Jaki najlepszy rom z Windowsem 6.1 (96dpi)?

• 4 Odpowiedzi
  • 1112 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline legómina

• *
  • 51
  • Sprzęt: Samsung i780, WM6
Jaki najlepszy rom z Windowsem 6.1 (96dpi)?
« dnia: Czerwiec 05, 2009, 12:16:13 »
Witajcie,

sporo postów o najróżniejszych windowsach mobile przewinęło się na forum, sporo osób je przetestowało i pewnie sporo ma jakieś zastrzeżenia i swoje uwagi. Ja poszukuję idealnego softu działającego w 96dpi. Obecnie działam na RC4, ale pewnie od wydania tegoż wyszło jeszcze kilka nowszych, ciekawszych rzeczy. Zależy mi głównie na stabilności (sporo korzystam z wbudowanego w telefon modemu 3G i udostępniania połączenia), dodatkach takich jak Total Commander, Opera, jakaś Java, itp. Strona wizualna może pozostać standardowa.
Macie jakieś typy?

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Odp: Jaki najlepszy rom z Windowsem 6.1 (96dpi)?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 05, 2009, 12:32:38 »
w podobnej konfiguracji mam i780 - z orginalnym 6.0 CBHA1 z wgranym realVGA z tego wątku.

sprawdza się doskonale w takiej konfiguracji :ok:

i działa wysmienicie jako modem, wiem bo też do tego go używam.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline legómina

• *
  • 51
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 05, 2009, 14:03:17 »
Wolałbym coś gotowego z RealVGA zintegrowanym przez "kucharza" :) Zresztą w standardowych buildach (tych od Samsunga) nie ma chyba tych wszystkich fajnych programików (np. do video, flash, opera, itd.).

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 05, 2009, 14:05:44 »
dasz znać na priv to podrzucę ci gotową paczkę kilku cabów które pozwolą ominąć wgranie romu :ok:

PS: oczywiście wszystkie caby i programy legalne :)

total commander - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=133502.0
java i opera mini - http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=130619.0
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 05, 2009, 14:08:09 wysłana przez beju69 »
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline legómina

• *
  • 51
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 08, 2009, 10:54:36 »
Zaryzykowałem i wgrałem sobie betę Win mobile 6.5 ugotowaną przez intertiax3 (build 21731). Pozostały software to oficjalny zestaw wypuszczony przez samsunga.
Najważniejsze jest to, że telefon działa :) Oczywiście występuje błąd związany z myszką (odkształcenia ekranu) ale nie jest on aż tak irytujący i przeszkadzający jak mi się wydawało czytając opisy. Kilka pomniejszych problemów jak np. jednorazowe zawieszenie się ActiveSync podczas synchronizacji, czy wąskie paski przewijania także zmniejszają komfort użytkowania, ale poza tym same plusy. Jeszcze żaden firmware jaki miałem nie był tak szybki! Internet Sharing, nowy IE, kilka programów załączonych przez autora softu działają super.
Dzisiaj zauważyłem, że wyszła wersja na nowszym buildzie, oczywiście zainstaluję i jeśli nie będzie żadnych nowych problemów - zostawię na dłuższy czas.

pozdrawiam