internet - nie łączy

• 8 Odpowiedzi
  • 928 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pioterek

• 30
  • Sprzęt: samsung galaxy s2
internet - nie łączy
« dnia: Sierpień 19, 2010, 15:24:54 »
Witam! Mam problem z internetem. Jako że mam router i nie lubię płacić za połączenie z internetem, nie chcąc aby przypadkowo połączyło przez Erę, usunąłem wszystkie ustawienia (dawno temu, nie wiedziałem, że jest do tego program). Wszystko było zawsze ok, łączyło się przez WiFi normalnie. Już się jednak nie łączy. Nie wiem zupełnie co się stało, włączam wifi, wyświetla, że połączyło, jednak żadna strona się nie wczytuje. Tak jak kiedyś poruszały się strzałeczki na górze ekranu na tej ikonce od WiFi, tak teraz się nie poruszają. Nie łączy ani w domu ani nigdzie indziej, gdzie jest dostęp do WiFi. Czy znacie jakąś radę na ten Internet? może coś z kartą sieciową grzebałem nieświadomie, możecie mi napisać, która odpowiada za połączenie i jakie powinny być jej ustawienia? U mnie połączona jest karta SAMSUNG 802.11 WIFI...żadna inna połączona nie jest, nigdzie nie jest uzupełnione pole "serwery nazw"
Ja już nie wiem co by tu zrobić...
wdzięczny za każdą wskazówkę
ps. przeszukałem wątki z "internet" w nazwie i nie znalazłem odpowiedzi na problem
nokia 3330 -> SE t630i -> nokia 7610 -> samsung i780 -> nokia e51 -> nokia e7-> galaxy s2

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
Odp: internet - nie łączy
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2010, 19:09:04 »
Wlacz wifi, wejdz w ustawienia>wifi i tam znajdz swoja siec domowa przytrzymaj na niej rysik i daj polacz.
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

*

Offline pioterek

• 30
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 19, 2010, 21:11:31 »
dzięki, jednak robię to co chwila i nic. Jest "połączono" a dalej Internet w przeglądarce nie działa, nie łączy z żadną stroną. Nie działa ani na IE ani na Operze...
nokia 3330 -> SE t630i -> nokia 7610 -> samsung i780 -> nokia e51 -> nokia e7-> galaxy s2

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 19, 2010, 22:00:04 »
żadnego firewalla nie instalowaleś? hmm, przypomnij sobie dzien kiedy przestało działać, co i gdzie grzebałeś? dziwne strasznie
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

*

Offline pioterek

• 30
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 19, 2010, 22:29:09 »
hmm stało się to już jakieś pół roku temu ;) zupełnie nie pamiętam, ale z tego co wiem to nic nie grzebałem...bo działało...
jeśli może źle wytłumaczyłem tu jest chyba podobnie po angielsku http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=407253
teraz grzebałem coś w ustawienia->połączenia->połączenia i nawet całkowicie opcja WiFi mi zniknęła w "menu bezprzew." jednak po soft resecie została przywrócona. Dlatego może coś właśnie w menu połączenia jest nie tak? zresztą tak też sugeruje się w linku który podałem. Mógłbym prosić kogoś, żeby napisał co tam ma? bo ja w zasadzie wszystko po kolei tam kasuję i tworzę...
pozdrawiam!

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 19, 2010, 22:53:47 »
latające strzałki przy WiFi oznaczają że dopiero podłączamy się pod daną sieć WIFi. Swoją drogą, wygląda mi że nie przekierowuje danych do programu. Sprawdź loga na routerze
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline kamikadzol15

• *
  • 53
  • Sprzęt: i900
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 19, 2010, 23:40:13 »
czyż byś miał router d-linka?  :P miałem podobny problem, albo strona wogóle sie nie ładowała albo działał jak żółw. Mi pomógł totalny reset i update softu routera :proud: spróbuj zrobić soft reset routera, jak nie pomoże to hardreset. 

Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł :D spróbuj wklepać ręcznie IP i DNS.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2010, 23:42:05 wysłana przez kamikadzol15 »
i900  Plus GSM

*

Offline Komandosik

• 830
  • Jestem jednym z tych, którzy pamiętaja przyszłość
    • Mój FB :)
  • Sprzęt: I9300
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 20, 2010, 09:30:41 »
w sumie, mi tez nie chce sie kombinować, zalecam HR i po kłopocie ;)
Byłem posiadaczem: 106 telefonów
Ostatni telefon: S2 z NFC i9100P
Aktualnie posiadam: S3 White i9300
W razie chęci kontaktu: https://www.facebook.com/dawid.lubinski

*

Offline pioterek

• 30
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 20, 2010, 10:15:00 »
Witam. Router to linksys. Po poście edmuna wszedłem w ustawienia routera i dopiero włączyłem jakieś logi. Rozumiem, że outgoing log to te strony, które są przeglądane a incoming to te pochodzące od sprzętu łączącego się z routerem? dzisiaj sprawdzam, outgoing są, nie ma incoming, mimo że logowałem zarówno telefon jak i dodatkowo lap. Logi w incoming są wychodzące z kompa i z lapa, nie ma z telefonu.
Czy to oznacza, że informacja jest, że się zalogowało a to nie prawda?
No tak, ale z tego co pamiętam, nie loguje się w żadnym miejscu, gdzie jest dostęp do neta prze WiFi.
Dzięki za wszystkie rady. Miałem nadzieję, że nie będzie trzeba robić HR...muszę znaleźć odpowiedni program teraz do backupu.
Chyba jednak nie pozostaje nic innego. Gdyby ktoś z Was miał jeszcze jakiś pomysł, proszę pisać... pewnie nie zrobię HR w tym tygodniu :)
dzięki za zainteresowanie i pomoc !