  :wink:

Panowie mam taki problem: otóż mój sprzęcik po raz drugi samoczynnie i bez powodu zmienił sobie nazwę karty pamięci z "Karta pamięci" na "Karta pamięci2".  Wczoraj musiałem przez to przeinstalować wszystkie aplikacje bo nie chciały się uruchamiać. Dziś jestem u klienta rozmawiamy sobie w najlepsze a tu patrze na ekran i widzę że pogoda z pulpitu zniknęła i mam napis brak dostępu do karty pamięci czy jakoś tak. Wchodzę menedżerem plików głębiej i co widzę? Że kochany Samsung znów samoczynnie zmienił sobie nazwę karty pamięci na te jaka była wcześniej czyli "Karta pamięci" no i znowu wszystkie programy leżą :( Dodam że karty pamięci nie wyjmowałem nigdy. Jest to nowa karta microSDHC 4 GB, którą sprawdziłem w innych urządzeniach i działała w nich dobrze. Co to może być za problem i jak go w przyszłości uniknąć bo powoduje to niezłe zamieszanie  :(

Druga sprawa to kwestia podświetlenia ekranu, że od czasu do czasu sam sie bez przyczyny i potrzeby włącza?

« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 02, 2009, 22:43:24 »
ja mam takie "progamy" w i780:

Ekran - latarka
Ekran jaśniej
Ekran ciemniej

SMS
Appoitmnet
Kalkulator
słownik
przełącznik mysz/kursory

To wszystko tak skonfigurowane aby uruchamiało sie wciśnieciem i przytrzymaniem odpowiednich klawiszy
(ae button plus)

pozatym Cały czas chodzi w tle:
task manager
nagrywarka rozmów telefonicznych

Oczywiście ponnadto:
Alreader
Total commander
xnView
tcpmp (można słuchać RMF-fu korzystajac z wifi)
serwer ftp
Pocket digital clock

Ja bardziej postawiłem na skonfigurowanie pod siebie, niż na mnogość programów.

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 03, 2009, 01:28:56 »
Co to może być za problem i jak go w przyszłości uniknąć bo powoduje to niezłe zamieszanie  :(
Druga sprawa to kwestia podświetlenia ekranu, że od czasu do czasu sam sie bez przyczyny i potrzeby włącza?

Strzał w ciemno... Może takie jajka się dzieją po zainstalowaniu na kartę sd jakiejś aplikacji, która powinna być zainstalowana tylko w pamięci głównej?
AFAIK zasada ogólna mówi, że to co działa cały czas w tle systemu oraz elementy ekranu today powinny być zainstalowane w pamięci głównej.

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 03, 2009, 11:04:06 »
Zrobiłem wczoraj hard reset i powgrywałem programy od nowa. Teraz działa wszystko OK. Musze tylko lepiej skonfigurować urządzenie pod siebie, bo na razie to mam jeszcze mały chaos  :)

@Tomasz_72: Ten Twój program który poleciłeś (AE button plus) jest fajny, ale nie potrafię przypisać pod klawisz z symbolem koperty (wiadomości) akcji aby uruchamiał się od razu edytor SMS-a. Czy jest taka możliwość i jak to zrobić w tym programie?

Chciałem to samo podpiąć pod lewy softkey ale kończy się to również komunikatem jak na screenie

PS. Jeśli ktoś zna program o podobym wyglądzie i działaniu jak zamieszczony powyżej IBE Bar Lite to prosze o podanie jego nazwy ;-)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 03, 2009, 12:41:07 wysłana przez DjDario »

« Odpowiedź #15 dnia: Kwiecień 04, 2009, 20:52:41 »
stwórz plik (w windowsie notatnikiem) który zawiera:

21#"\windows\tmail.exe  -transport "sms" -to ""

Zmien jego nazwe na newsms.lnk  (rozszerzenie to LNK)

