Od czego zacząć?

• 2 Odpowiedzi
  • 861 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ard

• 2
Od czego zacząć?
« dnia: Maj 01, 2010, 08:34:14 »
Zacznijmy może od tego, że nigdy wcześniej nie posiadałem telefonu z takimi możliwościami. Dostałem wczoraj, zaczytuje się niemożliwie, czy to tutaj czy w innym miejscu. Niestety nadal nie jestem pewny co wgrać, co zrobić. Telefon dość sporo leżał w szufladzie nieużywany, w ustawieniach widnieje: Windows Mobile 6 Professional, Sys. CE 5.2.1944 (wersja 18547.0.7.3).

Kilka tematów jest starych, daty odległe, więc nie jestem pewien za co warto się brać. Chce coś zrobić raz a dobrze. Co na dzień dzisiejszy można polecić? Modyfikacje, dodatki, sam system? Wiem, że to pewnie zbyt ogólnikowo, gdyż każdemu podoba się coś innego, aczkolwiek liczę na jakieś porady.

*

Offline zdrawko1

• *
  • 54
  • Sprzęt: i780, SE X10i
Odp: Od czego zacząć?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 01, 2010, 16:39:36 »

Kilka tematów jest starych, daty odległe, więc nie jestem pewien za co warto się brać. Chce coś zrobić raz a dobrze. Co na dzień dzisiejszy można polecić? Modyfikacje, dodatki, sam system? Wiem, że to pewnie zbyt ogólnikowo, gdyż każdemu podoba się coś innego, aczkolwiek liczę na jakieś porady.
[/quote]

Witaj!
Jeśli chodzi o system to sporo użytkowników poleci Ci rom PDXIB1(win mobile 6.1) - jest to ostatni oficjalny rom samsunga (w języku angielskim), wersję romu sprawdzisz w ustawienia\wersja, będzie coś takiego: i780XXXXX gdzie "xxxxx" to wersja romu. Na początek jednak odradzał bym zmianę\upgrade systemu jeśli nie sprawia problemów-zapoznaj się z samum urządzeniem, potem myśl o upgrade:)

Programy, które warto mieć (ja mam:)), z czasem sam uznasz co Ci potrzebne a co nie:
Slide 2 unlock- odblokowuje telefon wyświetla godzinę, nadchodzące spotkania itd.
google maps- komentarz chyba zbędny;)
opera mobile 10-świetna przeglądarka www(bez obsługi flash)
tcpmp-darmowy odtwarzacz multimediów-mp3,avi itd (oferuje dobry dźwięk)
youtube player-dostępny na m.google.pl
spb mobile shell- ładna i użyteczna nakładka,wersja testowa na stronie producenta(jak się spodoba można kupić)
garmin mobile- nawigacja
srs wow hd+i780 volume mod- na głośniku(muzyka i dzwonki) będzie głośno a na słuchawkach...nie potrzebny będzie Ci odtwarzacz mp3
jeszcze klient gmail jeśli masz tam konto

Tyle pamiętam, jak coś to pytaj.

Pozdrawiam

*

koldasz

Odp: Od czego zacząć?
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 17, 2010, 09:28:36 »
Zacznijmy może od tego, że nigdy wcześniej nie posiadałem telefonu z takimi możliwościami. Dostałem wczoraj, zaczytuje się niemożliwie, czy to tutaj czy w innym miejscu. Niestety nadal nie jestem pewny co wgrać, co zrobić. Telefon dość sporo leżał w szufladzie nieużywany, w ustawieniach widnieje: Windows Mobile 6 Professional, Sys. CE 5.2.1944 (wersja 18547.0.7.3).

CZYTAJ podpiete tematy damned, regulamin forum sie kłania!!!