i780 - nagrywanie rozmów działa, ale urywa się w trakcie

• 11 Odpowiedzi
  • 1864 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

i780 - nagrywanie rozmów działa, ale urywa się w trakcie
« dnia: Listopad 06, 2008, 16:02:35 »
Jak w temacie. Testowałem na wszystkich dostępnych programach nagrywających rozmowy, choć zwykle korzystam z VITO AudioNotes i Resco Audio Recorder. Problem jest bardzo dziwny. Rozmowa normalnie się zaczyna nagrywać i nagrywa się, ale (!) zwykle po jednej minucie lub niecałych dwóch nagranie się zatrzymuje i zapisuje mimo, że rozmowa trwa dłużej.
Najwyraźniej jest to problem związany z błędną informacją o zakończeniu połączenia. Jeśli włączę nagrywanie ręcznie i gdzieś zadzwonię, to nagrywanie działa non stop i jest wszystko OK.
Testowałem na różnych wersjach firmwareu starszych i nowszych zarówno PDA i PHONE - niestety bez zmian :(
Jeśli ktoś będzie w stanie mi pomóc i wyjaśnić ten problem będę bardzo zobowiązany :)

Odp: i780 - nagrywanie rozmów działa, ale urywa się w trakcie
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 07, 2008, 22:49:53 »
Polecam PMRecorder. Działa bezproblemowo.
Nokia 6670, HP Ipaq 2210, Samsung I600, Samsung I780

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2008, 23:46:56 »
Jak wspomniałem sprawdziłem WSZYSTKIE dostępne programy - zachowują sie identycznie. Nagrywa się zwykle mniej więcej pierwsza minuta z malutkim hakiem. Dotyczy to WSZYSTKICH programów (PMRecorder, AudioNotes, Audio Recorder itd.) i to tylko podczas korzystania z opcji automatycznego nagrywania. Kiedyś korzystałem z SPV C600 i miałem odwrotny problem - nagrywanie sie nie zatrzymywało i czasem miałem nagrena kilkanaście godzin. Próbuję zlokalizować przyczynę, ale nietety bez powodzenia. Problem na pewno jest spowodowany przez jakiś błąd w ROM-ie. Jakaś procedura systemowa przypadkowo wysyła sygnał końca rozmowy. Pytanie tylko czy błąd jest we wszystkich ROM-ach, czy też tylko w niektórych? Ja sprawdzałem na oryginalnych angielskich wersjach E1 i H1.

Czy ktoś z użytkowników i780 może potwierdzić lub zaprzeczyć? :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 11, 2008, 16:57:28 wysłana przez SP-user »

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 21, 2008, 22:48:04 »
BKHE1 polska

to moja wersja softu.

Nie mam żadnych problemów z jedynym programem jakiego używam do nagrywania rozmów PMRecorder. Nic nie grzebałem w ustawieniach, leci jak po instalacji.
Btw mamy podobną "historię posiadania" :) moim poprzednim telefonem był dokładnie SPV C600. Masz jakiegoś pecha, bo tam również nie miałem żadnych problemów. PMRecorder startuje automatycznie po rozpoczęciu rozmowy, jedyną wadą jest minimalne ucinanie początku rozmowy.
pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 27, 2009, 23:14:13 »
Witam

mój i780 również  nagrywa nie dokońca poprawnie. jednak jest w stanie nagrac 59sek jak i 1:49(min)! wydaje mi sie, ale to nie potwierdzone ze czac nagrywania zależy od ustawien oszczędzania energii. Byś moze gdybysmy podczas nagrywanej rozmowy kliklali na telefonie co 30 sek. moze by nie przestawał nagrywac? Nie sprawdze, bo nie wykonuje rozmów dłuższych niż 2 minuty.

Tomasz

*

Offline darulez

• *
  • 54
  • i780PDXHL2 WM 6.1
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 28, 2009, 13:06:34 »
a ja uzywalem w trakcjie polaczenie Notatki -> wybieralem opcje notatki glosowej i tez nagrywalo. ale testowalem tylko na glosnomowiacym

*

Offline darekpiecz

• *
  • 61
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 26, 2009, 01:40:05 »
Zauważyłem u siebie podobne objawy, też samoczynnie zaprzestaje nagrywani po minucie z kawałkiem.
kiedyś go przyłapałem i zauważyłem komunikat, że pamięć jest zapełniona, natychmiast sprawdziłem i zarówno pamięć telefonu jak i na karcie (tam mi zapisuje nagrania) była praktycznie nienaruszona.

*

koldasz

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 26, 2009, 08:50:44 »
auto call record    + .NET 3.5 jesli nie macie i po bolu. nagrywa wszystko i jak dlugo gadacie. nie zawiodl mnie ani razu. rom cbhe1

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 26, 2009, 09:03:07 »
auto call record    + .NET 3.5 jesli nie macie i po bolu. nagrywa wszystko i jak dlugo gadacie. nie zawiodl mnie ani razu. rom cbhe1

U mnie również jest problem z nagrywaniem rozmów... Miałem ACR + NET 3.5 ale się nie sprawdził... Albo wyskakiwał komunikat o błędzie (nie pamiętam dokładnie jaki) a jeżeli nie wyskakiwał - to i tak nagranie kończyło się tak w okolicach 1,5 minuty...  Mój Rom to CBHE1 (z Play'a)

*

Offline tekbbar

• 13
  • Sprzęt: i780 Navi
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 26, 2009, 17:38:15 »
u mnie na gotowanym romie  EV5X.96U z www.xda-developers.com Audio Notes Touch działa wyśmienicie!

*

Offline czn

• 25
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 26, 2009, 22:13:03 »
ja mam PDXIB1, zainstalowany net 3.5 oraz ACR - rozmowa wychodząca kończy się po minucie i 10 sek.....

Ze dwa razy miałem też błąd programu....  Więc szkoda bo trzeba być zawsze przygotowanym by wyciągnąć kartkę i dobry długopis - tani długopis potrafi się zaciąć jak ACR..... może to nowe hasło przewodnie...

*

koldasz

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 27, 2009, 08:26:47 »
no nie moge, u was same problemy z programami. nawrzucacie wszelakiego syfu z spb i nie tylko a potem problemy. primo net 3.5 trzeba wgrywac zaraz po HR. 96dpi takze. uzywacie pewnie jakis spb backupow , backupy wykonane na innym romie a potem zdziwienie ze w rejestrze kaszana  i wszystko sie wykrzacza. jak u innych dziala a u was nie to pewnie winny jest ten ktoremu dziala. hehe beju WROC. dam. a u mnie w ACR pelno rozmow powyzej 70s . od 84s do 1054s i co nie nagrywa powyzej 1min 10s. do szczescia nagrywanie na karte nie na glowna. ciekaw jestem listy waszych    programow moze poszukajmy winnego. acha nagrywanie ustawione mam tak: format-pcm, bitrate-16bit, probkowanie-22050hz
Napisane: Sierpień 27, 2009, 08:17:08
auto call record    + .NET 3.5 jesli nie macie i po bolu. nagrywa wszystko i jak dlugo gadacie. nie zawiodl mnie ani razu. rom cbhe1

U mnie również jest problem z nagrywaniem rozmów... Miałem ACR + NET 3.5 ale się nie sprawdził... Albo wyskakiwał komunikat o błędzie (nie pamiętam dokładnie jaki) a jeżeli nie wyskakiwał - to i tak nagranie kończyło się tak w okolicach 1,5 minuty...  Mój Rom to CBHE1 (z Play'a)

<sarkazm>pewnie play ma zabezpieczenia przeciw podsluchowe hehe