I780 - Awaria Systemu

• 8 Odpowiedzi
  • 1099 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Preedom

• 14
  • Sprzęt: i780, HTC 7 Pro
I780 - Awaria Systemu
« dnia: Grudzień 18, 2009, 12:58:08 »
Witam wszystko forumowiczów,

Od dłuższego czasu nęka mnie uciążliwy problem związany z działaniem mojego i780. Problem przedstawia się następująco, działanie całego systemu jest spowolnione, telefon wolno reaguje na polecenia, np. po kliknięciu w "kontakty" czekam ok 30-60s na ich otwarcie, z wyszukaniem kontaktu podobnie. Skrzynka odbiorcza i otwieranie wiadomości jak wyżej, nie wspominając już o pisaniu smsów, od 1 do 5 wyrazów pisze normalnie, po czym klikam w klawiaturę, kursor się przesuwa ale nie widać literek. Podobnie sprawa wygląda z odbieraniem połączeń, widzę przychodzącą rozmowę ale nie mogę jej odebrać, tel. nie reaguje na "Odbierz".

Pomyślałem w pierwszej chwili, ze może zapełniłem pamięć, po zrobieniu porządków mam: Przechowywanie danych - wolne 48MB, Program - wolne 73MB. Nie wiem czy mam wystarczająco dużo wolnego miejsca, ale znacznie więcej niż było wcześniej, mimo to problem nie ustąpił. Dodam jeszcze że mam bardzo dużo smsów i kontaktów, które wykorzystuje do pracy, może w tym problem ?

Czy ktoś spotkał się z podobnym problem? Czy to problem Softu czy sprzętu? Co mogę zrobić w tej sytuacji? Gwarancja to ostateczność, chciałbym rozwiązać problem domowymi sposobami :)

*

Offline Adrian8891

• 455
    • www.GPWpolska.pl
  • Sprzęt: ZTE Blade ROM: Froyo
Odp: I780 - Awaria Systemu
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 18, 2009, 13:03:49 »
Zgraj kontakty i spotkania/zadania itp przez program PIMbackup i zrób hard reset , po czym wgraj program PIMbackup i przywróć kontakty i spotkania/zadania itp ;) i sprawdź czy ten sam objaw będzie :)
Pozdrawiam,
inż. Adrian M.
Niezależny Analityk Giełdowy

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 18, 2009, 13:06:41 »
nie jest to wina pamięci i780 ma jej wystarczająco dużo
stawiam, ze jakiś soft namieszał
soft reset robiłeś? po restarcie też tak wolno?
jesli to nie pomogło to hard reset powinien pomóc

*

Offline rajman

• **
  • 133
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 18, 2009, 14:13:26 »
moze ktorys appz odpalony wcina ci 100% procesora ? zajrzyj do task managera.
i780 win 6.1 @ 96dpi -> Xperia NEO V

"Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie."

*

koldasz

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 18, 2009, 21:17:07 »
Winny zapewne opera mobile 10 mam tak samo a nawet gorzej potrafi zajac cala pamiec oraz moc procesora , damn beta.

*

Offline m-bee

• **
  • 231
  • Sprzęt: SGH-i780 (Niki 100, C600)
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 18, 2009, 22:16:29 »
uzywam opery 10 beta i nie zauwazylem takich objawow  :sleepy:
To zbyt oczywiste ale proste rozwiązania są zwykle właściwe.

*

koldasz

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 19, 2009, 09:40:06 »
a ja mam . 3x juz instalowalem(1xna swiezy system po HR) i zawsze to samo. Dziala jakis czas,proba  otwarcia jakiejs strony w "tle" powoduje wykozystanie procesora w 100 proc. i totalna niemoc. Wylaczenie opery task menagerze nic nie zmienia procesor ciagle zajety w 100proc. dopiero SR pomaga. Rom cbhe1 96dpi.

*

Offline Upgreydd

• *
  • 71
  • Too Weird To Live, Too Rare To Die...
    • Monitoring
  • Sprzęt: Samsung SGH-i780
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 19, 2009, 22:33:12 »
Ja latam na Operze 10 beta 2 i nie narzekam, sporadycznie 2-3 razy dziennie korzystam z netu po 30min-2h na i780 i chodzi. Operke mam na Telu nie na karcie i rom PDXIB1 singapore. Moze masz ja na karcie a nie w main memory i cos jej nie pasuje?

*

koldasz

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 20, 2009, 12:25:13 »
Jak dla mnie samsung na duuuuzo pamieci wewnetrznej i laduje wszystko na glownej, no oczywiscie poza qmail :)