PRzegraj na telefon do katalogu ProgramFiles i jeśli uruchomisz to jako program, odrazu zacznie sie pisane smsa. Ktoś też pytał o serwer ftp. używam mocha ftp. niestety trzeba zainstalować RealVGA, bo nieda sie go skonfigurwać. Potem jest super. mozna za pomocą dowolnego klienta ftp ( windows commander?) przegrywać cokolwiek na karte lub z niej. Dostęp docałej pamieci telefonu i karty. PRzychodze do domu ze spaceru z dzieckiem i mówie żonie: zobacz sobie zdjęcia jakie ławki w parku postawili. Telefon mam w kieszeni, a zdjęcia ( z jego karty pamięci) widać na ekranie kompa. Dlamnie to rewelacja bo wcale niemam windowsów.
W razie problemów - piszcie postaram sie pomóc

« Odpowiedź #16 dnia: Kwiecień 04, 2009, 23:09:48 »
stwórz plik (w windowsie notatnikiem) który zawiera:

21#"\windows\tmail.exe  -transport "sms" -to ""

Zmien jego nazwe na newsms.lnk  (rozszerzenie to LNK)

PRzegraj na telefon do katalogu ProgramFiles i jeśli uruchomisz to jako program, odrazu zacznie sie pisane smsa. Ktoś też pytał o serwer ftp. używam mocha ftp. niestety trzeba zainstalować RealVGA, bo nieda sie go skonfigurwać. Potem jest super. mozna za pomocą dowolnego klienta ftp ( windows commander?) przegrywać cokolwiek na karte lub z niej. Dostęp docałej pamieci telefonu i karty. PRzychodze do domu ze spaceru z dzieckiem i mówie żonie: zobacz sobie zdjęcia jakie ławki w parku postawili. Telefon mam w kieszeni, a zdjęcia ( z jego karty pamięci) widać na ekranie kompa. Dlamnie to rewelacja bo wcale niemam windowsów.
W razie problemów - piszcie postaram sie pomóc
Też chciałbym polecić mocha ftp jest to chyba najczęściej używany przez mnie programik. Ale ja nie o tym właściwie chciałem tylko zwrócić uwagę na małą literówkę powinno być:
 21#"\windows\tmail.exe"  -transport "sms" -to "".
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2009, 23:12:19 wysłana przez napper »

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #17 dnia: Kwiecień 05, 2009, 11:37:39 »
Tomasz_72 , Napper - Panowie WIELKIE dzięki za pomoc! Wreszcie mam na pulpicie skrót do pisania SMS, czyli to czego mi tak w WinMobile brakowało  :ok: A powiedzcie czy tą metodą z plikiem .LNK można tworzyć  inne ciekawe skróty? Jeśli tak to jakie komendy?  :)

No i kolejne moje pytanie: Czy jest jakaś aplikacja, która umożliwi mi wysyłanie wcześniej przygotowanego SMS-a i wysyłanie go cyklicznie o wskazanej porze pod zdefiniowany numer telefonu? Muszę wysyłać dziennie rano raport SMS do przełożonego i chciałbym to jakoś zautomatyzować sobie  :mrgreen:

Kolejna sprawa to pytanie o profile dostepu do internetu, gdzie i jak można je obejrzeć i np. skasować? otóż wkurza mnie trochę to, że telefon ciągle łączy się z siecią i na dzień przesyła około 1-2 MB danych po EDGE/3G. Programy skonfigurowałem by łączyły się raczej z domowym WiFi lub poprzez ActivSync, ale widać nie jest to skuteczne. Druga sprawa to trochę mnie dziwi, że tel. dziennie podłącza się do sieci Orange, bo czas tych połączeń to po kilka godzin, ja klikam rozłacz ale za kilka sekund łaczy się samoczynnie ponownie. Nie chce mieć stale aktywnego WiFi bo to znowu zżera baterię. Macie na to jakieś rozwiązanie? A może ja robię lub rozumuje źle?

