i780, MorphGear 2.4.0.9 i emulacja GBA - problemy z dźwiękiem

• 4 Odpowiedzi
  • 1799 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Wodek

• 11
i780, MorphGear 2.4.0.9 i emulacja GBA - problemy z dźwiękiem
« dnia: Kwiecień 05, 2010, 11:33:34 »
Witam,

ostatnio zainstalowałem sobie emulator Morphgear na moim i780. Niestety zauważyłem, że ma on poważne problemy z dźwiękiem w przypadku romów GBA. Jakąś delikatną muzykę słychać w tle, ale na pierwszym planie są głośne trzaski i piski... Próbowałem różne ustawienia Morphgear, ale piski i trzaski występowały zawsze uniemożliwiając grę z dźwiękiem. Próbowałem wiele romów, ale na wszystkich jest to samo. W przypadku romów GB i GBC wszystko jest OK - dźwięk jest emulowany prawidłowo...
Jak poprawnie emulować GBA na samsungu i780? Czy ktoś spotkał się z podobnymi problemami? Może trzeba zmienić jakieś specjalne ustawienia emulatora lub samego telefonu?
Za pomoc z góry dziękuję,
Pozdrawiam
Grzegorz

Edit: Wygląda na to, że miałem mało szczęścia, bo znalazłem też romy, które poprawnie odgrywają dźwięk w emulacji GBA. Oto Romy, z którymi n pewno mam problem: Pokemon FireRed, Pokemon LeafGreen, Worms World Party, Final Fantasy Tactics Advance [tutaj muzyka działała w miarę, ale wyraźnie przycinało i trzaski było słychać]. Romów z wadliwie działającym dźwiękiem było więcej, ale po sprawdzeniu kasowałem...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 05, 2010, 13:21:11 wysłana przez Wodek »

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
Odp: i780, MorphGear 2.4.0.9 i emulacja GBA - problemy z dźwiękiem
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 05, 2010, 21:02:46 »
wybacz że nie pomogę, ale jesteś w stanie mnie naprowadzić (najlepiej link) jak najłatwiej odpalić Pokemony z GBA na i780? Widzę morphgear, pewnie bym znalazł, ale stracę przynajmniej 2 tygodnie żeby to uruchomić (pracuję całymi dniami więc nie mam za dużo czasu aby wszystko sprawdzić itp) i poprawnie ustawić (jak z przyciskami?).
Może masz linka do jakiegoś dobrego poradnika ?
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline Wodek

• 11
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 06, 2010, 13:49:07 »
ale jesteś w stanie mnie naprowadzić (najlepiej link) jak najłatwiej odpalić Pokemony z GBA na i780
W sumie jedynie przeczytałem poradnik o emulacji z działu Tips&Tricks http://pdaclub.pl/forum/sgh-i780/tips-and-tricks-na-nasze-i780/msg1121844/#msg1121844. Romy znalazłem na necie.
Natomiast jest jeden zasadniczy problem - to właśnie w Pokemonach GBA nie działa dźwięk. W wielu innych ROMach również, ale przede wszystkim Pokemony sprawdzałem, bo w to chciałem pograć... No i FF Tactics - tutaj też są problemy.

A zatem ponawiam pytanie - czy ktoś spotkał się z problemami z dźwiękiem podczas emulacji GBA w Morphgear? Z tego co czytałem i780 z emulacją radzi sobie całkiem nieźle - nawet były opinie, że gry są zbyt szybkie.. Więc to chyba nie o wydajność procka chodzi?
Pozdrawiam
Grzegorz

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 06, 2010, 20:54:59 »
Wielki dzięki. Co do Pokemonów i dźwięku to i tak zawsze wyłączałem
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline Czesiorazdwatrzy

• 465
  • Welcome to Hakurei Reitaisai Festival!
    • J-games.pl  - Forum japońskich gier, jrpg
  • Sprzęt: XDA 2i; i780; Desire Z
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 20, 2010, 21:57:51 »
Mam ten sam problem w rhythm tengoku, niestety w tej grze bez dźwięku ani rusz :<