iPhone-look w i780 ;)

• 8 Odpowiedzi
  • 1639 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

iPhone-look w i780 ;)
« dnia: Lipiec 16, 2009, 16:54:44 »
Z góry uprzedzam, że nie chcę wywołać konfrontacji ;)
Jednakowoż... swego czasu pobawiłem się trochę urządzonkiem Apple'a i muszę przyznać, że od kilku lat żaden gadżecik nie wywołał u mnie tak szczerej radości z owej zabawy...
Oczywiście mam świadomość ograniczeń, jakie niesie ze sobą iPhone, jednak jego interfejs strasznie mi się podoba.
Czy są jakieś programy - głownie chodzi mi o odtwarzacz audio i przeglądarkę do zdjęć, zachowującą się tak jak te z iPhone'a? Nie mówię o opcji multitouch, co oczywiste.
Na razie, z podobnie działającego softu, udało mi się znaleźć tylko iContact... niedoskonałe, ale jakaś namiastka jest ;)

*

Offline Progressive

• 251
  • Heavy Reggae!
  • Sprzęt: HP iPAQ 214; iPad2; Milestone; iPhone 4S
Odp: iPhone-look w i780 ;)
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 16, 2009, 17:00:24 »
S2U2, S2V, iFonz

*

koldasz

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 16, 2009, 18:38:27 »
i przynajmniej u mnie jak uzywalem g900  to  z tych programow bylo wiecej szkody niz pozytku np. battery drain. potestuj zrob recenzje ale ogolnie po co???

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 16, 2009, 19:15:54 »
i przynajmniej u mnie jak uzywalem g900  to  z tych programow bylo wiecej szkody niz pozytku np. battery drain. potestuj zrob recenzje ale ogolnie po co???

Tak jak pisałem - żeby mieć chociaż fragmenty iPhone'owego interfejsu ;)

Co do programików:
iContacts - działa w wersji BE6.4.5 - spoko, nie zauważyłem żadnych błędów;
S2P - działa w wersji 0.58 QVGA - OK, aczkolwiek liczyłem na iPhone'owe przewijanie okładek płyt jak w kartotece...
S2V - działa dobrze w wersji 0.38, natomiast w najnowszej wersji - 0.42 - nie działają klawisze funkcyjne na ekranie... generalnie program działa w dwóch pozycjach - pokazuje obrazki + przewija / nie pokazuje obrazków ;) nie da się przejść do katalogu nadrzędnego... ba... w ogóle nie obsługuje katalogów. Nie wiem, czego brakuje 0.38 w stosunku do 0.42, ale ja mam wszystko, co potrzebne...
S2U2 nie instaluję... suwaczek akurat średnio mi leży ;)

Zachowanie baterii postaram się zaobserwować... ale po godzinie zabawy nic złego się nie dzieje...

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 22, 2009, 14:17:16 »
Witam! Mam wgrany programik S2U2 razem z Romem z forum xda... podoba mi się ten suwaczek wszystko cacy... tylko jak ktos dzwoni to widac sam numer rozmówcy.. bez nazwy kontaktu.;/ oraz mimo ze kontakty maja przypisane zdjęcie  na ekranie w czasie dzwonienia ta aplikacja nie wyswietla tych zdj.. jedynie kontur(portret ludka;)) w settings S2U2 grzebałem i zmieniałem wszelakie ustawienia jednak bez zmian... ;/ prosiłbym o pomoc.. szczególnie z wyswietlaniem nazwy dzwoniacej osoby.. (jezeli temat był.. bardzo przepraszam.. ja szukałem ale nie znalazłem). Pozdrawiam!

*

Offline darekpiecz

• *
  • 61
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 23, 2009, 01:16:09 »
O ile dobrze Cię zrozumiałem to masz S2U2 zaszyte od razu w romie?
Ja dogrywałem sobie go oddzielnie i mogę sobie ostawić identyfikację wraz ze zdjęciem.
Wchodzisz w opcje ustawienia/Telefon i pierwszy od góry masz identyfikacja, ja mm ustawione na "pełny ekran".
Identyfikacja działa OK.

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 24, 2009, 16:50:40 »
Dokładnie. S2U2 mam razem z romem chyba v4 z xda;) i tez mam w ustawieniach indentyfikacje na full screen i próbowałem tez na wszelakich opcjach ale bez skutku... gdy ktos dzowni zdj nadal sie nie wyswiela a nazwa kontaktu równiez... ejdynie sam numer telefonu;/ chwilowo chyba wylacze ten programik.. bo cos nie do konca działa...;/po odebraniu rozmowy nie wyswietla się pozniej zegar z suwakiem..musze wyłaczyc suwak i jeszcze raz włączyc aplikacje... i wtedy wyswietli..;/ cos jest nie tak;)

*

Offline zdrawko1

• *
  • 54
  • Sprzęt: i780, SE X10i
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 25, 2009, 15:38:52 »
Dokładnie. S2U2 mam razem z romem chyba v4 z xda;) i tez mam w ustawieniach indentyfikacje na full screen i próbowałem tez na wszelakich opcjach ale bez skutku... gdy ktos dzowni zdj nadal sie nie wyswiela a nazwa kontaktu równiez... ejdynie sam numer telefonu;/ chwilowo chyba wylacze ten programik.. bo cos nie do konca działa...;/po odebraniu rozmowy nie wyswietla się pozniej zegar z suwakiem..musze wyłaczyc suwak i jeszcze raz włączyc aplikacje... i wtedy wyswietli..;/ cos jest nie tak;)

Witam. Aby S2U wyświetlał nazwy kontaktów muszą być one zapisane w pamięci telefonu, sama obecność sima z kontaktami w telefonie czy walka z ustawieniami s2u nie pomogą. Pozdrawiam

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 25, 2009, 19:02:42 »

Witam. Aby S2U wyświetlał nazwy kontaktów muszą być one zapisane w pamięci telefonu, sama obecność sima z kontaktami w telefonie czy walka z ustawieniami s2u nie pomogą. Pozdrawiam

Dzięki wielkie!!:) faktycznie kontakty zapisane na sim nie wykrywa... jak skopiowałem  na telefon ---> nazwa kontaktu się wyswietla ale zdjęcie nadal nie...;/ co może być przyczyną??;>

---> już wszysciutko gra:D jak usunałem kontakty z Sim przypisałem jeszcze raz zdjęcia do kontaktów tych z fona i elegancko juz wszystko smiga:) wielkie dzięki i pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2009, 19:56:50 wysłana przez mC1992 »