PS. Mocha FTP zaraz instaluje i testuje u siebie ...  :wink:

« Odpowiedź #18 dnia: Kwiecień 05, 2009, 20:03:49 »
funkcja:
nowe zdarzenie w terminarzu
plik:
NewAppointment.lnk (na wszelki wypadek, żeby był porządek)
zawartość:
99#\windows\poutlook.exe calendar -new

Wiecej nieznam, ale chyba tez nie potrzebuje. Da sie jeszcze zrobić skróty do konkternych kalwiszy, wtym strzałek(klawiszy kursora). Jednak to mało wygodne rozwiazanie i jak mam RAZ nacisnąć strzałke to tak robie, ale jak dwa, trzy... to już przełączam z myszki na kursory(albo i780cursor)

Tomasz_72

*

Offline Pieka

• 1024
  • Fusionowy Anihilator
« Odpowiedź #19 dnia: Kwiecień 05, 2009, 23:59:05 »
...No i kolejne moje pytanie: Czy jest jakaś aplikacja, która umożliwi mi wysyłanie wcześniej przygotowanego SMS-a i wysyłanie go cyklicznie o wskazanej porze pod zdefiniowany numer telefonu? Muszę wysyłać dziennie rano raport SMS do przełożonego i chciałbym to jakoś zautomatyzować sobie  :mrgreen: ...
Zainteresuj sie programem o nazwie: SMS Scheduler PPC v1.4. Ja jestem z niego zadowolony :)

*

Offline ed3master

• 11
  • Sprzęt: O2 WM 6.5
« Odpowiedź #20 dnia: Kwiecień 06, 2009, 00:28:48 »
Tomasz_72 a jaki jest szybki sposób na przełączanie z myszki na kursory ??
..::FRYZJER::..
Nokia 7650>SE P800>Nokia 9300>Samsung i780>Omnia II

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #21 dnia: Kwiecień 06, 2009, 09:30:44 »
Zainteresuj sie programem o nazwie: SMS Scheduler PPC v1.4. Ja jestem z niego zadowolony :)

No właśnie o coś takiego mi chodziło, zaraz protestuję to dzieło - dzięki  :wink:
Jeszcze szukam dobrego odpowiednika dla programu który o określonych porach zmieniał mi automatycznie profile w E71.

*

Offline Pieka

• 1024
  • Fusionowy Anihilator
« Odpowiedź #22 dnia: Kwiecień 06, 2009, 09:53:52 »
Tego typu programow jest przynajmniej kilka:

Jako ciekawostke podam, ze jedna z funkcjonalnosci Spb Phone Suite jest wlasnie to, o co pytasz.

P.S. Darku, czy zestaw i780i Navi zawiera PDA zawsze w kolorze czarnym? Zastanawiam sie nad zakupem wlasnie tego modelu (mam do zamiany SE G900).

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #23 dnia: Kwiecień 06, 2009, 16:16:48 »
Przemku nie wiem jak w innych sieciach ale w Orange jest tylko wersja Black. Przyznam, że w rzeczywistości sprzęcik prezentuje sie o wiele lepiej niż na zdjęciach czy filmikach wideo. A programy zaraz przetestuje i zostawię sobie najlepszy z nich :)

« Odpowiedź #24 dnia: Kwiecień 06, 2009, 20:54:20 »
Tomasz_72 a jaki jest szybki sposób na przełączanie z myszki na kursory ??

ja pod przycisk boczny (kamera?) mam ustawiony i780cursor - to jest najszyszy sposób. Jednak dodatkowo mam tak zrobione ze długie nacisniecie klawisza h/u/k/n powoduje taką samą reakcje jak lewo/góra/prawo/dół. Czasami sie to przydaje, jak nie trzeba "kursorować" kilkukrotnie.
Do autora wątku: oczywiście klawisze głośniej/ciszej wykonują pageup/pagedown.

