nietypowe pytanie dotyczace ekranu - prosze o jakies opinie na ten temat

• 11 Odpowiedzi
  • 1482 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

rafali780

hejka,

uzywalem opcji szukaj, ale nic z tego wiec pisze ;)

mam taki problem z ekranem w sumie nie jest on uciazliwy, ale jest. chodzi o to ze jak telefon jest w spoczynku nie przychodzi zaden sms, zadne polaczenie, poprostu nic sie z nim nie dzieje, gprs tez sie nie wlacza to czasami sporadycznie zapala sie ekran, pozniej oczywiscie sie nic nie dzieje, jednak ekran sie zapala. czy wie ktos jak to wylaczyc ?

pozdrawiam,
rafal

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: nietypowe pytanie dotyczace ekranu - prosze o jakies opinie na ten temat
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 03, 2010, 21:00:02 »
a w tle nic nie działa? zamykasz programy? - bo systemowy "X" je tylko minimalizuje
może w tym czasie gubi/znajduje zasięg?

*

Offline Adrian8891

• 455
    • www.GPWpolska.pl
  • Sprzęt: ZTE Blade ROM: Froyo
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 04, 2010, 08:56:16 »
mi jak gubi zasięg to się nie wzbudza :) jednak też bym tutaj skłaniał uwagę na programy działające w tle.
Pozdrawiam,
inż. Adrian M.
Niezależny Analityk Giełdowy

*

rafali780

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2010, 21:12:05 »
powiem tak, w task menager nic nie dziala, jednak jest taka opcja ze to moze program "where is my phone" (WIMP) on z zalozenia ma byc nie widzialny, nawet w tasku, no i moze to on raz na jakis czas wzbudza tel. jednakze dzisiaj zauwazylem ze przy wzbudzeniu wyswietlacza zapala sie dioda na kolor pomaranczowy, a czy zasieg to trudno stwierdzic, bo nie wpatruje bo to musialbym patrzec caly czas w tel az sie wlaczy, a to sie dzieje z 2 razy na dzien, ale nie o tych samych porach. jak nie ma nikt pomyslu to chyba temat do zamkniecia - pozdrawiam i dzieki za wszelkie sugestie,
rafal

*

koldasz

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 05, 2010, 08:22:07 »
a nie ma kolega wlaczonej periodycznie autoaktualizacji xtra? Drugie polaczenie ze skrzynka pocztowa push np.momail takze daje taki efekt

*

rafali780

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 05, 2010, 17:02:53 »
nic nie mam wlaczone, aktualizuje sobie wszystko po wifi ;) siec 3G i inne pierdoly sa poblokowane przez no data, na poczte wchodze sobie przez stronke www, pozdro :)

rafal

*

Offline Adrian8891

• 455
    • www.GPWpolska.pl
  • Sprzęt: ZTE Blade ROM: Froyo
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 05, 2010, 23:21:54 »
zadam może dość śmieszne pytanie, ale....... po hard reset dzieje się to samo?
Pozdrawiam,
inż. Adrian M.
Niezależny Analityk Giełdowy

*

rafali780

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 10, 2010, 02:07:34 »
HR robilem jakies dwa miesiace temu, po hr nie zauwazylem taki objawow, poczytalem troche po forach jeszcze i ja stawiam ze to program WIMP, ktory mimo tego ze dziala  to nie widac go w task menager. w koncu jakby co ma program byc nie widoczny, bo sluzy on namierzeniu koma za pomoca gps, prpgram wysyla sms pod numer wskazany w ustawieniach. pozdrawiam i dzieki za porady :)

rafal
Napisane: Styczeń 06, 2010, 01:14:11
hejka,

ekran w i780 nadal mnie zadziwia, niejako ze znowu mam pytanie odnosnie ekranu to postanowilem tutaj napisac dalej :) czy wy drodzy uzytkownicy tez macie tak ze jak podalaczycie tel do ladowarki to ekran tak delikatnie miga, chodzi mi o miganie takie jakby chciec cyftowką zrobic zdjecie telewizorowi wlaczonemu lub monitorowi typu ctr, to wtedy przez ekran takie poziome paski przelatuja. chcialbym zaznaczyc ze nie mam oryginalnej ladowaki tylko kupiona inna do naszego i780, bo ta pierwsza zgubilem :(

w ogole zawsze uzywam tego pudeleczka do ladowania, ale jak sytuacja przycisnie a nie mam pudelka czy drugiej bateri to laduje normalnie przez ladowarke, ale nie chcialbym sie niemile kiedys zaskoczyc jakby np ekran padl.

pozdrawiam,
rafal

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 10, 2010, 08:10:32 »
u mnie nic takiego nie występuje na oryginalnej ładowarce
i8000+i600=i8600 :D

*

koldasz

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 10, 2010, 09:27:07 »
U mnie takze nie. Ladowarka takze orginalna

*

Offline james_lerk

• **
  • 152
  • Sprzęt: HTC DIAMOND + IPHONE 2G + HTC G1   ... tyle podobieństw ile róznic :)
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 12, 2010, 22:58:37 »
jaki kolego masz rom na pokładzie?  miałem  podobną syt. z załaczniame ekranu  na ktorej becie  6.1    objaw był takiz ze sie co jakis czas  zapalał jakby w tle chodziło  . pozmianie romu  nie było problemu . Druga rzecz jezeli masz nieoryginalną ładowarkę to objaw zwiazany z  ekranem miganiem jest taki, że masz odchylenia napiecia na wyjsciu tej ładowarki prad stały nie jest "stały" jest duzy pobór pradu poprzez jednoczesne ładowanie i  swiecacy ekran który notabenne jest dosc czulym elementem urządzenia i  dziala jak czujnik pracujac niestabilnie i zmieniając czestotliwość:)

*

rafali780

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 12, 2010, 23:22:45 »
hejka,

dzieki kolego james_lerk, z pradu to ja zawsze noga bylem, ale sie ciesze ze jest ktos kto sie na tym zna :). dobrze ze przewaznie laduje przez pudeleczko, a takie ladowanie tel jest niebezpieczne?? czy za ktoryms razem ekranik sie nie wlaczy?? :/ 

a rom mam z play, bez sima PMHE1, generalnie ja nie narzekam zbytno, chociaz kusi mnie zeby wlasnie jakis 6.1 walnac - tylko jak bede mial wolny czas musze poczytac, jaki wybrac itd.

ps a Tobie jaki najbardziej rom do gustu przypad? :)