Karta Pamięci

• 3 Odpowiedzi
  • 653 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Karta Pamięci
« dnia: Maj 19, 2009, 13:02:34 »
Witam,
 kiedy kupiłem i780,  karta pamięci po wsadzeniu do adaptera a następnie do laptopa  działała bez zarzutu tak samo jak i na telefonie. Po jakimś czasie zainstalowałem aktualizacje Auto Mapy, wybierajac opcje instalacji na samą karte poprzez adapter. I tu nagle dane na karcie zajmowały 2-krotnie większą pojemnosc  i w żaden sposób nie mozna było usunac tego "czegoś". Pomimo 2krotnie wiekszego zajecia miejsca, wg eksploratora karta miała  zainstalowana AM i nic wiecej......No to zrobiłem format karty....  bład wyskoczył i karte licho trafił. Tel jej nie widzi a komputer łapie zawieche jak klikam w jej ikonke. Kupiłem drugą 2 GB karte pamieci, zainstalowałem AM tym razem z karta w telefonie, i znowu ten sam numer z 2krotnie wiekszym zajmowaniem miejsca....znowu format strzeliłem:D....  I dzisiaj mam juz nową 16GB karte w zwiazku z tym mozecie mi powiedziec jak to zrobic zeby tą AM zainstalowac bez bólu , co zrobic zeby karta przez ten adapter była widoczna na PC i zeby nie prosił o format,  i czy program FlashFormat( jeszcze nie użyty) na komórce nie rozpierdzieli mi niczego. 

Dzieki.

Odp: Karta Pamięci
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 19, 2009, 16:58:33 »
Ja instalowalem AM zgodnie z intrukcja i wszystko chodzi cacy, innego sposobu nie znam:P A ta twoja spieprzona karte mogles oddac na gwarancje:]

*

Offline Slig

• 33
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 19, 2009, 20:18:13 »
Może spróbuj zainstalować poprzez Active Sync ? Tak w ogóle to 16GB karty mogą sprawiać problemy w i780, on był zdaje się projektowany do 8GB... Chodź mogę się mylić.

*

Offline hilix

• **
  • 164
    • portfolio
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 26, 2009, 13:53:37 »
Właśnie mam podobne problemy z kartą 2GB. Oryginał automapy. Już parę razy zdarzyło mi się, że nie widział karty. Po resecie znowu ją widział. Raz miałem tak, że już nie chciał jej zobaczyć. Dopiero format na komputerze karty przez czytnik i ponowne wsadzenie do i780 spowodowało, że ją zobaczył. Czy i780 ma jakiś problem z czytnikiem kart?
Był MDA COMPACT II, MDA VARIO III, SAMSUNG i780 NAVI ed., iPhone 3Gs 32GB,HTC Desire, Samsung Galaxy S