problemik z wifi ;/

• 3 Odpowiedzi
  • 703 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

rafali780

problemik z wifi ;/
« dnia: Październik 28, 2009, 16:26:58 »
witam,

otoz moj problem polega na tym ze jak jestem w domu to wifi sie laczy z moim ruterkiem, a jak jestem w szkole to pokazuje okolo 3-5 kreski zasiegu i jest mozliwosc polaczenia, ale jak klikne polacz to on tak proboje przez okolo 30 sekund i wyskakuje komunikat ze nie udalo sie polaczyc z serwerem skontaktuj...

pytanie 1 - czy musze mienic jakies ustawienia ??

pytanie 2 - w zarzadzaniu siecia mam oba okienka na siec w firmie moze tam gdzies jakies cos musze zmienic ?

ps telefon jest swiezo po HR i ma wszystkie ustawienia takie jak w play'u

z gory dzieki za wszelkie odpowiedzi,
pozdrawiam,
rafal

*

koldasz

Odp: problemik z wifi ;/
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2009, 18:21:37 »
jak dobrze pamietam dzieje sie tak   jak opisales jak w routerze jest wpisana    mozliwosc polaczenia tylko z okreslonym z gory urzadzeniami , filtrowanie po mac adresach.

*

Offline kopernuikus

• 35
  • Sprzęt: MIO p550m WM5.0
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2009, 19:29:47 »
w szkole masz zasiegi wifi ze swojej sieci domowej? watpie, chyba ze masz sale wizawi z ruterem w niewielkiej odleglosci :)

*

rafali780

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2009, 20:44:25 »
a to filtrowanie to ja moge wylaczyc?? czy to moj serwer w szkole filtruje po mac adresach?? dodam tylko ze przed HR mi ladnie wszystko smigalo a teraz nie chce  :(

a co do zasiegu sieci domowej w szkole to oczywiscie ze to nie jest polaczenie z sieci domowej tylko polaczenie z siecia szkolna ;p

jak macie jeszcze jakis pomysl dlaczego tak moze byc dajcie znac, dzieki

pozdrawiam,
rafal