i780 a mobical.net

• 2 Odpowiedzi
  • 764 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline new_zywiec

• 11
  • Sprzęt: HTC TyTn II
i780 a mobical.net
« dnia: Maj 09, 2009, 00:11:20 »
Drodzy forumowicze.

Stałem się szczęśliwym/ nieszczęśliwym posiadaczem tego oto telefonu :) Wszystko byłoby cacy gdyby nie odwieczny problem w kontaktami.  Ze swojego staruszka w880i potrzebuję zgrać kontakty na i780. Jest ich około 300 więc wszystko wysłałem ma serwer mobical.net. Tam się ładnie zapisało ale niestety nie mogę tych kontaktów zgrać na i780 ponieważ nie obsługują takiego telefonu. I moje pytanie brzmi: Czy jest już ktoś kto przerabiał ten temat i wie co wpisać w ustawienia synchronizacji abym mógł pobrać kontakty z tego oto serweru i nie musiał przechodzić przez męki z Outlook'iem ?
Jeśli chodzi o tego outlooka to mam tyle błędów, że to głowa mała :( nie wiem co jest powodem ale są tak upierdliwe za przeproszeniem, że nie mam się ich jak pozbyć.
Potrzebuję zgrać kontakty szybko i sprawnie (zapewne jak każdy) ale ja nie chciałbym się bawić outlook'iem :( Jest na to jakaś rada ?
Bawiłem się z Google sync ale niestety w880i nie może się połączyć nie wiadomo dlaczego.
Jestem dobrej myśli iż dobrze przeszukałem forum i nikt mi tematu nie usunie gdyż mój dotyczy mobilecal i tego oto telefonu :) a na forum nic nie znalazłem :)

Z góry dziękuję za wszelką pomoc i wyrażone chęci :)

EDIT:
Szukam po internecie i szukam i coś mi się wydaje iż nie mam wyjścia i będę musiał skorzystać z Outlook'a czy chce tego czy nie bo nie ma takiej możliwości abym z mobical wysłał poprzez GPRS kontakty na telefon :( Jestem w błędzie ?! Jest jakiś łatwiejszy i szybszy sposób ?

EDIT II:
Można usunąć :) Poradziłem sobie udało się poprzez google sync i zrobiłem tak (gdyby ktoś miał kiedyś podobny problem), że kontakty importowałem z mobical a potem z google na fona przez internet :)
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2009, 01:08:57 wysłana przez new_zywiec »

*

Offline kozlik

• 36
  • Sprzęt: i780 Play
Odp: i780 a mobical.net
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 09, 2009, 11:35:53 »
chyba najlepsze rozwiazanie

scheduleworld.com

*

Offline askr

• 20
  • Sprzęt: Sony Erricson Neo V
Odp: i780 a mobical.net
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 18, 2009, 22:46:47 »
Gmail też ma synchronizację poprzez zdalny activesync.
Sony Erricson Neo V, Samsung SGH-i600, Samsung SGH-i780