i780 Navi, pytanie o uchwyt samochodowy..

• 33 Odpowiedzi
  • 2708 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vesti

• 28
i780 Navi, pytanie o uchwyt samochodowy..
« dnia: Październik 05, 2008, 10:05:24 »
Witam,

Mam kolejne bzdurne pytanie do posiadaczy i780 ale z ORI uchwytem samochodowym itd.

Czy wasz uchwyt sprawia wrażenie iż i780 luźno lata sobie we wszystkie kierunki podczas jazdy?
Nie wspomnę, że mi juz raz sie rozpadł :(
Po prostu element na którym ostatecznie umocowany jest tel.. odpadł od kijka :(

Musze przyznać że mam szczęście akurat do tego modelu :(

*

Offline bebic

• 366
  • Sprzęt: HTC Kaiser, HTC HD7, Nokia Lumia 710, SGS2
Odp: i780 Navi, pytanie o uchwyt samochodowy..
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 05, 2008, 11:31:42 »
Żadnych problemów z uchwytem. Jest sztywny i pewnie trzyma telefon. Może trafił Ci się jakiś felerny egzemplarz.

*

Offline alwi

• 25
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 06, 2008, 11:30:53 »
Witam! U mnie uchwyt strasznie drzal i musialem go tak zaczepic, zeby byl jednym rogiem docisniety do kokpitu samochodu. Teraz jest idealnie stabilny. Mnie sie odczepial pare razy na poczatku. Trzeba go MOCNO docisnac do szyby i dopiero "zassac" za pomoca tej malej dzwigni, co tam jest do mocowania.
>> Samsung i780 <<
SOFT:
- PDA: CBHE1
- PHONE: CBHE1

*

Offline bzul85

• **
  • 146
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 09, 2008, 13:23:15 »
czy widzial ktos w sprzedazy oryginalny uchwyt do naszej i780tki w cenie nizeszej niz 100zl ?? bo troche sie przerazilem jak zaczalem przeszukiwac allegro.
jeszcze zeby tegobylo malo to osobno trzeba kupic ramie i uchwyt ... paranoja ... cena tez kosmiczna ... nie lepiej kupic jakis tani uniwersalny uchwyt ??

motorola d520> nokia 5110> nokia 6210> nokia 6310i> nec e616v> motorola a925> ngage> mda vario II> samsung d600>  i780 > i8000

*

Offline Slig

• 33
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 09, 2008, 19:43:03 »
Racja jak się nie oprze to lata jak durnowaty. Ustawiłem tak że oparty jest o deskę i trzyma się super.

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 20, 2008, 16:41:58 »
Witam,
Mam taki problem, zakupilem i780 w pakiecie Navi i dopiero 2 dni po zakupie chcialem p[rzymocowac uchwyt do szyby w samochodzie, okazalo sie, ze w zestawie mam tylko ramie do uchwytu, wczesniej nie wiem czemu nie podejrzewalem nawet, ze nie bede mogl do niego przymocowac telefonu.
Moje pytanie jest do osob, ktorzy rowniez kupili ten zestaw Navi, tez nie mieliscie uchwytu do telefonu w zestawie a jedynie samo ramie??
Dzownilem do samsunga w tej sprawie, nic nie wiedzieli, bo tylko sie znaja na samym telefonie, gadalem ze sprzedawca to mi pokazuje, ze faktycznie w instrukcji jest gwiazdka, ze brakujacy uchwyt nie wchodzi w sklad zestawu, ale jakos wierzyc mi sie nie chce, bo po wszelkich komentarzach w necie nie poznaje, aby samsung zrobil taka przewalke. Jesli by tak bylo to niezly wku*w, bo przeciez pisza na opakowaniu i w reklamie, ze w zestawie jest 'uchwyt samochodowy' a tak naprawde sprzedaja tylko ramie do niego..
proszo o odpowiedz
« Ostatnia zmiana: Grudzień 20, 2008, 16:43:55 wysłana przez sosna22 »

*

Offline niezmierny

• *
  • 76
  • Sprzęt: SGH-I780 [PDXIB1]
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 20, 2008, 21:08:18 »
Oczywiście w zestawie jest kompletny uchwyt (tzn. ramię i uchwyt telefonu).

