Internet w laptopie za pomocą samsunga i780

• 8 Odpowiedzi
  • 1808 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Internet w laptopie za pomocą samsunga i780
« dnia: Sierpień 25, 2008, 12:35:09 »
Witam. Mam problem z ustawieniem wszystkiego tak żeby mieć internet w komputerze z wykorzystaniem samsunga jako modem przez Bluetooth. Z góry dzięki za pomoc.

*

Offline bikekowal

• 13104
Odp: Internet w laptopie za pomocą samsunga i780
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2008, 20:38:14 »
Sparuj urządzenie z PC po BT, następnie rozłącz. Uruchom internet. wejdź w programs/internet sharing. Wybierz rodzaj połączenia jako Bluetooth, następnie wybierz połącz. Dopiero w tym momencie podłącz urządzenie po BT do PC. Musisz mieć nieaktywne wszystkie inne połączenia sieciowe.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 25, 2008, 20:42:42 »
A jak sparować te urządzenia? przez jakis program czy jak? Można zrobic to z programem bluesoleil?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 25, 2008, 20:49:53 »
można bluesoleil.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 25, 2008, 20:55:59 »
Czyli powinienem zrobic to tak? wlaczam bluesoleil->wykrywa mi urzadzenie-> sparuj urzadzenie->usun sparowanie-> lacze sie z internetem w i780 -> wybieram sparuj urzadzenie ...i powinno dzialac?

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 25, 2008, 20:59:17 »
NIE! parujesz raz, potem wyłączasz BT na jednym z urządzeń, co powoduje zerwanie połączenia. Ustawiasz internet i włączasz BT, urządzenia łączą się z automatu.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 25, 2008, 21:09:55 »
robie to tak: paruje urzadzenia-> wylaczam BT w i780 ->wchodze w udst internetu i biore polacz->urzadzenie jest polaczone z iinternetem-> wlaczam BT i nie ma zadnej reakcji ze strony komputera... przy parowaniu w i780 mam do zaznaczenia opcje port szeregowy wiec go zaznaczam to dobrze czy zle

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 25, 2008, 23:39:39 »
przeczytaj sobie jak Ci napisałem. Po połączeniu z netem, wchodzisz w programy, nastepnie internet sharing, wybierasz połączenie przez BT i łączysz. Potem włączasz BT i działa. Przeczytaj to jeszcze raz powoli.

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 26, 2008, 14:34:59 »
Nie wiem o co chodzi, ale nie działa. Wszystko robie tak jak piszesz ale nie jak wlaczam juz wszystko w i780 biore polacz w udostepnianiu int. , lacze komputer z samsungiem przez BT i nic. nie ma internetu....juz nie wiem o co chodzi