AFAIK:
iGO8, Automapa, Garmin MobileXT, - te bez problemów, bo są preinstalowane na i780 i mają wersje z mapą całej Europy.
Automapę przetestowałem, bo dostałem w komplecie od Orange. Wersja PL działa bardzo dobrze.
Garmin (wersja trial) działa makabrycznie wolno. Taki urok Garmina na pda :/
iGO8 podobno działa oki. Jak to iGO

Działa też Sygic Drive (Teleatlas MCGuider). Fajny, ale ludzie narzekają na dziwne trasy kalkulowane przez ten program no i kompletnie nie wiem jak to niby kupić.
Z pewnymi problemami działa też tt7 (ten ukradziony z HTC Diamond). Podobno trzeba używać programów typu GPS proxy. Zresztą... Piractwo.
Nie wiem co z Route66 i Destinatorem(?)
Próbowałem testowo odpalić Navigona 6 i niestety poległem, mimo kombinacji z programami do zmiany rozdziałki systemowej. Zdaje się, że Navigon 7 też nie będzie działał na i780. O tyle to dziwne, że firma ta robi wersję specjalnie przeznaczoną na komórki Samsunga

Miałem ochotę kupić na wojaże po Europie.
EDIT: Navigon 6/7 śmiga na i780 po małej modyfikacji plików konfiguracyjnych. Działa to dziwnie, bo rozdzielczość 320x240 jest rzutowana (rozciągnięta) na 320x320, ale działa.
Problemem jest domyślna nazwa karty SD w polskich romach. Z "Karta pamięci" nie zadziała, z "Karta pamieci" już tak