nieszczesne youtube ;(

• 7 Odpowiedzi
  • 1779 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

rafali780

nieszczesne youtube ;(
« dnia: Październik 20, 2009, 23:00:57 »
witam,

od 2 tygodni jestem na pozór zadowolonym posiadaczem i780 aczkolwiek nie do końca, jak wiadomo diabeł tkwi w szczegolach ;/

mianowicie czytalem forum odnośnie tego co zrobić aby youtube dzialalo jak trzeba, jednak mi sie nie udało :(. instalowałem opere mini, o8x,o9x, skyfire(które sie wieszalo) no a w dodatku flasha 7 dla ppc i nadal nic. linki otworzone na stronie YT ciągle otwierają sie w video player wyskakuje problem ze nie można odtworzyć no i wszystko.

Czy umiałby ktoś mi tak wytlumaczyc krok po kroku co i jak żeby to YT zaczelo smigac po wifi w okienku przeglądarki ??

z gory dzieki za pomoc

Pozdrawiam,
Rafał    :wink:

*

Offline Charles23

• 21
  • Sprzęt: i780
Odp: nieszczesne youtube ;(
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 21, 2009, 00:39:53 »
Musisz pobrać youtube mobile i powinno działać.

http://m.google.com/youtube/download/binaries/L1/2.2.15/youtube.CAB

*

speede

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 21, 2009, 22:26:36 »
Zgadzam się z przedmówcą - youtube mobilne działa  :)...
ale youtube to nie jedyny serwis z filmikami we flashu.

Zdecydowanie polecam jednak skyfire - u mnie działa bez problemów od wielu miesięcy (jak tylko wyświetli komunikat o aktualizacji, to aktualizuję) i działa z wersji na wersję coraz lepiej.
Może niestabilność to wina ROM-u albo tego co w systemie zainstalowane.

Najpierw używałem gotowanego przez Inertiax3 z XDA WM6.1 na 96 dpi, a teraz WM6.5 gotowany przez Ironeagle z XDA - też 96dpi.
Czasem po zmianie romu i wgraniu backup'a wsio się kaszaniło i wtedy musiałem instalować cały soft ręcznie na nowo - pomagało.

Proponuję popróbować :)

*

rafali780

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 21, 2009, 23:37:04 »
witam,

dzieki za rade. youtube mobile faktycznie mi zadzialalo w koncu :) coz za radosc przedgladac YT na wykladzie po wifi :p.  jak wczesniej pisalem to juz kozystalem ze skyfire wczesniej ale nie wiedziec czemu koniecznie chcial sie laczyc po gprs a nie wifi wiec zeby nie siciagal za wiele $$$ musialem odinstalowac. jednakze moze jakas aktualizacja skyfire i bedzie ok hmm... trzeba to sprawdzic :)

A jeszcze jedno pyt. czy jak zamkniecie YT mobile i przestaniecie uzywac telefon - ze przejdzie w stan spoczynku to po jakims czasie gdy chce go uzyc ponownie (sporadycznie ale sie zdarza) to wyskakuje komunikat ze YT mobile przestalo dzialac czy chce wyslac powiadomienie do micro... tez tak macie??? czy to moze wina softu ?? mam ten z playa E1  nie wiem czy to powod do dumy czy placzu  :mysli:

Pozdrawiam,
Rafał

*

notosiup

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 22, 2009, 08:31:38 »
co do wifi/gprs to kolejność łączenia zależy od twoich ustawień połączeń, pozmieniaj sobie opcje.

*

speede

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 22, 2009, 20:24:56 »
co do wifi/gprs to kolejność łączenia zależy od twoich ustawień połączeń, pozmieniaj sobie opcje.

nie zaszkodzi też użycie programu Modaco Nodata, z YT mob bywa różnie - czasem sam się zamyka, a raporty do MS mam dawno wyłączone :)

*

rafali780

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 28, 2009, 01:06:41 »
hejka,

dzieki bardzo za porade ;)

tylko teraz musze sie dokopac do ustawien, gdzie tego szukac? :O sorki ze o takie glupoty pytam ale fona mam od niedawna.  

pozdro
Napisane: Październik 23, 2009, 12:54:27
hejka,

dzieki bardzo za porade ;)

tylko teraz musze sie dokopac do ustawien, gdzie tego szukac? :O sorki ze o takie glupoty pytam ale fona mam od niedawna.  

pozdro

zrobilem hr i po instalacji skyfire zaczela smigac ze hej ;p razem z dzwiekiem no i co najwazniejsze przez wifi  :ok:

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 09, 2009, 11:00:20 »
Ja mam youtube mobile chudził do pewnego czasu teraz jak włączam go to litery to same kwadraty tak jakby czcionki nie obsługiwało ma ktoś pomysł jak temu zaradzić? Dodam ze reinstalacja YT mobi nic nie daje