Pozdrawiam

*

Offline ed3master

• 11
  • Sprzęt: O2 WM 6.5
« Odpowiedź #25 dnia: Kwiecień 07, 2009, 08:43:10 »
Dzięki za odpowiedź  :proud:
Ja tez mam podmapowany i780cursor pod "satelitkę",
szukam tego programiku do mapowania klawiszy,
a co do mychy, ciekaw jestem czy można by utworzyć skrót na klawiaturze
który przełączał by w systemie touchpada z mychy na kursory ??
..::FRYZJER::..
Nokia 7650>SE P800>Nokia 9300>Samsung i780>Omnia II

*

Offline hilix

• **
  • 164
    • portfolio
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #26 dnia: Kwiecień 07, 2009, 15:56:50 »
To ja się też podłączam :) Szukam od jakiegoś czasu POPRAWNIE działającego shopping list na i780.
Testowałem tego trochę i zawsze coś było nie tak
Był MDA COMPACT II, MDA VARIO III, SAMSUNG i780 NAVI ed., iPhone 3Gs 32GB,HTC Desire, Samsung Galaxy S

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #27 dnia: Kwiecień 07, 2009, 17:20:36 »
Ojjj dziś mój nowy i780 bardzo mnie wkurzył i zmusił do szybkiego przełożenia karty SIM do E71. Otóż podczas rozmowy telefonicznej nagle telefon się wyłaczył. Myślę sobie no tak padła bateria, ale szkoda że sprzecik nie poinformował żadnym dźwiekiem że zaraz się wyłączy. Podpiąłem ładowarkę i odpalam maszynkę. Telefon startuje, chce wybrać kontakt z książki tel. i oddzwonić a tu nagle ekran czarny, tak jakby się wyłaczył. No ale klikając po klawiaturce dochodze do wniosku że telefon "żyje" bo wydaje jakieś dźwięki. Zresetowałem go, system się uruchomił ponownie i niby wszystko ok, ale sytuacja sie powtórzyła jak tylko dotknąłem ekranu. A że musiałem z kimś skończyć ważną rozmowę to postanowiłem szybko kartę SIM przenieść do niezawodnej Nokii E71 (całe szczęście że się ją ma). Teraz i780 leży na biurku i sie ładuje. Jka bateria będzie pełna i nadal będzie tak dziczał to wgrywam najnowszy angielski rom, a jak i to nie pomoże to... No dobrze kończę to pesymistyczne myślenie  :grin:

Tak czy owak sprzęcik fajny i nie żałuję wyboru, ale teraz wiem że taki Windows Mobile potrafi wkurzyć bardziej niż Symbian (S60v3), i wg mnie ten system choć bardziej elastyczny to jednak wymaga więcej czasu aby sprzęcik skonfigurować "pod siebie". Ja straciłem jakies 2-3 dni a nadal nie jest jeszcze ustawione wszystko pode mnie i nadal mam pewne braki w sofcie...  :)

« Odpowiedź #28 dnia: Kwiecień 07, 2009, 19:53:21 »
Dzięki za odpowiedź  :proud:
Ja tez mam podmapowany i780cursor pod "satelitkę",
szukam tego programiku do mapowania klawiszy,
a co do mychy, ciekaw jestem czy można by utworzyć skrót na klawiaturze
który przełączał by w systemie touchpada z mychy na kursory ??
nie pamietam czym sie robi proste mapowanie 3 kalwiszy hardwarowych. Jeśli jednak chcesz zamienić Z<->Y albo literką K wąłczać kalkulator- wystarczy zamieszać w programie AE Button Plus. Niestety progam płatny. opis: Długie naciśniecie klawisza uruchamia progam
ToMasz

*

Offline DjDario

• 335
    • SmartOS.pl
« Odpowiedź #29 dnia: Kwiecień 07, 2009, 23:19:16 »
Bateria w i780 naładowana na max. ale problem nadal występuje. Nie wiem czy to coś z softem będzie bo jak ekran się wygasi (sam lub ja to zrobię) to już nie zaświeca się mimo wciskania klawisza power. Aby znowu się coś wyświetliło to muszę resetować system. Dziwne bo dziś niczego nowego nie instalowałem. Radzicie wgrać nowy ROM i zobaczyć czy się naprawi czy to możne jednak być sprawa dla serwisu i jakaś usterka sprzętowa?   :S
Napisane: Kwiecień 07, 2009, 23:03:03
Jeszcze pytanie czy ktoś instalował ten zestaw http://forum.mobione.pl/index.php?topic=5573.0 na i780? Działało i warte uwagi w ogóle?