Ekran today - soft Play

• 6 Odpowiedzi
  • 1170 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ekran today - soft Play
« dnia: Sierpień 19, 2010, 11:33:29 »
Nie wiedziałem za bardzo, gdzie to umieścić, więc jeśli się pomyliłem to z góry sorry :p. Mam samsunga i780 z softem play i jest taka wkurzająca mnie rzecz :p. Na ekranie today, mogę mieć tylko 3 kontakty, a każdy następny jest wyrzucano jako, że można mieć tylko 3 ze zdjęciem (wszystkie kontakty mam bez zdjęć). Czy da się gdzieś to przestawić? Albo czy jest jakaś dobra nakładka na today regulująca to? Z góry dzięki za odpowiedź

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
Odp: Ekran today - soft Play
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 19, 2010, 16:46:51 »
po pierwsze zaktualizuj sobie rom na jakiś nowszy, najlepiej niebrandowany, a co do todaya spróbuj ten: http://www.mysamsungepix.com/themes/samsung-today-20/
i8000+i600=i8600 :D

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 20, 2010, 09:57:25 »
Może i źle robię, ale nie zamierzam zmieniać w nim w najbliższym czasie softu. Działa dobrze, nie wiesza się, także myślę, że nie ma sensu kombinować - tym bardziej w przypadku jak nie znam się za dobrze na flashach - i ryzykować udupienie telefonu na jakiejś głupiej wpadce skoro działa dobrze :p. A co do today to nie ma od niego jakiś opcji w rejestrze? Bo szczerze mówiąc komentarze do tego co wysłałeś o znikających ustawieniach po restarcie nie są zbyt optymistyczne

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:33:28 »
nie wiem ja tam nie miałem takich problemów z tym todayem
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 20, 2010, 12:53:22 »
Aby jak to powiedziales "udupic" samsunga trzeba sie niezle postarac. System flashowania jest bardzo dobrze pomyslany i bardzo ciezko go uwalic, wiec mysle ze nie masz sie czego bac.
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

*

Offline flylo

• 17
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 20, 2010, 13:32:29 »
Jeżeli nie czuje się pewny to niech zostawi tak jak jest.  Testowałem już wiele systemów od oryginalnego CBHE1, przez PDXIB1, różne ROMy z XDA do ostatniej przeróbki 6.5 z epixa. Gdyby nie zależalo mi na GPSie zostałbym przy tym ostatnim lub którymś z serii 6.1 ugotowanym przez ludzi z XDA bo były najszybsze. Korzystam jednak z gps i najmniej problemów z jego obsługą sprawiał CBHE1 oraz ROM z Playa. Nie widzę między nimi żadnej różnicy w szybkości działania, żadnych błędów w funcjonowaniu, ROM z Playa poza zmienionym ekranem powitalnym i końcowym oraz dodanymi tematami (wszystko da się zmienić) działa u mnie tak samo dobrze jak cbh. Na PDXIB1 również nie widzę różnicy w szybkości na jego korzyść.  Podsumowując jeżeli nie chcesz mieniać ROMów dla sportu, nie narzekasz na nudę, zostań przy Playowskim. Jeżeli chcesz zmienić today spróbuj SPB Mobile Shell 3.5 lub Manille.

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 23, 2010, 22:01:25 »
Dzięki za wstawiennictwo flylo ;). Na GPS muszę przyznać, że nie narzekam, a czasami go używam ;). Więc skoro mówisz, że tak to wygląda to już na bank na razie nie będzie zmiany softa :). A jeśli chodzi o SPB Mobile Shell 3.5 to genialna rzecz ;), nawet nie miałem pojęcia, że jest coś takiego ;). Wielkie dzięki ;)