Odnośnie gwiazdki w opisie, to dotyczy to różnych wersji. Jeśli jest wersja uboga, to uchwytu ani ramienia nie ma. W naszym przypadku jest to wersja NAVI, a więc jest wyposażona we wszystko co jest potrzebne do użycia telefonu jako nawigacji w samochodzie. Oprócz kompletnego uchwytu powinieneś dostać ładowarkę samochodową i słuchawkę bluetooth.

Jeśli nie minęło 7 dni od zakupu, to proponuję pójść do sprzedawcy i jeśli dalej będzie wciskał Ci, że uchwytu nie było, to oddaj mu telefon i poproś o zwrot zapłaconych pieniędzy (masz do tego prawo).

Uważaj tylko podczas rozmowy, żeby Ci nie zaczął wciskać, że zgubiłeś, albo zepsułeś podstawkę. Skoro jednak sam wszedł na taką drogę tłumaczenia, to niech teraz się zachowa jak powinien: nie jesteś usatysfakcjonowany produktem - nie możesz go używać w samochodzie, więc rezygnujesz z zakupu. Chętnie bym zobaczył jego minę ;)

Pozdrawiam i życzę powodzenia w załatwieniu sprawy.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 21, 2008, 00:41:02 »
Dzieki za odpowiedz, teraz jak wiem, ze powinno to tam byc to juz wiem jak gadac. Mam nadzieje, ze zalatwia mi ta czesc, bo juz sie przywiazalem do fona:D

*

Offline rzuf69

• *
  • 90
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 21, 2008, 12:28:15 »
Mysle ze niestety nie uda Ci sie nic zalatwic, wg. przepisow prawa handlowego miales sprawdzic kompletnosc zestawu na miejscu zakupu. Teraz ciezko bedzie Ci udowodnic ze uchwytu nie bylo, a nie ze go zgubiles po drodze (jako przyklad)

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 21, 2008, 14:03:23 »
No mialem sprawdzic co jest w srodku i sprawdzilem, tylko nie musze byc chyba az tak poinformowany. Jak zobaczylem, ze jest ramie do telefonu to juz mi sie wlaczyla lampka, ze jest ok, czemu mialbym wiedziec wiecej niz sprzedawca, ze samo ramie jest mi o kant.. potrzebne. Jak bylem sie spytac w sklepie pozniej czy tego uchwytu nie powinno byc czasem w zestawie, to mi wskazali na instrukcje zamocowania, gdzie jest odnosnik, ze tego byc nie powinno, czyli jakbym sie o to dopytal przy sprawdzeniu na poczatku pewnie to samo bym uslyszal, a jest to nie prawda. Cos czuje, ze dowiem sie niedlugo jak wygladaja realia praw konsumenckich:]

*

Offline niezmierny

• *
  • 76
  • Sprzęt: SGH-I780 [PDXIB1]
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 21, 2008, 22:57:08 »
sosna22 - czekam z ciekawością jak sprawa się potoczy.

Daj znać jak poszło i jeszcze raz życzę powodzenia w pertraktacjach.

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 26, 2009, 17:25:38 »
Mojej sprawy ciag dalszy heh..
Wreszcie dostalem odpowiedz od sprzedawcy (RAM.net) na moja reklamacje.. I oto ona:

I teraz tak.. Oni znow twierdza, ze to nie wchodzi w sklad zestawu.. Tutaj od Was slyaszalem co innego, jestescie pewni, ze ta czesc powinna byc??

Druga sprawa, odpowiedzieli mi 7 dni po terminie 14 dni roboczych, wiem, ze po tym czasie sprzedawca musi uznac reklamacje klienta, ale czy kazda, czy moja sie do tego zalicza, tego tez musze sie dowiedziec..
Gdyby ktos potrafil pomoc bylbym bardzo wdzieczny:)
Pozdro
« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2009, 17:28:40 wysłana przez sosna22 »

*

Offline zigrin

• 42
  • Sprzęt: Samsung i9000
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 26, 2009, 20:15:35 »
Uchwyt samochodowy nie wchodzi w skład zestawu, ale nie w wersji Navi. Ponadto zaznaczony element jest częścią całego uchwytu - przecież bez tego dodawanie uchwytu nie ma sensu. Jednym słowem próbują Cię oszukać - proponuję upewnić się jeszcze u źródła - zadzwoń do Samsunga :)

*

Offline Io

• *
  • 60
  • Sprzęt: Nokia E6 i kilka weteranów..
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 26, 2009, 20:33:35 »
Ewidentnie wpierają ciemnotę.

