Niedzialajacy klient MMS

• 3 Odpowiedzi
  • 913 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
Niedzialajacy klient MMS
« dnia: Sierpień 19, 2010, 23:08:54 »
Witajcie,
mam pilny problem z mmsami - mianowicie nie dziala mi wogole klient mms. Oryginalny klient wogole nie otwiera, zainstalowalem arcsofta 5 ale wiesza sie na message composerze.
Bardzo was prosze o pomoc.
Z gory dzieki.
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
Odp: Niedzialajacy klient MMS
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 20, 2010, 09:32:16 »
arca nie dziala dlatego ze pewnie blad krytyczny zwyklego MMS menagera. zalecam HR :) watpie ze ktos wymysli dlaczego nie działa.  ew napisz jeszcze jakie sa objawy? wiesza sie? wywala raport ? resetuje ? czy w ogole nie ma MMSów ?:)
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:45:35 »
Oryginalny klient (o ile wogole jest) normalnie polaczyl sie z mms, odebral mmsa ale zamiast go wyswietlic pojawilo sie okno notyfikacji ze znacznikami html... natomiast jak chce go potem otworzyc to nic sie nie dzieje podobnie jak probuje napisac nowego mmsa, poza tym menu insert jest nieaktywne. Natomiast arcsoft otwiera mmsa ale tak jakby w nim nic nie bylo, a jak probuje utworzyc nowego to wisi i sr tylko pomaga.
Pytanie za milion: Da sie jakos inaczej podejrzec mmsa niz klientem?
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

*

Offline KotLarry

• 351
  • Sprzęt: FS Pocket Loox 420 -> i780 6.1 96dpi -> omnia pro4
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2010, 17:52:34 »
Witam! jeśli można podepnę się pod temat...
Jako nowy użytkownik próbuję skonfigurować telefon "pod siebie" żeby był i funkcjonalny i żeby ciutkę wyglądał...

Moim problemem była dziwna sprawa, brak możliwości dołączania załączników, gdy wybrałem okno SMS/MMS
Normalnie po prawej gdy klikniemy menu jest opcja INSERT. Jednak u mnie zawsze była niepodświetlona [nie można było użyć]
Gry trafiłem na ten wątek zainstalowałem program z pierwszego postu i.... Opcja insert zadziałała, jednak przy próbie kliknięcia na np insert photo/video aplikacja wyłącza się ...

Mój windows to oficjalny 6.1
Może istnieje jakiś porządny klient sms/mms który nei tylko wyśle ale i odczyta wiadomości również z załącznikami?
[np sms-chat wygląda super ale nie wysyła mms i nie odczytuje załączników w mms [mms wyglada jak zwykły sms]
Pozdrawiam!
MK.