To mój pierwszy tutaj post więc chciałbym na początek wszystkich przywitać

Po półrocznej przygodzie z WM 5.0 zdobyłem się wczorajszego wieczora na odwagę i zgodnie z poradami w tymże wątku -
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=138168.0 - dokonałem szybkiego uaktualnienia do w.w. wersji. Wszystko poszło bez problemu w kilkanaście minut na Windows 7 RC.
Tutaj miałbym kilka pytań, gdyż systemu nie znam zbyt dobrze, wątki przeszukałem już wszystkie i liczę teraz na Waszą pomoc:
1. pytanie pierwsze i najgłupsze

wiem, że są porady jak pozbyć się wyświetlania kontaktów z tel i sim jednocześnie. ale ja chciałlbym wykasować z kart sim wszystko co na niej się znajduje bez kombinacji z w.w. poradami i nie mogę tego zrobić... wszystkie kontakty jakie wyświetlane są z karty sim są oznaczone kłódką i są zablokowane. W poprzedniej wersji jakoś sobie z tym poradziłem, tu za diabła nie mogę znaleźć rozwiązania.. Podpowiedzcie proszę jak skasować zawartość karty SIM... ?

2. Poprzez AS i program do obsługi urz. z sys. WM dokonałem przed uaktualnieniem backupu ustawień, zapisanych wiadomości, terminów, zdjęć itd itp. Teraz zsynchronizowałem jedynie kontakty przez Outloka ale jak dotrzeć i odzyskać wszystkie pliki i ustawienia , które gdzieś tam siedzą?
Gdy synchronizuję aparat powtórnie to chce mi (chyba...?) zrzucać znów jako backup to, co teraz mam w tel.a ja chcę ODZYSKAĆ to, co już raz mi gdzieś zapisał...
czy taki backup jest możliwy wogóle po przejściu na inną wersję WM w innym języku i jak to zrobić...?
3. Pole Today - czy i w jaki sposób mogę usunąć te natrętne Miłego dnia/Orange ?
4. Jakiś program notorycznie łączy mi się z GPRS (pokazuje komunikat , że to coś z Orange World). Jak to diabelstwo wyłączyć i cóż to stara się łączyć?
5. Mam spb ms w wersji PL. czy dobrze działa ta nakładka na 6.1 ? Macie już jakieś doświadczenia, dostrzeżone błędy itd?
6. Jak włączyć "stary" widok wiadomości SMS ? bez tego całego czata, wielkiej czcionki pisania (gdy nie widzę, co napisałem jeden wiersz wyżej ), gdy w odebranej wiadomości widać, co na nią odpisywałem itd itp...
z góry dziękuję za podpowiedź.