Jak może być mowa o tym, że uchwyt nie wchodzi w skład zestawu, skoro w zestawie znalazła się jego połowa?
Tzn. że miało nie być, ale dorzucili tę połowę bo nie mieli co z nią zrobić?
Bzdury.
Mam zestaw Navi, tyle że od Orange i w skład tego zestawu wchodzi ta podstawka.
I z tego co się orientuje to wszystkie takie zestawy jakie oglądałem na pewnym serwisie aukcyjnym  mają to mocowanie w komplecie.

Walcz z nimi, bo to jakaś kpina jest albo kompletna ignorancja.
Cassiopeia A20 - Jornada 720 - Asus A620BT - MDA Compact - XDA Neo - iPhone - Samsung SGH-i780 - Samsung I5700 - Samsung SGH-i780 - Motorola Milestone - Nokia E6 i HTC Himalaya:-)

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 26, 2009, 23:38:09 »
Dzieki za potwierdzenie, ze jednak uchwyt wchodzi w sklad zestawu, byloby to idiotyczne gdyby bylo inaczej, no ale wszystko jest mozliwe. Dla ram.net to normalne, ze tego moze nie byc:] Jutro sobie z nimi konkretnie pogadam, ciekawe co wymysla. Moze byc ciekawie, bo lubia sciemniac, juz mi klamali jak dzien po terminie kiedy mieli czas na rozpatrzenie reklamacji zadzwonilem sie spytac co ustalili to powiedziano mi, ze wyslano mi list z odpowiedzia. Po tygodniu znow zadzwonilem, ze cos nie ma listu, to powiedziano, ze wyslano go na poczatku tygodnia, a dzis jak dostalem list to data na pismie byla z tego piatku:] Lepiej w sumie, jak twierdza, ze ten uchwyt nie wchodzi w sklad zestawu niz, ze probuje go od nich wyludzic.

*

Offline tekbbar

• 13
  • Sprzęt: i780 Navi
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 27, 2009, 07:27:59 »
Witam,
Mam taki problem, zakupilem i780 w pakiecie Navi i ......

witam! mam zestaw Navi z Playa - jest wszystko, a trzyma się szyby jak przyspawane! walcz z nimi kolego bo ewidentnie chcą Cię oszukać!

pozdrawiam i życzę powodzenia!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 10:48:06 wysłana przez tekbbar »

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 27, 2009, 09:58:01 »
W sumie to wygląda dobrze. Sami przyznają, że tego elementu nie było w sprzedawanym przez nich zestawie. Można założyć, że był zwyczajnie wybrakowany.
Chyba, że faktycznie Samsung sprzedawał taką dziwaczną wersję zestawu. Tylko po co?
Kontaktowałeś się w tej sprawie bezpośrednio z kimś w Samsungu?
IMHO:
1. Fotka z punktem 4. pochodzi z instrukcji obsługi uchwytu. Sam adapter do i780 jest elementem zestawu Navi, a nie tego uniwersalnego uchwytu i stąd pewnie w punkcie 4. jest taka dziwaczna notatka o braku adaptera.
2 .Dostałeś i780 w pudełku z opisem i780 Navi? Jeżeli tak , to na odwrocie powinna być fotka uchwytu montażowego... Widać, że jest podczepiony do tego elementu, którego brakuje w Twoim zestawie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 10:11:45 wysłana przez bobas007 »

« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 27, 2009, 11:49:21 »
Kontaktowalem sie z Samsungiem, ale jedyny kontakt telefoniczny odnosi sie do spraw technicznych a nie sprzedarzy i 'potrafia mi odpowiedziec na moje pytanie, musze kontaktowac sie ze sprzedawca'. Wczesniej jak do nich dzwonilem to to samo uslyszalem, innego numeru zeby mi ktos odpowiedzial nie znaja.
Kupilem wersje Navi w wolnej sprzedarzy i jest tam fotka na opakowaniu gdzie widac ten 'adapter', to jest wlasnie moj glowny argument w sporze ze sklepem. Dzis dzwonilem juz do sklepu i wciaz sie upieraja, ze ta ulotka mowi, ze tego nie powinno byc i ze inni kupujacy przy sprawdzaniu towaru widzieli te info, ze nie ma uchwytu i niereagowali (nie chce mi sie w to wierzyc:]). W kazdym razie w ciagu kilku dni maja jeszcze dopytac dystrybutora o to.
Dzis sie tez dowiedzialem, ze kupujac na firme z faktura sa inne prawa. Nie obowiazuja mnie przepisy konsumenckie tylko z prawa cywilnego, a tam jak dzis czytalem jest niezly burdel i malo mozna zrozumiec, nie zauwazylem, zeby jakies ustawowe daty, co do odpowiedzi na zgloszenia itp. byly wymienione.

« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 27, 2009, 14:35:35 »
nie daj sie robic w bambuko:) Jezeli masz zestaw NAVI od polskiego dystrybutora (means od SAMSUNG POLSKA), to w komplecie powinno byc: Aparat, Karta pamieci 2 gb z Auto Mapa, zestaw sluchawkowy (sluchawka bluetooth) i ladowarka do samochodu. I OCZYWISCIE - uchwyt samochodowy skladajacy sie z DWOCH CZESCI - przyssawki z palakiem i uchwytem i 2. KAWALKIEM PLASTIKU wymiarow i780:) Zobacz na pudelko moze jeszcze. Z jego tylu MASZ fotki wszystkiego, co powinno byc w zestawie. A i pudelko jest wieksze niz do samego i780 - miesci w sobie pudelko z telefonem, plus pudelko na sluchaweczke plus uchwyt samochodowy. Jak dla mnie - to se koledzy ze sklepu w kulki leca - ergo - NIE KUPOWAC U NICH WIECEJ:D
Pozdrawiam i zycze sukcesu w walce
Tschapa
ps. a moze... masz tak jak moj qmpel - on kupil ten aparat w sklepie wysylkowym i ktos mu ten plastik juz nalozyl na phone'a... i tez niby nie mogl znalesc, ale zaraz sie skapnal ze ma na telefonie:P wiem ze to glupio brzmi ale...:D
ps2. ale w sumie - patrze teraz na swoja ulotke i fakt - dziwnie tam jest napisane w pkt. 4 - ze uchwyt samochodowy nie wchodzi w sklad zestawu - to ja przepraszam - CO TO WG SAMSUNGA JEST UCHWYT SAMOCHODOWY?? bo dla mnie to calosc - means przyssawka, palak i adapter (nota bene - wersja navi wyszla z kilkoma phonami samsunga, chyba trzema, i w KAZDYM BYL ADAPTOR dopasowany do modelu telefonu, co logiczne).  Jak myslicie, o co chodzi SAMSUNGOWI w tym pkt 4?:) jakies pomysly? bo nie wierze ze sprzedaja sam uchwyt bez adaptora - to nie ma ZADNEGO SENSU:D tym bardziej, ze naglowek ulotki brzmi - MONTAZ UCHWYTU SAMOCHODOWEGO:D
ps3. tu masz linka jak to wyglada http://www.allegro.pl/item536916378_uchwyt_samochodowy_samsung_i780_navi_gps_nowy.html
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 14:52:18 wysłana przez Tschapa »

*

Offline rzuf69

• *
  • 90
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 27, 2009, 17:40:03 »
Oczywiscie uchwyt w zestawie navi byc powinien. Jak juz masz pismo od nich, w ktorym twierdza, ze go byc nie powinno i ze nie sa zobligowani do uzupelnienia braku to krotka pilka z Twojej strony:
http://www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/rzecznicy/
Mi pomogli w sporze z Nokia (pisalem z nimi pisma przez pol roku w celu uznania szkody spowodowanej przez autoryzowany serwis a rzecznik zalatwil sprawe w tydzien - btw. nigdy wiecej nokii!!  :mad: ) pomoga i Tobie w sporze ze sklepem :)

« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 27, 2009, 22:11:18 »
...to krotka pilka z Twojej strony:
http://www.uokik.gov.pl/pl/ochrona_konsumentow/rzecznicy/
Mi pomogli w sporze z Nokia

