hejka

juz wiem, gremote okazala sie swietna aplikacja tylko trzeba wiedziec aby miec rowniez zaznaczone w as na kompie"zezwalaj na polaczenia transmisji danych podczas polaczenia z komputerem" bez tego gremote sie wysypuje i wtedy: error conection timeout.
druga sprawa to skin na gremote, jest na stronie producenta i mozna go pobrac w paczce z plikiem do wczytania do kompa, zeby podmienil ustawienia ekranu,
a po trzecie dzieki slimohnr za linka do kofiguracji bt i as - to byl klucz do sukcesu, wczesniej myslalem ze mam skonfigurowane owe polaczenie, a okazalo sie tylko ze moge sobie wysylac pliki i komp zapisal ustawienia.
wolalbym kozystac z tego programu co slimohnr mi podal, no wiecie widziec pulpit swojego kompa na ekranie tel to jest cos, daje to wieksze mozliwosci, oczywiscie gremote by starczylo ale jestem ciekawy jak to wyglada;p i tutaj moje pytanie -> jak bys mogl mi powiedziec skad mam wziac ten adres IP, czy to tylko wystarczy zrobic siec ad-hoc, sie z nia polaczyc i on sam wskoczy w program?
pozdrawiam,
rafal