Witam wszystko forumowiczów,
Od dłuższego czasu nęka mnie uciążliwy problem związany z działaniem mojego i780. Problem przedstawia się następująco, działanie całego systemu jest spowolnione, telefon wolno reaguje na polecenia, np. po kliknięciu w "kontakty" czekam ok 30-60s na ich otwarcie, z wyszukaniem kontaktu podobnie. Skrzynka odbiorcza i otwieranie wiadomości jak wyżej, nie wspominając już o pisaniu smsów, od 1 do 5 wyrazów pisze normalnie, po czym klikam w klawiaturę, kursor się przesuwa ale nie widać literek. Podobnie sprawa wygląda z odbieraniem połączeń, widzę przychodzącą rozmowę ale nie mogę jej odebrać, tel. nie reaguje na "Odbierz".
Pomyślałem w pierwszej chwili, ze może zapełniłem pamięć, po zrobieniu porządków mam: Przechowywanie danych - wolne 48MB, Program - wolne 73MB. Nie wiem czy mam wystarczająco dużo wolnego miejsca, ale znacznie więcej niż było wcześniej, mimo to problem nie ustąpił. Dodam jeszcze że mam bardzo dużo smsów i kontaktów, które wykorzystuje do pracy, może w tym problem ?
Czy ktoś spotkał się z podobnym problem? Czy to problem Softu czy sprzętu? Co mogę zrobić w tej sytuacji? Gwarancja to ostateczność, chciałbym rozwiązać problem domowymi sposobami