Muzyka.

• 12 Odpowiedzi
  • 1028 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bl3S

• 11
Muzyka.
« dnia: Sierpień 13, 2009, 22:58:13 »
   Witam wszystkich, jako że jest to mój pierwszy post na forum :]
Do meritum przejdę od razu- mam i780 ( łał - przecież to dział o i780 :O ) i przejściówkę na słuchawki. Niestety, co bym nie podłączył, cicho jest jak nie wiem co, a głuchy nie jestem ( nikt mi tego nie powiedział, a może nie słyszałem ?  :mysli: ). Szukam sposobu, co to by sobie jakoś to słuchanie muzyki dać w górę, bo rok szkolny się zaczyna niebawem, a w pociągu głośno jest, więc przydało by się słyszeć chociaż szmerek wydobywający się ze słuchawek. No to o co mi się rozchodzi ? Da się jakimś magicznym mykiem zwiększyć głośność w tym sprzęcie ? bo ten tego mam tcpmp i w sumie program spoko, ale jak bym sobie korektora nie ustawił i co to bym z nim nie robił, to albo jest cicho i ładnie, albo trzeszczy i wrzeszczy i o pomoc woła. Mam tutaj takie coś- link i się zastanawiam, czy warto kupić ( kupa kasy to nie jest, ale zawsze pizza by była ) czy lepiej sobie zakupić na ten przykład sennheisery mx500 i mieć dobre słuchawki ze słabym dźwiękiem z telefonu ? czy coś lepszego i głośniejszego znajdę do powiedzmy 60 zł? radźcie mędrcy internetowi!

Pozdrawiam.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Muzyka.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 14, 2009, 07:12:21 »
jaką masz przejściówkę?
taką "za kilka zł z allegro"
sam kiedyś taką miałem i nie dość, że cicho to jeszcze jakość tragiczna
zobacz czy na oryginalnych słuchawkach też tak cicho gra

*

Offline Bl3S

• 11
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 14, 2009, 09:28:32 »
oryginalność pozostawię do oceny wam- http://www.speedyshare.com/389362926.html
PS w tej chwili mam w domu warunki polowe- remont ;| więc zdjecia sa jakie sa, nie mam gdzie naladowac cyfrowki ( swoja droga zastanawiam sie czy ten sprzet ma w ogole AF  :E ? )

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 14, 2009, 09:30:44 »
a sprawdzałęś na oruginalnym zestawie samsunga?
po zdjęciu nikt nie określi jakości przejściówki
napisałem, ze dużo zależy od samej przejściowki bo sam miałem podobny problem dwa razy
AF nie ma

*

Offline Bl3S

• 11
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 14, 2009, 12:23:37 »
ten zestaw, który był dołączony pozostawię bez komentarza- tragiczny do tego stopnia, że wolę w ogóle nie słuchać i nie kaleczyć własnych uszu i muzyki. Podłączałem do tej przejściówki słuchawki od SE ( hpm 70 ) i powiem, że grają podobnie jak w SE, tyle że cicho niestety. Co sądzisz o zestawie który podałem w pierwszym poście ? oryginalny podobno jest, tego sprzedawce polecają wszyscy na innych forach.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 14, 2009, 12:35:34 »
ile dałeś za tą "oryginalną" przejściówkę?
nie twierdzę, że oryginalne słuchawki są dobre
tylko chcę abyś sprawdził czy grają głośniej niż inne podłączone do tej przejściówki

*

Offline janek.fedorowicz

• *
  • 81
  • Sprzęt: Motka MPX200 > ... > i780:-)
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 14, 2009, 13:36:58 »
Cena i wsio tu: http://allegro.pl/item710492822_adapter_przejsciowka_samsung_d880_i900_omnia_l760.html

Chyba taka do kitu nie jest, bo ją nawet sprzedają łącznie ze słuchawkami http://www.allegro.pl/item709645950_oryg_sluchawki_samsung_pixon_omnia_avila_l760j700.html

Bl3S, Twoja przejściówka może być walnięta.
Jan Fedorowicz

*

Offline Bl3S

• 11
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 14, 2009, 13:47:46 »
mój brat kupił ją dla mnie za 20 zł, z tym, że on ma słuchawki + przejściówka ( oryginały 100% ) więc sądzę, że wie co kupił.  Wygląda identycznie jak te które podał w aukcji janek.fedorowicz . Walnięta nie jest, każde słuchawki z nią działają. Liczę na to, że porównam sobie jak grają jego słuchawki w mojej przejściówce, tylko niestety nie mam na to  czasu ( ma te z zestawu od Omni).

PS: dokanałowe słuchawki trochę mnie odstraszają, zwyczajnie ich nie lubię, wolę "kapselki" .

*

Offline janek.fedorowicz

• *
  • 81
  • Sprzęt: Motka MPX200 > ... > i780:-)
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 14, 2009, 17:14:48 »
Proponuję zapytać kupujących ten produkt na allegro, czy mieli podobny problem.
Jan Fedorowicz

*

Offline Bl3S

• 11
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 15, 2009, 14:15:11 »
przejścióweczka z allegro nie jest, toteż pytać się nikogo nie będę. Zobaczę, czy jest różnica w przejściówce mojej i mojego brata, po za tym kupię już te słuchawki co to je omnia ma i jakoś przeżyję. Chociaż marzą mi się jakieś kossy, sennheisery, akg...  B) Może kiedyś...

Dziękuję za zaangażowanie i wszelką pomoc, pozdrawiam.

Edit- problem tkwi chyba w przejściówce- standardowy zestaw jest głośniejszy.
Napisane: Sierpień 14, 2009, 19:16:09
wybaczcie mi za post pod postem, ale mam coś ważnego do przekazania.

znalazłem kod, który pozwala zmienić coś w sprawie głośności.
*#0002*28346# - oto on, sprawdźcie sobie co to jest. zastanawiam się, czy jeżeli zmienię tam jakieś wartości, to czy uzyskam efekt taki sam, jak bym to robił w programie to muzyki czyli trzaski itp przy basie ?

*

Offline krondar

• 21
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 18, 2009, 11:45:16 »
Głośność to dość długi temat ;) Jeśli podłączysz słuchawki z impedancją 32Ohmy (np. Sennki PX100) to zestaw będzie grał dużo ciszej niż przy np. dousznych Sennkach CX300 które mają impedancję 16 Ohm... itd itd + faktycznie przejściówka może kisić ;)

*

Offline Bl3S

• 11
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 18, 2009, 12:11:47 »
problem rozwiązałem za pomocą właśnie tego kodu- jest o wiele głośniej ( w granicach normy ofc ) przy czym jest bez trzasków jak wchodzi bass. no i zmieniłem tcpmp na pocket music bundle- wg mnie lepszy interfejs, mimo mniejszych możliwości, jest warty uwagi.

*

koldasz

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 19, 2009, 08:47:16 »
Ohmy to nie wszystko,dam. Ja mam sluchawki 64ohm AKG 40mm membrana i graja glosniej niz 16ohm Sony/Szajsung 16mm. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: W sluchawkach/kolumnach glosnikach wazne jest takze skutecznosc przetwornika.