GPS sprężony z GSM

• 6 Odpowiedzi
  • 1030 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline skerdeJ

• 745
GPS sprężony z GSM
« dnia: Sierpień 30, 2009, 16:26:06 »
Witam. Niewiem co jest grane ale gdy wyłącze GSM lub wyciągne karte sim , równocześnie zanika moduł GPS i automapa i inne tam nie wykrywają portu. what's up?
.

*

HTCHTC

Odp: GPS sprężony z GSM
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 30, 2009, 16:57:51 »
Aby działał GPS moduł GSM musi być włączony, tzn. nie musisz byc zalogowany do sieci, ale moduł Telefonu musi działać

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 31, 2009, 17:11:57 »
Mi niestety nie udało się włączyć tylko GPS (czyli Telefon) aby nie włączył się GSM...
oczywiście można nie wpisać PIN'u i nie mamy połączenia z siecią, ale nie rozwiązuje to mojej zagadki.
W szczególności chciałem tego użyć będąc za granicą gdzie GPS jak najbardziej był mi potrzebny ale GSM chciałem mieć całkowicie wyłączony
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

HTCHTC

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 31, 2009, 19:27:22 »
Nie ma innej opcji niz nie wpisywać pinu. Ale czy to jest problem? mi to nie przeszkadza.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 31, 2009, 20:12:59 »
Dzieje sie tak ze z wylaczonym GSM nie jest ladowany radio rom, ktory jest odpowiedzialny takze za polaczenia z GPS. Niestety nie ma na to chyba jeszcze rozwiazania, choc mozna by poszperac w dziale omni, bo tak naprawde konstrukcyjnie to zblizone kurzadzenia :)
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline pioterek

• 30
  • Sprzęt: samsung galaxy s2
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 04, 2009, 22:08:07 »
Cześć! mam takie pytanie, które właśnie tego tematu dotyczy. Mam zainstalowaną wersję próbną Garmin Mobile XT. Gdy wyłącze tel. pojawia mi się informacja: "Please turn the phone on to communicate with the Garmin server" . Nie za bardzo to rozumiem, przez telefon łączy się z jakimś serwerem Garmina? czy jest to po prostu standardowa informacja, która tak naprawdę nic nie oznacza? Dlaczego pytam,  ponieważ radio rom i garmin server to chyba nie to samo? ;)

pozdrawiam i w razie czego przepraszam, jeśli jest to pytanie prostackie :)
ps. myślałem, że do działania gps nie jest potrzebny żaden serwer a jedynie satelity gdzieś tam na niebie ;)
nokia 3330 -> SE t630i -> nokia 7610 -> samsung i780 -> nokia e51 -> nokia e7-> galaxy s2

*

Offline Io

• *
  • 60
  • Sprzęt: Nokia E6 i kilka weteranów..
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 06, 2009, 15:03:28 »
Wygląda na to, że aplikacja Garmin XT próbuje skorzystać z GPRE/Edge/3G czy cokolwiek, aby ściągnąć dane pogodowe i inne pierdoły. Proszę pogrzebać w Ustawieniach/ Garmin Online i spróbować wyłączyć, a komunikaty powinny przestać się pojawiać.
Cassiopeia A20 - Jornada 720 - Asus A620BT - MDA Compact - XDA Neo - iPhone - Samsung SGH-i780 - Samsung I5700 - Samsung SGH-i780 - Motorola Milestone - Nokia E6 i HTC Himalaya:-)