Kilka pytan - problemów

• 7 Odpowiedzi
  • 735 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
Kilka pytan - problemów
« dnia: Marzec 03, 2010, 16:49:46 »
Witam, od wczoraj jestem właścicielem I780 ( zamieniłem z Touch Pro).
Wersja kupiona w auchanie, wiec systemik niebrandowany (oczywiście śmieci w stylu CNN sa wrzucone)
Od razu moje pytanko, mam mixa w Plusie, w automatycznej konfiguracji na stronie plusa widnieje telefonik, mmsy chodzą, ale GPRS nie wprowadza zadnych zmian w ustawieniach - niestety. Działa tylko wap, co dziwne, kiedy sprawdzam ile zostalo mi z pakietu z neta, to stan niby sie zmienia (skacze z 80mb np na 60mb a pozniej znowu skacze na 90 -.- zaczynam sie gubic)

2. Czy warto zmieniac rom? W TP warto było, z racji słabszego procka :)
3. Czy wasze ekrany dotykowe też są... mhm, inne ? mam na myśli cięzki dotyk, aby cos aktywować musze bardzo mocno wcisnąć ekran (w TP dotyk był 100krotnie słabszy)
4. Ile mniej wiecej wytrzymuje wam bateria (jedna) ? (moja własnie wytrzymuje 2drugi dzien ale niestety juz sie wyładowuje)

Telefon był używany jakieś pół roku więc, chce to sprawdzić czy telefon nie jest zbyt mocno wyeksploatowany. Inne pytana później ;)

Teraz najbadziej nurtuje mnie internet, główny powod kupienia tego telefonu.

--

Internet zrobiony :) PLUS GSM poprostu nazwał go wapem. co w sumie bez sensu ;) poki co pakiet nalicza normalnie z MB ;)
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2010, 17:10:13 wysłana przez Komandosik »
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
Odp: Kilka pytan - problemów
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 03, 2010, 17:48:33 »
powiedz jaki masz rom to ci powiemy czy warto zmieniać
dotyk, dotyk jest dość specyficzny w i780, trzeba go było troszke docisnąć (miałem folie)
bateria 2 dni spokojnie trzymała przy takim zwykłym użytkowaniu, sporo smsów, pare rozmów 3-4 dni powinna wytrzymać
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline Komandosik

• 830
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 03, 2010, 18:06:58 »
no tak, mój rom  i780PDXIB1
« Ostatnia zmiana: Marzec 03, 2010, 18:48:27 wysłana przez Komandosik »

*

Offline folekkutno

• 516
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 03, 2010, 19:03:19 »
no to to jest wm 6.1 jak brak ci polskiego języka to możesz zmienić na wm6 CBHE1
mi tam osobiście WM6.5 nie podpasował, każdy miał mniejsze lub większe błędy które ostatecznie go przekreślały

*

Offline Komandosik

• 830
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 03, 2010, 19:14:05 »
nie nie :) zle mnie zrozumialeś, siedze juz od dluzszego czasu w windach, ale tu chodzi o to co jest na pokładzie, jezyk ang nie jest problemem, bardziej stabilnośc sie kłania, mnogość funkcji etc, w Touch Pro miałem do wyboru romów bez liku, każdy różnił się, dlatego pytam, czy warto zmieniac z tego komercyjnego na inny rom - a nie nowszy system :) win 6,5 mialem na TP i... nie pasował mi :)

*

rafali780

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 03, 2010, 21:24:17 »
hejka,

odnosnie dotyku to sa dwa sposoby aby temu zaradzic.

1) na forum jest opisane jak zmieninc czulosc dotyku za pomoca programu do edycji rejestru. wchodzisz i zmieniasz, dosyc prosto, nie pamietam dokladnie gdzie teraz jest ten artykul (skozystaj z szukajki;) ).
2) poprostu trzeba sie przyzwyczaic ze chcac wybrac cos na ekranie trzeba uzyc nie opuszka palca tylko kliknac na ekran tym miejscem palca gdzie styka sie pazokiec z palcem

ja osobiscie wybieram drugi sposob. poniewaz czasami gdy przypadkowo zlapie za ekran to zaden program sie nie wlacza :) mysle ze to kwestia przyzwyczajenia :)

ja dzialam na WM 6.0 Pro (HE1 brandowany z play). i jestem zadowolony, wg mnie system dziala stabilnie, wifi i gps dziala bez problemu chociaz czasami z niewyjasnionych przyczyn wifi nie chce sie laczyc z niektorymi hostami - nie wiem od czego to zalezy, jednak w 75% przypadkach dziala

bateria dziala mi okolo 4 dni ale gdy nie uzywam gps i wifi - normalnie kilka telefonow i sms. gdy uzywam telefonu do neta i navi trzyma tak dwa dni

pozdro,
Rafal
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2010, 15:45:56 wysłana przez rafali780 »

*

Offline kejo

• 25
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 03, 2010, 23:00:34 »
pozwole sie podpiac pod temat?

Ja mam chyba wersje PMHC1 -brandowana z PLAYa, zmienic na jakas inna ? nie chce wm6.5 chcialbym cos jak kolega wyzej stabilny system bez bajerow i niepotrzebnych komplikacji.

Drugie moje pyt. dotyczy alarmu, otorz... kiedys ustawilem w kazdy dzien tygodnia na 7.00 i teraz nawet gdy zmienie godzine np. na 7.15 to on i tam dzwoni o 7.00, uciazliwe to jest w przypadku gdy przychodzi weekend, bo jest mozliwosc pospania a tu sie musisz przebudzic aby wylaczyc budzik. Czy ktos mial podobny problem ? Jak to wyleczyc ??

Pozdrawiam

*

Offline folekkutno

• 516
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 03, 2010, 23:09:40 »
no ten twój rom PMHC1 to już leciwy, wgraj nowy, PMHE1 z brandingiem play, albo CBHE1 czysty rom samsunga, wydaje mi się, że wraz ze zmianą romu zniknąłby ten twój problem, a patrzyłeś w obydwu opcjach alarmów? bo ja to miałem jakieś 2 programy od alarmów standardowo, jeden tam z zegarkiem, a drugi normalnie alarm

odnośnie CBHE1, nie miałem większych problemów, brak jakichś zwisów, chodził sprawnie i stabilnie