Jak wyłączyć podświetlenie ekranu ?

• 9 Odpowiedzi
  • 5032 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline deto

• 40
Jak wyłączyć podświetlenie ekranu ?
« dnia: Grudzień 08, 2009, 14:14:48 »
Potrzebuję wyłączyć lub bardzo ściemnić ekran. Z tego co zauważyłem, to da sie tylko zmniejszyć jasność (tryb oszczędzania baterii), a ja chcę go całkowicie wyłączyć, lub minimalnie tylko zostawić, by widzieć np. tekst.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2009, 14:16:54 wysłana przez deto »

Odp: Jak wyłączyć podświetlenie ekranu ?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 08, 2009, 18:45:45 »
aby wyłaczyc... windows media player...mapujesz przełączenie ekranu np. na spacji i gotowe ;)

*

Offline deto

• 40
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 09, 2009, 11:07:27 »
Może ja się źle wyrażiłem. Chodzi mi o to, by na ekranie był widoczny przykładowo tekst przy jak najmniejszym poświetleniu ekranu. Rozumiem, że jak sie podświetlenie wyłączy to nic nie będzie widać. Więć musi to być minimalne.

*

koldasz

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2009, 13:17:53 »
Próbowałem WkTask także 17% to najmniej co się udalo osiągnąć

*

Offline deto

• 40
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2009, 18:51:31 »
Próbowałem WkTask także 17% to najmniej co się udalo osiągnąć

A tryb oszczędnościowy to ile mniej wwięcej % ?? Bo nie wiem, czy jest sens się tym bawić w ogóle. Pzdr

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 16, 2009, 20:26:09 »
start, settings, backlight: Turn backlight on, when a button is pressed or screen is tapped - _odptaszkuj_ .
JAk by sie nad tym zastanowić, to ekran powinien być cały czarny, co wkoncu powinno sie zakonczyć HR. natomias w moim telefonie ( soft oryginalny angielski) ekran działa tak jak przedtem, ale jest słabiej podświetlony niż przy minimalnym ustawieniu jasności.

Sprawdźcie czy u Was też tak jest (ostrożnie) a jeśli tak, to wypadało by ten "trick" dopisać na pierwszej stronie
Tomasz

*

koldasz

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 16, 2009, 22:10:20 »
dziala,ale
podwietlenie klawy sidlo i teraz musze po ekranie tapac zeby odpowiedziec.

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 18, 2010, 12:15:11 »
Wiem, że temat jest dość stary, ale sprawa jest dość aktualna dla mnie :) Mam ten sam problem w Samsungu c6112. Czy dałoby się w jakiś sposób wyłączyć w tym telefonie podświetlenie? Nie bardzo się orientuję w tych sposobach które podaliście (nie wiem jak wykonać mapowanie..., a WKTask nie zainstaluję na tym telefonie). Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki :)

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 18, 2010, 15:58:36 »
Wiem, że temat jest dość stary, ale sprawa jest dość aktualna dla mnie :) Mam ten sam problem w Samsungu c6112. Czy dałoby się w jakiś sposób wyłączyć w tym telefonie podświetlenie? Nie bardzo się orientuję w tych sposobach które podaliście (nie wiem jak wykonać mapowanie..., a WKTask nie zainstaluję na tym telefonie). Byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki :)

Poczytałem o tym telefonie i... ON NIE MA WINDOWSA MOBILE... ;| to zupełnie inny telefon, żadna z rzeczy w tym dziale Ci nie pomoże ;) chyba że zmienisz telefon :) pozdrawiam
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 20, 2010, 13:59:20 »
Jest coś może nowego co działa, żeby podświetlenie było słabsze? Ten WTask u mnie w ogóle nie działa poprawnie.