Witam serdecznie!
Problem dotyczy samsunga i780 (z play) z standardowym, nie kombinowanym firmware....
Przedstawię sprawę od początku:
Po pewnym czasie normalnego korzystania z telefonu, wyświetlacz przestał się wyłączać - po upływie kilku minut bezczynności... Nie mogąc znaleźć rozwiązania, wykonałem twardy reset, i wszystko wróciło do normy... Zainstalowałem różne programy z których korzystam, ustawiłem parę opcji itd - telefon nadal zachowywał się prawidłowo (to znaczy wyświetlacz gasnął, gdy telefon był nie używany).... Od tego czasu nic nie modyfikowałem w telefonie, nic nie instalowałem i teraz - po około dwóch miesiącach normalnego używania - wyświetlacz znowu nie gaśnie gdy telefon jest nieużywany... Wbrew pozorom - sprawa jest dość męcząca, bo wystarczy, że nie usłyszę, że ktoś dzwonił - a od tego czasu wyświetlacz będzie się cały czas palił, aż nie wyłączę go wciskając krótko przycisk włącz/wyłącz... Nie muszę chyba pisać, jak znosi to bateria...
Ma ktoś na to rozwiązanie? nie chce znowu robić hard resetu - bo dużo czasu zajmuje przywracanie wszystkich ustawień... (soft reset nie przynosi żadnego skutku)... Pomóżcie....
P.S. Tylko proszę nie pisać "Start->Ustawienia->System->Podświetlenie" - bo mam tam ustawione "Wyłącz podświetlenie, jeśli urządzenie jest nieużywane przez - 1 min" - próbowałem zresztą różnych ustawień w tych okienkach....
Pozdrawiam