No tak.. Dzwonilem dzis na infolinie, tyle ze jak juz napisalem okazalo sie iz jesli kupilem na firme to juz mnie inne przepisy obowiazuja.. przepisy prawa cywilnego z artykulow 535 w gore:] Troche to czytalem, ale sie niezle zamotalem. Lipa jest taka, ze osoby fizyczne maja swojego rzecznika praw konsumenckich a firmy juz nie i nie ma ponoc zadnego doradztwa w tej sprawie, nawet nie znalazlem w tych przepisach ile czasu ma sprzedawca by odpowiedziec na moja reklamacje:/
Tak czy siak wiem, ze mam racje i im tego nie daruje:] Dzieki za wszelkie odpowiedzi:P

« Odpowiedź #21 dnia: Luty 03, 2009, 09:59:26 »
Udalo mi sie wygrac z tym debilnym sklepem:) Zmusilem ich zeby jeszcze raz sie upewnili u dystrybutora (moim zdaniem pewnie pierwszy) czy aby na pewno ten uchwyt nie powinien sie znajdowac. Mieli mi dac znac jak tylko dostana odpowiedz. Minal tydzien, zadzwonilem szykujac sie na kolejna fascynujaca gadke, a typek do mnie, ze ta czesc jest juz do odbioru:] Nie ma to jak dobra organizacja i kontakt z klientem.

*

Offline bobas007

• 435
  • Sprzęt: i780 - WM6, SGS BVJS4
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 03, 2009, 10:11:20 »
I bardzo dobrze  :ok:
Jeszcze jeden dowód na to, że należy walczyć w takich przypadkach.

*

Offline zigrin

• 42
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 03, 2009, 10:12:09 »
Gratuluję! :)

Pewnie zauważyli, że nie odpuścisz i wyciągnęli komuś innemu z kompletu :/

*

Offline eldresso

• **
  • 150
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 03, 2009, 13:56:41 »
ja kupiłem i780 (nie navi) i mi sprzedawca dorzucił za darmo oryginalny uchwyt z ramieniem  :proud:
SE P990i, SGH-i780, Kaiser, Desire, Desire Z - MIUI 2.2.3

*

Offline rzuf69

• *
  • 90
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 03, 2009, 17:49:10 »
No to gratki Sosna!! Mowilem, postraszyc i bedzie :)

« Odpowiedź #26 dnia: Luty 08, 2009, 20:29:48 »
U mnie żadnych problemów jak na razie.

*

Offline say

• 46
  • Sprzęt: i780, Galaxy Note
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 10, 2009, 14:49:53 »
Witam serdecznie, wlasnie kupilem i780 navi, orginalne, fabrycznie zaplombowane, opakowanie (sklep nie mogl w to ingerowac). Potwierdza sie wersja, ze sa zestawy z palakiem ale bez uchwytu. Przyznaje, ze nie bede walczyl o niego bo ten, ktory mam w samochodzie jest znacznie lepszy i pasuje. Plomby (samsunga) zrywalem w obecnosci sprzedawcy.

*

Offline zigrin

• 42
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 10, 2009, 15:50:24 »
Witam serdecznie, wlasnie kupilem i780 navi, orginalne, fabrycznie zaplombowane, opakowanie (sklep nie mogl w to ingerowac). Potwierdza sie wersja, ze sa zestawy z palakiem ale bez uchwytu. Przyznaje, ze nie bede walczyl o niego bo ten, ktory mam w samochodzie jest znacznie lepszy i pasuje. Plomby (samsunga) zrywalem w obecnosci sprzedawcy.

Według mnie kompletnie bez sensu - to chyba jakaś wybrakowana seria. Przecież to połowa zestawu.

*

Offline say

• 46
  • Sprzęt: i780, Galaxy Note
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 10, 2009, 16:12:20 »
zigrin, zgadzam sie, ze to nie ma sensu, ale nic nie wskoram bo sam zrywalem plomby, moglem oddac od razu. Wczesniej czytalem ten watek i liczylem sie z taka ewentualnoscia, niestety trafilo i na mnie, choc, jak pisalem, nie jest to dla mnie jakis problem.