Jak zaznaczyć katalog bez otwirania

• 6 Odpowiedzi
  • 1042 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak zaznaczyć katalog bez otwirania
« dnia: Luty 19, 2011, 11:07:06 »
Witam
Jestem tu dość nowy, z Windows Mobile mam pierwszy raz do czynienia, nieco już wiem, ale jeszcze pęknie trochę czasu zanim to rozpracuję.
Mam pytanie - jak zaznaczyć katalog tak aby się nie otwierał. Teraz jak najadę myszką i kliknę to się otwiera, chciałem zrobić sobie porządek na karcie pamięci ale nie moge usunąć katalogu bo jak na niego klikam to się otwiera. Czy jest w WM jakaś opcja aby był dwuklik? No chyba, że zaznacza się którymś z klaiwiszy.
Z góry dziękuję za pomoc.

*

Offline Zer01

• 44
  • Kohaku!
  • Sprzęt: Motorola Razr I
Odp: Jak zaznaczyć katalog bez otwirania
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 19, 2011, 11:58:06 »
Otwierasz ekranową klawiaturę, klikasz na ctl i możesz zaznaczać, chociaż jak chcesz usunąć tylko jeden katalog, to styknie kliknąć i przytrzymać na danym folderze (odpowiednik prawego kliknięcia) i delete z menu kontekstowego. Na przyszłość polecam Total Commander, darmowy i dużo wygodniejszy od standardowego eksploratora :).
C35i=>6310=>K300i=<K700i=>K750i=>i780, Visor TCM, N73, 6310i=>Desire Z=>Razr I

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 19, 2011, 12:15:31 »
Dziękuję za zainsteresowanie i chęć pomocy.
Mam jeszcze jedno - dla Was banalne, dla mnie nie - pytanie - który przycisk odpowiada za prawy myszy?

*

Offline Zer01

• 44
  • Kohaku!
  • Sprzęt: Motorola Razr I
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 19, 2011, 13:01:40 »
W moim poprzednim poście było, odpowiednikiem prawego kliknięcia jest kliknięcie i przytrzymanie :). Tylko nie zwróciłem wcześniej na to uwagi, jeśli zaznaczasz kilka folderów/plików przy pomocy ctl z ekranowej klawiatury, to musisz wpierw wyłączyć ctl a dopiero potem kliknąć i przytrzymać na dowolnym z zaznaczonych plików/folderów.
C35i=>6310=>K300i=<K700i=>K750i=>i780, Visor TCM, N73, 6310i=>Desire Z=>Razr I

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 19, 2011, 16:31:55 »
Eureka !!!
To dizała  :D
Wielkie dzięki

Nie chciałbym zakładac nowego wątku - mam Total'a, ale kiedy klikam w niego wyskakuje mi komunikat, że Total Commander nie jest poprawną aplikacją Pocket PC

*

Offline jr

• 449
  • Sprzęt: HTC Wizard / i780 PXIHH5 96dpi / ZTE BLADE
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 20, 2011, 11:07:01 »
... a z jaką końcówką masz totala? (*.exe czy *.cab), i skąd obrałeś.

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 20, 2011, 12:12:53 »
jr - dzięki - właśnie mnie nakierowałeś - nie wiedziałem, że tu aplikacje niektóre maja exe i trzeba je spod windowsa instalować.
Poszło :)