Kolor diody LED

• 4 Odpowiedzi
  • 1166 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline satyr

• 27
    • gmt
  • Sprzęt: I780, LEO
Kolor diody LED
« dnia: Grudzień 22, 2008, 13:46:30 »
Katuję szukajkę forumową od kilku godzin + zwiedziłem prawie wszystkie zakamarki forum, google też milczy...    :E

A sprawa wydawała by się prosta. Jak zmienić kolor diody powiadamiającej o... (moja małpa powiadamia mnie o wszystkim na zielono, co w pewnych warunkach oświetleniowych nie wystarcza, nie widzę tego). Najchętniej widziałbym jebutny niebieski w ostateczności czerwony.

Za wszelką pomoc dziękuję   :grin:

Odp: Kolor diody LED
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 27, 2008, 19:07:19 »

*

Offline luc

• 17
    • [YT]
  • Sprzęt: Samsung i780
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 30, 2008, 14:39:30 »
Hmm..
Ostatnio zauważyłem ciekawą rzecz :) Otóż na pudełku do ładowania baterii znajduje się również dioda i jak się okazuje ona także potrafi świecić na różne kolory - po włożeniu rozładowanej baterii  świeci na kolejno : czerwono - zielono - pomarańczowo i znowu na czerwono(ładowanie), a po naładowaniu świeci na zielono. Lecz jest coś ciekawszego :P  podczas ładowania otworzyłem BOXa i ustawiłem go pionowo a dioda z czerwonej zaczęła pulsować kolorem pomarańczowym - spróbujcie  :D:D ot taka mała ciekawostka, aczkolwiek nie słyszałem aby się ktoś z nią spotkał :)

*

Offline satyr

• 27
    • gmt
  • Sprzęt: I780, LEO
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 03, 2009, 22:13:23 »

Zainstalowałem WM6.1, który ma zaimplementowany "Blinking Notif" (można się pomylić). Prawdopodobnie soft też od Zenyee, w którym zmiana koloru diody led w rejestrze wyłącza powiadamianie po wygaśnięciu ekranu.

Dopiero po zainstalowaniu "Notif Blinkera" można ustawiać kolor diody bez wyłączania programu    :E

*

Offline legómina

• *
  • 51
  • Sprzęt: Samsung i780, WM6
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 04, 2009, 13:32:52 »
U mnie Notify Blinker i HTC Home (ekran today) na romie 6.1 z xda-dev zawieszają telefon na amen. Po restarcie, kiedy telefon się uruchamia, dochodzi do migania diodą i koniec. Pomaga tylko ponownie flashowanie...