i780 i problem połączenie z komputerem przez BT

• 2 Odpowiedzi
  • 1053 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

i780 i problem połączenie z komputerem przez BT
« dnia: Styczeń 25, 2011, 10:46:02 »
Witam
Prześledziłem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na mój problem. Jednak nigdzie go nie znalazłem. Nie mogę połączyć na stałe samsunga z laptopem przez BT. Pliki mogę przesyłać. Mój system to Win 7 ultimate 64. Gdy próbuje nawiązać połączenie to wyskakuje mi, że samsung nie zezwolił na połączenie. Telefon z playa nic nie zmieniane.

*

Offline niezmierny

• *
  • 76
  • Sprzęt: SGH-I780 [PDXIB1]
Odp: i780 i problem połączenie z komputerem przez BT
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 25, 2011, 13:16:21 »
Zakładam, że przez kabel się łączysz bezproblemowo?

W ustawieniach połączenia w tym "centrum mobilności" zaznacz, że zezwalasz na połączenia bluetooth - i to wszystko. W komputerze ustaw oczywiście widoczność bluetooth.

W telefonie w ActiveSync wchodzisz w menu -> Connect via Bluetooth (po polsku będzie nieco inaczej, ale to pierwsza opcja od dołu w menu, więc dasz radę.

Telefon zapyta, czy chcesz dodać nowe źródło synchronizacji i kliknij, że tak. Otworzy się manager bluetooth i tam klikasz na dodawanie nowego powiązania (bądź nowego urządzenia - nie pamiętam jak jest w wersji polskiej).

Jak znajdzie komputer, to potwierdzasz kody pin w obu urządzeniach (jak przy każdym parowaniu).

Pozostaje już tylko zatwierdzić i powinno śmigać. U mnie działa bardzo dobrze. W XP miałem problem z ustawieniem portów w komputerze, a tu nie trzeba nic ustawiać.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Odp: i780 i problem połączenie z komputerem przez BT
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 25, 2011, 17:41:34 »
Nie mogę znaleść gdzie jest zezwolenie przez połączenie BT :/. Po kablu też nie mogę zbytnio się połączyć ponieważ po podłączeniu kabla nic się nie dzieje.