i780+ manila 2d

• 15 Odpowiedzi
  • 2473 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline LaHaine

• *
  • 71
  • Sprzęt: x50v i780 i9100
i780+ manila 2d
« dnia: Listopad 29, 2008, 11:07:13 »
witam
czy ktos ma poprawinie z was zainstalowana manile2d
z XDA instalowalem
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=430325
ale co chwile wyskakuje mi blad i pyta o jego zgloszenie

Pozdro

*

Offline melgurth

• 12
  • Sprzęt: HTC Tornado, SGH-I780
Odp: i780+ manila 2d
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 05, 2008, 14:37:25 »
Ja mam działającą.
Ale z tym problemów jest sporo, dużo cabów trzeba instalować, dlatego natchnęło mnie do zrobienia paczki all-in-one. Takiej by zainstalować i by po prostu działało.

//co  okazuje się nie być banalną sprawą.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2008, 17:19:03 wysłana przez melgurth »

*

Offline darekpiecz

• *
  • 61
  • Sprzęt: Galaxy Note
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 06, 2008, 00:16:11 »
Ja bardzo chętnie podłączę się do skorzystania z Twojej paczki. Sam obecnie korzystam z Manili, z doinstalowanymi cabami ale kilka elementów mogłoby chodzić poprawniej a przede wszystkim szybciej. U mnie np nie chodzi YouTube i nie mogę sobie poradzić z dodaniem swojego miasta w pogodzie. Nie było go wcale w pliku HH_0415_weather.xml, dodałem go samodzielnie niby z kodem miasta ale mimo wszystko to nie działa. Zdjęć też mi nie chce wyświetlić jak na nie tapnę tylko mogę sobie poprzeglądać miniaturki. Chętnie zainstaluję paczkę działającą i nie aż tak mocno spowalniającą mi telefonik.

*

Offline melgurth

• 12
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 06, 2008, 03:26:03 »
A takie cosik próbowałeś robić? (załącznik)

Paczuszka się robi. Postaram się zrobić 2 wersje. Taką lekką z wszystkimi funkcjami typowego homescreena. I wersję tzw *wypas* dla tych co lubią czasem po lansować ;)

/////////edit////////////////

http://melgurth.ovh.org/files/Manila Square320.rar

...o 4:16 coś się wylęgło. Proszę o wyrozumiałość, to na razie podstawka. Jednak działa i to bardzo szybko.
Wersja przystosowana do 96dpi ! ! ! Prawie na pewno rozkrzaczy się na standardowym sofcie.
Dla sprawdzenia zależności instalowałem na "gołym" systemie (po master resecie).
Na razie nieładnie zachowuje się tylko zakładka muzyczna (którą ukryłem), po doinstalowaniu "HTC Audio manager" działa lux, ale to dodatkowy już pakiecik i nie zamierzam nim śmiecić podstawy. Każdy już w/g uznania sobie postąpi albo zaczeka na wersję wypas.

Do wersji podstawowej można instalować:
-Google Maps   (zadziała wtedy wyszukiwanie lokacji - bardzo miła sprawa)
-Opera   (zadziała skrót w zakładce internetowej - kula ziemska)
-HTC Album   (zadziała slideshow)
-HTC Audio manager   (muzyczka)
-YouTube  (ups, tego nie sprawdzialem nawet ;) )

w/w musicie poszukać sami na forum, jednym lub drugim.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2008, 18:58:40 wysłana przez melgurth »

*

Offline darekpiecz

• *
  • 61
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 07, 2008, 01:43:38 »
Hehe... próbowałem ale w standardowym pliku z miastami nie ma mojego miasta. Chyba nie dodałem, że moje miasto to Siedlce (mazowieckie). Tak jak Ci już pisałem dodałem je w pliku HH_0415_weather.xml z kodem jaki znalazłem w necie i już mogę dodać Siedlce, tylko, że nie aktualizuje mi dla Siedlec pogody. dla wszystkich innych miast aktualizuje a dla tego jednego - nie.
To w złączniku to wersja lekka softu? i jak widzę jest to wersja anglojęzyczna. To co mnie udało się po długich bojach zainstalować mam po polsku ale nie wszystko jest tak jak powinno być. Jeśli ang. wersja będzie chodziła OK to nie będzie mi to przeszkadzało. Aczkolwiek miłym jest np w pogodzie przeczytać "Przeważające zachmurzenie" czy coś w tym stylu. :)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2008, 01:46:39 wysłana przez darekpiecz »

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 09, 2008, 18:55:42 »
Mam pytanko co do odinstalowania bo gdu musialem odinstalowac manille to zniknal mi caly ekran dzisiaj i teraz nie mam nic noprocz paska start a i nie moge odczytywac wiadomosci sms bo maja czrne tlo?

