Jak usunąć dzięk startowy Samsung i780

• 14 Odpowiedzi
  • 2391 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak usunąć dzięk startowy Samsung i780
« dnia: Październik 05, 2008, 22:24:59 »
Witam! Jak można usunąć dźwięk i obrazek powitalny (PLAY-a) przy włączaniu i wyłączaniu telefonu.
Dźwięk tak mnie irytuje że dostaje białej gorączki, brzmi jak wycie godowe słonia  :O
Nie ma mowy o dyskretnym wyłączeniu lub włączeniu telefonu. :S
Proszę o pomoc.

*

Offline alwi

• 25
Odp: Jak usunąć dzięk startowy Samsung i780
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 06, 2008, 10:37:15 »
Witam!
Mialem ten sam problem - wgralem soft, niebrandowany (CBHE1). Polecam :) Telefon chodzi szybciej, stabilniej i nie ma denerwujacych trabek play'a.
Instrukcja - tu na forum: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=100019.0
Jest tam takze link z softem oryginalnym PLAYa w najnowszej wersji, wiec jak cos to mozna do niego wrocic...
Pzdr.
>> Samsung i780 <<
SOFT:
- PDA: CBHE1
- PHONE: CBHE1

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2008, 12:34:37 »
Dzięki za podpowiedź  :ok: ale wydaje mi się że powinien być jakiś prostszy sposób, np. zmiana w rejestrze czy coś takiego? Może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym zakresie, bo wymiana softu to dość ostre posunięcie. Trochę mam stracha aby czegoś nie popaprać.
Czekam na odpowiedzi
Pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 10, 2008, 14:09:50 »
Witam.
W katalogu Windows są dwa pliki: PowerOn_P4.wav i PowerOff_P4.wav nalezy podmienić je na dowolne inne pamiętając o zachowaniu nazw...
Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 13, 2008, 16:16:41 »
HEHE ale jakim programem mam je podmienić, one są zabezpieczone przed takim działaniem i wcale nie chcą się zamieniać z drugim plikiem o tej samej nazwie :P

*

Offline pal2303

• 30
  • Sprzęt: Samsungi: i780, Omnia, Omnia II; HTC Titan
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 14, 2008, 14:00:10 »
HEHE ale jakim programem mam je podmienić, one są zabezpieczone przed takim działaniem i wcale nie chcą się zamieniać z drugim plikiem o tej samej nazwie :P

bez problemu  :ok: dało sie poodmienić pliki z poziomu PC przy połaczeniu przez activsync'a działa, zrobiłem sobie pustego wav'a i cisza teraz a nie słoń w trybie godowym  :grin:

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 14, 2008, 22:12:22 »
DZIĘKI WIELKIE  :ok:
Działa!!! podmieniłem nie tylko startowy dźwięk, ale też obrazek. Wszystko śmiga HAHA :E

*

Offline darulez

• *
  • 54
  • i780PDXHL2 WM 6.1
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 15, 2008, 20:03:33 »
a obrazki startowe/końcowe też siedzą w folderze Windows? jakie mają nazwy?

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 15, 2008, 20:21:14 »
Aparat mam z PLAY-a u mnie obrazki nazywają się tak:
startowy - " Ani_Poweron.gif " ,
końcowy - " Ani_Poweroff.gif "
Można wkleić dowolny obrazek, nazwać go jak wyżej, zapisać jako .gif  w rozdzielczości 320x320 podmienić i gotowe.
Powodzenia :ok:

*

Offline darulez

• *
  • 54
  • i780PDXHL2 WM 6.1
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 15, 2008, 20:39:35 »
Aparat mam z PLAY-a u mnie obrazki nazywają się tak:
startowy - " Ani_Poweron.gif " ,
końcowy - " Ani_Poweroff.gif "
Można wkleić dowolny obrazek, nazwać go jak wyżej, zapisać jako .gif  w rozdzielczości 320x320 podmienić i gotowe.
Powodzenia :ok:

dzieki kolego, tego mi było trzeba, żeby pozbyć się tych playowych dodatków  :)

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 09, 2009, 09:21:28 »
kurcze nie moge napisac tyc plikow..lacze sie z activ przez usbi jak klikam na ten plik w katalgu windows to jest pokazane ze do odczytu i systemowy i nic nie moge zrobic.. any idea?

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 09, 2009, 10:18:49 »
kurcze nie moge napisac tyc plikow..lacze sie z activ przez usbi jak klikam na ten plik w katalgu windows to jest pokazane ze do odczytu i systemowy i nic nie moge zrobic.. any idea?
Z poziomu PDA odpal Norton Commandera i zmień właściwości plików, lub plikom które chcesz nadpisać nadaj takie same właściwości. Następnie z poziomu PC zastąp pliki - jeśli się nie uda spróbuj to zrobić za pomocą NC z poziomu PDA.

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 09, 2009, 11:19:13 »
zmieniam wlasciwoisci odznaczajac read only i system in nic wchoze ponownie i sa zaznaczone.. a dalem ok...

*

Offline artnat

• 36
  • Sprzęt: i780, i9000
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 17, 2009, 15:07:44 »
Ja mam identyczny problem - zlokalizowałem drania, ale za nic nie mogę podmienić/skasować plików. Do folderu Windows się nie mogę dostać z PC, a zmiany parametrów pliku w Total Commanderze nie są zachowywane.
Najlepiej byłoby chyba zmienić wpis w rejestrze, żeby wskazywał inny plik, ale nie mogę tam znaleźć odpowiedniego klucza, a jest inny niż w Omni. Wie ktoś w którym miejscu rejestru znajduje się ten wpis?

EDIT: Udało mi się nadpisać - po prostu trzeba w Total Commanderze przekopiować przygotowany wcześniej plik o te samej nazwie co wspomniane wyżej do katalogu Windows (copy to clipboard/paste from clipboard) i potwierdzić nadpisanie (overwrite).
Nie można zmienić uprawnień i skasować pliku w tym katalogu, ale nadpisać można bez problemu.

Mam teraz śliczną animację startową i żadnych denerwujących trąbek.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2009, 21:57:12 wysłana przez artnat »

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 27, 2009, 21:32:05 »

Koledzy a ja mam problem! wszystko zrobiłem tak jak wyżej ale animacji nie wyświetla całej tylko pierwsze zdjęcie. na dodatek jakoś jest dziwnie rozciągnięte i tak jakby na trzy części podzielone! co jest nie halo?