małe pytanko dot. sms i podświetlenia

• 9 Odpowiedzi
  • 1259 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pioterek

• 30
  • Sprzęt: samsung galaxy s2
małe pytanko dot. sms i podświetlenia
« dnia: Wrzesień 14, 2010, 19:56:54 »
Witam. Przed HR udało mi się gdzieś zaznaczyć, żeby nie wyświetlało od razu smsa po nadejściu, teraz szukam tego po wszystkich opcjach i zupełnie nie mogę znaleźć:/ czy wiecie gdzie to odznaczyć?
drugi problem dot. podświetlenia... czy jest jakaś możliwość, żeby umieścić na "pulpicie" ikony od zwiększania jasności i zmniejszania? konkretnie te ikony a nie do menu podświetlanie. Wiem, że w jakimś spb czy resco jest coś takiego, jednak u mnie te ikonki nie zmieniają podświetlenia. Przyznam, że zawsze używałem oszczędzania energii nawet w słońcu (koszmar) ale jak raz spróbowałem dać w słońcu podświetlenie na maxa albo trochę niżej to nagle wszystko stało się dla mnie widoczne. Nie chciałbym przypisywać żadnego klawisza do podświetlenia, stąd pytanie o ikonki.
z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam jeśli już było, ale tematów jest już tu koszmarnie dużo a wyszukiwarka nie wyszukuje pod słowa, które wpisywałem.
pozdrawiam serdecznie!
nokia 3330 -> SE t630i -> nokia 7610 -> samsung i780 -> nokia e51 -> nokia e7-> galaxy s2

*

Offline rajman

• **
  • 133
Odp: małe pytanko dot. sms i podświetlenia
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 14, 2010, 20:53:47 »
co do pierwszego to - settings, sound & notification, notifications, tam wybierz nowa wiadomosc sms - odznacz wyswietlaj wiadomosc na ekranie

co do tego drugiego to faktycznie, programy takie jak spb maja taka opcje i u mnie osobiscie ona dzialala bez zarzutu.

sam WM chyba nic takiego nei udostepnia, trzeba tez wchodzic przez opcje podswietlenia.
i780 win 6.1 @ 96dpi -> Xperia NEO V

"Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie."

*

Offline pioterek

• 30
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2010, 09:18:42 »
no nie wierze, nie da się zaznaczyć/odznaczyć ;) opcja nie jest aktywna (jest na szaro) ... a przed hr rzeczywiście udało mi się to zrobić :/
jakieś propozycje jak przywrócić możliwość operowania tą opcją ?
nokia 3330 -> SE t630i -> nokia 7610 -> samsung i780 -> nokia e51 -> nokia e7-> galaxy s2

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 15, 2010, 12:35:59 »
...czy jest jakaś możliwość, żeby umieścić na "pulpicie" ikony od zwiększania jasności i zmniejszania?
http://smartmadsoft.com/samsungbacklight/samsungbacklight.cab
Ja mam podczepione [Toggle] pod przycisk foto.
Co do SMS... Dziwne, że masz to wyszarzone.

*

Offline pioterek

• 30
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 16, 2010, 10:13:10 »
hej! dzięki za odpowiedzi. Mój telefon chyba jednak jest jakiś inny. Zainstalowałem samsung backlite i pojawiły się dwie ikony, jedna to latarka a druga - nie zauważyłem jej działania. A może ktoś wie co by tu zmienić w rejestrze, żeby nie wyświetlały się te wiadomości od razu na pulpicie?. Próbowałem sam skojarzyć, który wpis byłby za to odpowiedzialny, jednak żadna nazwa nie przypominała mi tej opcji. Czyżby znowu HR? :/

*

Offline rajman

• **
  • 133
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 16, 2010, 19:47:07 »
//registry\hkcu\software\microsoft\inbox\settings, czy to czasem nie opcja smsavailable ?

*

Offline pioterek

• 30
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 16, 2010, 22:07:03 »
//registry\hkcu\software\microsoft\inbox\settings, czy to czasem nie opcja smsavailable ?

a mógłbyś mi napisać jaką masz wartość w tym wpisie? i czy masz wyłączoną opcję wyświetlania? u mnie wartość to 1...więc jeśli u Ciebie jest 0, natychmiast zmieniam :)

*

Offline rajman

• **
  • 133
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 17, 2010, 06:31:54 »
ja mam wlaczone wyswietlanie bo mi to nie przeszkadza przy zablokowanej klawiaturze.

napisalem to bo myslalem ze bedziesz chcial mimo wszystko sprobowac : )

tak, 0 - znaczy wylaczone : )

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 17, 2010, 15:07:35 »
Zainstalowałem samsung backlite i pojawiły się dwie ikony, jedna to latarka a druga - nie zauważyłem jej działania...
Jeżeli masz wm6 pl, to...
Najprawdopodobniej Samsungbacklight zainstalował ikonki (linki) nie w: "Windows\Menu Start\Programy\Backlight"
tylko w: "Windows\Start Menu\Programs\Backlight", albo jakiejś podobnej ścieżce.
Poszukaj katalogu z plikiem np. "Backlight [-].lnk" i przerzuć ten katalog do Windows\Menu Start.
Ja też miałem wcześniej ten problem, instalując ten program na polskim wm 6.
Jeżeli nie można znaleźć tych linków, to...
W Program Files\smartmadsoft\Samsungbacklight\ powinny być programy SamsungLamp.exe oraz SamsungBacklight.exe.
Wystarczy dorobić do nich skróty i będzie oki. Np. skrót o takiej konfiguracji:
"\Program Files\smartmadsoft\Samsungbacklight\SamsungBacklight.exe" "T"
przełącza podświetlenie ze stanu min na max i odwrotnie.
PS: Linki tworzy się i edytuje dość łatwo w totalcommanderze w wersji dla pocket pc.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2010, 15:11:42 wysłana przez bobas007 »

*

Offline pioterek

• 30
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 17, 2010, 19:54:59 »
dzięki Wam za odpowiedzi :) chyba jest już ok:)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2010, 19:57:23 wysłana przez pioterek »