jak sterowac kompem przez nasze i780 ??

• 10 Odpowiedzi
  • 1960 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

rafali780

jak sterowac kompem przez nasze i780 ??
« dnia: Listopad 24, 2009, 15:46:37 »
hejka,

poczukuje jakiegos sposobu do sterowania kompa przez nasz i780. chodzi mi o cos takiego jak maja sony ericssony przez bluetooth (i lepsze sposoby) mialem jakis program z2 remote 2pc ale cos nie chcialo dzialac. tak samo bylo z salling clicker. a moze jest wbudowane takie proste narzedzie w wm 6 - taki system posiadam,

pozdrawiam,
rafal

*

Offline hilix

• **
  • 164
    • portfolio
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
Odp: jak sterowac kompem przez nasze i780 ??
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 24, 2009, 16:41:58 »
zaDesktop, Remotely Anywhere
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2009, 16:45:36 wysłana przez hilix »
Był MDA COMPACT II, MDA VARIO III, SAMSUNG i780 NAVI ed., iPhone 3Gs 32GB,HTC Desire, Samsung Galaxy S

*

Offline photo5

• 43
  • Sprzęt: Wizard->Artemis->i780
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 24, 2009, 17:28:04 »
Jesli chodzi o sterowanie BT/WiFi polecam G-Remote http://gbmsoftware.com/ płatny ale warto. Wersja demo wyswietla jedynie okno informacyjne i co jakis czas trzeba kliknac "ok".

*

rafali780

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2010, 22:08:50 »
dzieki za podpowiedz. zaDesktop wydaje sie byc prosty tylko nie moge go skonfigurowac, wpisalem swoj adres ip zrobilem siec adhoci nie chce ruszyc cos zle zrobilem?? ;/

pozdrawiam & HNY :)
rafal
Napisane: Listopad 26, 2009, 01:14:20
hejka, czy moze mi ktos pomoc w obsludze zaDesktop ?? tam sie wpisuje ip, port it. jakie ip wpisac(skad je wziac?), jaki port wybrac, co to jest "Bpp" prosze o helpa

pozdrawiam & HNY :)
Rafal

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 08, 2010, 08:28:03 »
powiem tak najprostsze rozwiązanie to skonfigurować sobie połączenie activesync przez bluetooth (jest na portalu pdaclub.pl pełny opis - http://pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=11676:bluetooth-activesync---krok-po-kroku&catid=43:pomoc&Itemid=104)

a później wgrać sobie t2 remote touch - http://t2remotetouch.blogspot.com/

u mnie śmiga wszystko pięknie i gładko

*

rafali780

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 10, 2010, 01:55:03 »
hejka :)

juz wiem, gremote okazala sie swietna aplikacja tylko trzeba wiedziec aby miec rowniez zaznaczone w as na kompie"zezwalaj na polaczenia transmisji danych podczas polaczenia z komputerem" bez tego gremote sie wysypuje i wtedy: error conection timeout.

druga sprawa to skin na gremote, jest na stronie producenta i mozna go pobrac w paczce z plikiem do wczytania do kompa, zeby podmienil ustawienia ekranu,

a po trzecie dzieki slimohnr za linka do kofiguracji bt i as - to byl klucz do sukcesu, wczesniej myslalem ze mam skonfigurowane owe polaczenie, a okazalo sie tylko ze moge sobie wysylac pliki i komp zapisal ustawienia.

wolalbym kozystac z tego programu co slimohnr mi podal, no wiecie widziec pulpit swojego kompa na ekranie tel to jest cos, daje to wieksze mozliwosci, oczywiscie gremote by starczylo ale jestem ciekawy jak to wyglada;p i tutaj moje pytanie -> jak bys mogl mi powiedziec skad mam wziac ten adres IP, czy to tylko wystarczy zrobic siec ad-hoc, sie z nia polaczyc i on sam wskoczy w program? :)

pozdrawiam,
rafal
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2010, 01:58:52 wysłana przez rafali780 »

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 13, 2010, 17:21:13 »
no to tak odpalasz remote touch server na kompie i masz podany port (standart 3230 bodajże) nie zmieniaj go wpisz sobie jakieś hasło
odpal program na telefonie wejdz w opcje wpisz ten sam port i to samo hasło
co do IP to otwórz sobie konsole systemową (CMD) i wpisz ipconfig /all i tam bedziesz miał IP swojego kompa, numerek 12 cyfr

*

rafali780

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 14, 2010, 11:42:25 »
hejka,

nadal zima, ale teraz mysle ze moze komp nawala. na kompie mam viste - to moze ten "cudowny" windows blokuje polaczenie?

wpisalem do tel adres ip ale on mial osiem cyfr i w takim formacie byl zapisany: xxx.xxx.x.x , pozniej probowalem wpisac adres taki jak mowiles 12-sto cyfrowy zapisany tak: xx-xx-xx-xx-xx-xx no i tez nie chcial polaczyc :( moze wiesz co moze byc tego przyczyna?

ja poszukam jeszcze w opcjach antywira i w systemie moze gdzies tam siedzi problem, jak cos sie zmieni to napisze.

pozdrawiam,
rafal

« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 17, 2010, 09:03:07 »
na początku dobrze wpisałeś adres IP, a jakie masz połączenie z internetem na chacie? jakiś modem czy powiedzmy sieć (router)

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 18, 2010, 13:12:46 »
ip w formacie dwnastoznakowym?
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

rafali780

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 18, 2010, 21:07:17 »
z internetem lacze sie przez modem, taki z upc. webstar2000 on sam tworzy polaczenie kompa z netem po podlaczeniu do usb albo kabla sieciowego. haslo mam bez polskich znakow, proste, bez przerw - byle jakies bylo, port 3230 - tylko jak wpisalem sobie w cmd ipconfig/all on pokazuje wszystkie dane i obok jest napis: nośnik odłączony, nie wiem dlaczego, robilem polaczenie ad-hoc ale tez nic wiec jestem bezradny ;/