Jak skonfigurować pocztę w i780 ???

• 5 Odpowiedzi
  • 1670 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak skonfigurować pocztę w i780 ???
« dnia: Październik 28, 2008, 17:00:48 »
Nie mam pojęcia o co kaman . Utworzyłem nowe konto poczty e-mail, wpisałem wszystkie potrzebne informacje wciskam wyślij/odbierz i  :O "Nie można nawiązać połączenia przy bieżących ustawieniach połączenia..... " Co mam jeszcze ustawić  ??? Ma ktoś pojęcie o co chodzi? Przeglądarki Opera i IE śmigają bez problemu, a poczta nichuchu..  Pomocy plis.

*

Offline wron3k

• 33
    • http://wronek.wikidot.com
  • Sprzęt: HTC-Wizard
Odp: Jak skonfigurować pocztę w i780 ???
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2008, 00:08:33 »
podczas ustawiania konta musisz wejść w zaawansowane ustawienia serwera i wybrać odpowiednie połączenie sieciowe ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2008, 18:01:47 »
Tak tylko które i jak je skonfigurować ???
Przez WI FI poczta śmiga bez problemu, ale przez sieć nie chce  :mad:
Czy ktoś mi powie jaka ma być poprawna konfiguracja  :smile:
( sieć PLAY )
Napisane: Październik 29, 2008, 15:26:05
Dobra poradziłem sobie UUUFFF.... :P

*

Offline bzul85

• **
  • 146
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 30, 2008, 12:47:30 »
to napisz jak ;) moze innym tez sie przyda ...
osobiescie mam soft z xda i tam samo sie wszystko ladnie konfiguruje ;)

motorola d520> nokia 5110> nokia 6210> nokia 6310i> nec e616v> motorola a925> ngage> mda vario II> samsung d600>  i780 > i8000

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 30, 2008, 20:25:53 »
Ok. krótki opis co i jak.
1. Otwieramy Obsługa wiadomości  (tam gdzie odbiera się SMS/MMS)
2. Klikamy na Nowe konto poczty e-mail
3. Wpisujemy adres e-mail np. aaaaa@poczta.onet.pl odznaczamy: (automatyczne pobieranie ustawień) U mnie wszystko się przez to pokręciło! Klikamy Dalej
4. Wybieramy: internetowy adres e-mail Klikamy Dalej
5. Imię i nazwisko: dowolnie,    nazwa konta:  jaką chcecie  :mrgreen: Klik Dalej
6. Serwer poczty przychodzącej:  pop3.poczta.onet.pl       typ konta:  POP3 Klik Dalej
7. Nazwa użytkownika: taka sama jaką podaliście zakładając konto, najczęściej wpis przed @ w tym przypadku:  aaaaa   oraz  Hasło.............  Klik Dalej
8. Serwer poczty wychodzącej smtp.poczta.onet.pl   zaznaczamy: (Serwer poczty wychodzącej wymaga uwierzytelnienia) oraz  (Używaj tej samej nazwy i hasła przy wysyłaniu poczty e-mail)   ważne: poniżej klikamy napis: Zaawansowane ustawienia serwera i tu dwa pierwsze okienka zostawiamy puste. 
 Połączenia sieciowe: My Internet   (przynajmniej u mnie na tym połączeniu działa ale możecie mieć inną konfigurację, po zakończeniu w razie kłopotów z połączeniem wracacie do tego punktu i klikacie następną zakładkę, metoda prób i błędów) Klikamy Gotowe i Dalej
9. Automatyczne pobieranie/wysyłanie: najlepiej ustawić na:  Ręcznie , ale jak kto chce :grin:
Następnie klikamy: Przejrzyj wszystkie ustawienia pobierania tu sprawa jest jasna, nie chce mi się opisywać  :bored:
I na dole klikamy: Ustawienia zaawansowane  tu również sytuacja jest jasna. Klikamy Gotowe następnie Dalej
Format wiadomości: ja dałem HTML  można dać Zwykły tekst    Limit pobierania wiadomości: tyle na ile was stać  :E
Jeżeli wszystko poprawnie wpisaliście to musi działać.
Mam nadzieję że ten opis komuś się przyda
POWODZENIA :D

*

Offline deevee

• 8
  • Sprzęt: Samsung i780 -> HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 22, 2009, 13:59:11 »
EDIT

Jak piszemy odpowiedź pod postem, do którego odpisujemy to nie cytujemy go lub tniemy cytaty !! (tomaszkap)

Wielkie dzięki, działa idealnie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2009, 14:02:41 wysłana przez tomaszkap »
Samsung i780 ->
HTC HD2