*

Offline niezmierny

• *
  • 76
  • Sprzęt: SGH-I780 [PDXIB1]
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 09, 2008, 21:18:26 »
Z tego co się orientuję, to tylko twardy reset pomaga. Program jest ciągle w fazie beta i instalujesz go na własne ryzyko.

*

Offline melgurth

• 12
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 10, 2008, 09:28:43 »
Odinstalowanie?
-wyłączyć plugin TouchFlo w ustawieniach ekranu today (tu można pozaznaczać to co się chce później mieć na ekranie)
-zresetować urządzenie (wył -> wł )
-odinstalować Manile

Powinno tak zadziałać. Choć z tego co pamiętam Windows ma problemy z pozbywaniem się czcionek i to może być przyczyną jakichś problemów.

Słuchajcie ja nie ponoszę odpowiedzialności za jej dziwne działanie, zebrałem tylko niezbędne pliki w paczkę i rozciągnąłem niektóre graficzki do 320px. Wszelki support Manili znajdziecie na "stronie producentów" ;)

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 11, 2008, 17:02:36 »
Hehe ja przeciez nie mam do nikogo pretensji o to szkoda ze o tym systemie "odinstalowywanie nie wiedzialem wczesniej"  ogolnei fajnie wyglada tylko ja nielubie nazbyt udziwnien

*

Offline darekpiecz

• *
  • 61
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 12, 2008, 00:53:24 »
kolego melgurth i co z ta paczka wypasionej manili, udalo sie cos zrobic, am mozeby tak po  polsku? i czy cos z Siedlcami w pogodzie da sie zrobic?

*

Offline melgurth

• 12
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 21, 2008, 14:33:42 »
kolega melgurth ma szpitalno-lóżkowo-ortopedyczne przejścia i na razie nie siedzi przy kompie.
Może coś po rehabilitacji i nowym roku...

*

Offline satyr

• 27
    • gmt
  • Sprzęt: I780, LEO
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 22, 2008, 13:40:52 »
Koledze melgurth'owi życzę szybkiego powrotu do zdrowia    :)

Panowie, jak zmienić powiązania w manili, np. przeglądarki internetowej. Klikam i nic się nie dzieje (podejrzewam, że jest źle powiązana...)

*

Offline melgurth

• 12
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 24, 2008, 18:52:43 »
na pewnym obcojęzycznym znanym forum jest programik do konfigurowania Manili2D - zwie sie M2DC.
Umożliwia kilka opcji w tym zmianę przeglądarki (lub innego programu) która uruchamia się po kliknięciu w glob.

Wybaczcie, nie mam czasu się bawić z wersją full wypas. Jest taka i najprawdopodobniej nie będzie innej.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 24, 2008, 18:59:16 wysłana przez melgurth »

*

Offline bzul85

• **
  • 146
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 25, 2008, 20:31:15 »
jak zrobic zeby w 2 zakladce (kontakty) umiescic osoby z karty sim ?

i drugie pytanie ...
skad brac wtyczki typu  HTC Album, HTC Audio manage, YouTube itp ktore nie beda pokazywaly sie na 2/3 ekranu tylko na calym ? czy ktos poradzil sobie z tym problemem ?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2008, 23:29:48 wysłana przez bzul85 »

motorola d520> nokia 5110> nokia 6210> nokia 6310i> nec e616v> motorola a925> ngage> mda vario II> samsung d600>  i780 > i8000

*

Offline zigrin

• 42
  • Sprzęt: Samsung i9000
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 09, 2009, 13:47:46 »
Hola!

Wywala mi się launcher (przy próbie dodania skrótu mam błąd aplikacji). Manilę mam na polskim WM 6.0 96 dpi. RealVGA  generuje błąd z brakiem biblioteki (może to jest powodem). Ma ktoś jakiś pomysł poza zmianą ROM na angielski 6.1?

*

szymicz

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 14, 2009, 01:15:18 »
powiedzcie, co to jest, nie moge znalezc nigdzie na necie ;/
powiedzcie wiec o co z tym chodzi, jakie sa tego funkcje